Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

De meest geschikte steigeraannemer/ steigerspecialist/ steigerbouwer of steigerdeskundige voor uw houten vlonder

Houten vlonders: zo vindt u de beste aannemer voor uw houten vlonder

Het (laten) bouwen van een houten vlonder kan een geweldige manier zijn om uw buitenruimte te verbeteren en zo een ontspannen plek te creëren waar u met veel plezier van het buitenleven kunt genieten. Het is echter wel belangrijk om eerst een ervaren en betrouwbare aannemer te vinden die ervoor kan zorgen dat uw houten vlonder goed wordt geïnstalleerd en lang meegaat. Buitenschrijnwerk zet voor u op een rijtje waar u op moet letten als u aannemers voor een houten vlonder vergelijkt, dan weet u zeker dat u de juiste keuze voor uw wensen en budget maakt. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Controleer referenties en eerdere projecten van de vlonderbouwer

Een goede manier om te beginnen bij het vinden van een betrouwbare aannemer of vlonderbouwer is door aanbevelingen te vragen bij familie, vrienden, buren of collega´s die onlangs ook een houten vlonder hebben laten bouwen. Vraag naar hun ervaringen, de kwaliteit van het werk en of ze tevreden waren met de aannemer. Dit kan u helpen bij het opstellen van een lijsten met potentiële aannemers. Zodra u een lijst met mogelijke aannemers heeft, is het essentieel om hun referenties en portfolio te controleren. Vraag de aannemers om referenties van vorige klanten en neem contact met deze klanten op om hun ervaringen te bespreken. Bekijk ook het portfolio van de aannemer )al dan niet op de website’ om voorbeelden van hun eerder uitgevoerde projecten te bekijken. Dit geeft u een idee van hun vakmanschap en of ze ervaringen met het bouwen van houten vlonders hebben.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Vraag bij een vlonderexpert om een gedetailleerde offerte

Vraag bij verschillende aannemers een gedetailleerde offerte voor uw project aan. In die gedetailleerde offerte horen de volgende onderdelen gespecificeerde te zijn:

  • De kosten voor de vlonderplanken (eventueel opgesplitst per houtsoort);
  • De benodigde materialen voor de constructie;
  • De arbeidskosten;
  • Een geschatte tijdlijn;
  • Eventuele overige kosten.

Vergelijk de offertes zorgvuldig en let niet alleen op de totale kosten, maar ook op de kwaliteit van de materialen en de voorgestelde werkwijze. Kies niet automatisch voor aannemer met de goedkoopste offerte, maar kijk vooral naar het beste evenwicht tussen prijs en kwaliteit.

Plan een persoonlijk gesprek met de vlonderspecialist

Plan een ontmoeting met de aannemers die er voor u op basis van hun offerte uitspringen en stel hen vragen over hun ervaring en werkwijze, Laat hen ook uitgebreid uitleggen hoe zij uw specifieke wensen kunnen realiseren. Een goede aannemer luistert naar uw behoeften en geeft u advies op maat. Bespreek ook eventuele speciale eisen, zoals duurzaamheidsvereisten of specifieke houtsoorten die u wilt gebruiken.

Heeft u al eens aan een mooie houten brugbuitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Controleer altijd de licenties en verzekeringen van de vlonderdeskundige

Bij het selecteren van een vlonderdeskundige of aannemer is het belangrijk om te controleren of de geselecteerde partij de juiste licenties en verzekeringen heeft. Een professionele aannemer zou in het bezit moet zijn van alle vereiste licenties en verzekeringen om te zorgen voor een legale en veilige uitvoering van het werk. Vraag de aannemer naar de benodigde documentatie en verifieer deze indien nodig bij de relevante autoriteiten.

Het selectieproces voor de aannemer van uw houten vlonder

Het vinden van de beste aannemer voor uw houten vlonder vereist wat onderzoek en tijd, maar het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat u de professionele vlonderspecialist vindt die hoogwaardig werk levert. Door aanbevelingen op te vragen, referenties te controleren, licenties te verifiëren, offertes te vergelijken en uw wensen te bespreken zult u ongetwijfeld de juiste aannemer voor uw houten vlonder vinden. Een goed gebouwd houten vlonder zal niet alleen de esthetiek van uw buitenruimte verbeteren, maar ook vele jaren van plezier en ontspanning bieden.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten vlonder aan

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Door uw houten vlonderplanken regelmatig schoon te maken voorkomt u dat vuil en aanslag het hout kunnen beschadigen. U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat hiervoor een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten vlonder en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel de vlonder daarna met zuiver water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger. Dit beschadigt het hout van uw vlonder.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Groene aanslag ontstaat doordat algen en mossen zich aan de vlonder gaan hechten. Dit is een veelvoorkomend probleem dat er niet alleen voor zorgt dat uw houten vlonder een lelijke uitstraling krijgt, de groene aanslag maakt uw vlonder ook glad. Om de groene aanslag op uw houten vlonder te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw vlonder schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw vlonder moet vegen en dat u niet over de vlonder kunt lopen als de planken na een regenbui nat zijn geworden. Restjes frisdrank, wijn of fruitsap trekken algen en mos aan. Dus als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Een houten vlonder zorgt voor een prachtige en natuurlijke uitstraling van uw achtertuin. Als u echter helemaal niets aan uw vlonder doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil vlonder ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooi en veilig vlonder met een lange levensduur:    

  • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw vlonder;
  • Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
  • Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw vlonder glad wordt. Veeg regelmatig met een zachte bezem de bladeren en vuil van de planken en loop alleen over uw vlonder als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Behalve de vele voordelen heeft een houten vlonder ook nadelen. Als u namelijk voor een vlonder van zachthout of inferieur hardhout heeft gekozen, gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Daarnaast heeft een houten vlonder ook regelmatig  onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan. Twijfelt u of een houten vlonder voor u een goede keuze is? Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Vlonderhout is er in alle mogelijke soorten en maten. Als u lang van uw houten vlonder wilt kunt genieten, dan laat u de vlonderplanken in een willekeurige bouwmarkt links liggen en kiest u voor een hoogwaardige hardhoutsoort. De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze concullega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Als u een houtsoort voor uw vlonder gaat kiezen is belangrijk om te beseffen dat goedkoop heel makkelijk duurkoop kan zijn. Zo is hardhout de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is, maar dit hout is ook vrij prijzig. Om die reden wordt er vaak voor zachthout gekozen, want dit is een meer betaalbare optie. Hierbij wordt alleen niet altijd gerealiseerd dat zachthout minder duurzaam is en dus minder lang meegaat. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten vlonders geeft.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten vlonder kopen. Er zijn hier vaak zelfs volledige bouwpakketten verkrijgbaar. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. De kans is ontzettend groot dat u met een vlonder van hout dat u bij een bouwmarkt heeft gehaald al binnen een jaar spijt krijgt omdat het niet mooi meer is. De planken vertonen scheuren, ze trekken krom of gaan splinteren. U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. De vlonder wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen voor een hardhouten vlonder lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten vlonder, dit zijn de balken waar de vlonderplanken op worden bevestigd. Als u te weinig onderregels gebruikt en hierdoor de afstand tussen deze regels te groot wordt, is uw houten vlonder niet stabiel. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden