Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Wat u moet weten voordat u een houten (dak)terras in de provincie Antwerpen laat installeren

Wat u moet weten als u houten (dak)terrassen in Antwerpen laat installeren

Het installeren van een houten terras of dakterras in de provincie Antwerpen kan een prachtige toevoeging zijn aan uw huis, maar het vereist wel de juiste planning en inzicht. In dit artikel gaan we dieper in op de belangrijke overwegingen, inspirerende voorbeelden, aannemers om te overwegen en de kosten die gepaard gaan met het aanleggen van een houten terras of dakterras in deze regio. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

 • Lokale regelgeving en vergunningen: Voordat u een houten terras of dakterras laat aanleggen, is het van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van de plaatselijke bouwvoorschriften en vergunningseisen in Antwerpen. Uw ontwerp en project moeten aan deze regels voldoen om juridische complicaties te voorkomen.
 • Duurzaamheid van hout: Het type hout dat u kiest, beïnvloedt de levensduur en het onderhoud van uw terras. Overweeg duurzame houtsoorten om te zorgen dat uw terras lang meegaat en bestand is tegen weersinvloeden.
 • Onderhoudsvereisten: Houten terrassen vereisen regelmatig onderhoud, zoals schuren, lakken en afdichten. Denk na over hoeveel tijd u bereid bent te investeren in het onderhouden van uw terras en kies het juiste hout en afwerkingsmaterialen dienovereenkomstig.
 • Functionaliteit en gebruik: Bepaal hoe u uw terras wilt gebruiken. Wilt u een buitenkeuken, een loungegebied of gewoon een plek om van het uitzicht te genieten? Dit zal van invloed zijn op het ontwerp en de indeling van uw terras.
 • Ondergrond en stabiliteit: Verzeker u ervan dat de ondergrond waarop het houten terras of dakterras wordt geplaatst, voldoende stabiel en stevig is. Eventuele onderliggende problemen, zoals verzakkingen, moeten worden aangepakt om de duurzaamheid van uw terras te waarborgen.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

 • Rustieke charme: Een houten terras met rustieke accenten zoals houten meubels en decoratieve verlichting kan een warme en uitnodigende sfeer creëren.
 • Modern minimalisme: Strakke lijnen, weinig versiering en moderne meubels kunnen een eigentijds dakterras een stijlvolle uitstraling geven.
 • Natuurlijke uitstraling: Integreer uw terras met de natuurlijke omgeving door plantenbakken, groenblijvende planten en natuurlijke kleurenschema's.

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Antwerpen

Het vinden van de juiste aannemer voor uw houten terras of dakterrasproject is van vitaal belang voor het succes ervan. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen bij het selecteren van een aannemer:

 • Ervaring en referenties: Kies een aannemer met aantoonbare ervaring in het bouwen van houten terrassen of dakterrassen. Vraag om referenties en bekijk eerdere projecten om hun vakmanschap te beoordelen.
 • Vergunning en verzekering: Zorg ervoor dat de aannemer alle benodigde vergunningen heeft en voldoende verzekerd is voor eventuele onvoorziene omstandigheden.
 • Contract en garantie: Sluit een schriftelijk contract af dat alle details van het project bevat, inclusief kosten, materialen en tijdschema. Vraag ook naar de garantievoorwaarden voor het werk.
 • Communicatie: Een goede communicatie met uw aannemer is cruciaal. Zorg ervoor dat u duidelijk kunt communiceren en dat uw vragen en zorgen serieus worden genomen.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

Bij het plannen van uw budget voor het aanleggen van een houten terras of dakterras, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende kostenfactoren. Deze kunnen variëren afhankelijk van de omvang en complexiteit van uw project. Het is verstandig om een gedetailleerde offerte aan te vragen bij de gekozen aannemer, zodat u een duidelijk overzicht heeft van de kosten. Overweeg ook om extra geld te reserveren voor onvoorziene uitgaven en mogelijke wijzigingen in het projectontwerp. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw project soepel verloopt zonder financiële verrassingen.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Het is belangrijk om te weten dat u geen hogedrukreiniger op uw terras mag gebruiken omdat dit het hout beschadigd. U kunt beter een sopje van groene zeep gebruiken. Verdeel dit over de planken en laat het even intrekken. Spoel het daarna met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Het is belangrijk om uw houten terras regelmatig met een sopje van groene zeep te onderhouden. Daarnaast moet u er op letten dat u het terras alleen gebruikt als deze volledig droog is. Gemorste wijn of zoete drankjes moeten ook direct verwijderd worden.

Hoe kan ik mijn houten terrassen het beste behandelen?

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Verwijder gemorste wijn of zoete drankje direct met warm water en een zachte borstel;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Gevallen bladeren en restjes van zoete drankjes zijn een ideale voedingsbodem voor groene aanslag. Zorg er dus voor dat zowel die bladeren als die restjes zo snel mogelijk verwijderd worden.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Bij een houten terras zult u regelmatig gevallen bladeren en ander vuil van de planken moeten vegen. Ook is het nodig om het terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep te reinigen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Terrashout is er in alle mogelijke soorten en maten. Als u lang van uw houten terras wilt kunt genieten, dan laat u de terrasplanken in een willekeurige bouwmarkt links liggen en kiest u voor een hoogwaardige hardhoutsoort. De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze concullega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten terras kopen?

U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten terras niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden