Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Let op deze aandachtspunten/ hoofdzaken/ aspecten/ focus bij het aanschaffen van een houten terras of dakterras

Aandachtspunten bij het aanschaffen van een houten terras

Een houten terras of dakterras is een prachtige toevoeging aan elke buitenruimte. Het biedt een natuurlijke uitstraling en creëert een warme en uitnodigende sfeer. Of u nu een terras in uw achtertuin, op uw balkon of rondom uw zwembad wilt aanleggen, er zijn wel enkele belangrijke aandachtspunten waar u rekening mee moet houden bij het kiezen en aanschaffen van houten terrasplanken. In dit artikel vertelt Buitenschrijnwerk u meer over deze cruciale factoren, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen en kunt genieten van een duurzaam en prachtig houten terras. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

De hoofdzaak bij het kopen van houten terrassen en dakterrassen

Er zijn verschillende soorten hout beschikbaar voor terrasplanken, elk met hun eigen kenmerken en eigenschappen. Populaire keuzes voor een houten (dak)terras zijn onder andere hardhout zoals teak en ipe, evenals zachthout zoals grenen en ceder. Elk houttype heeft zijn eigen duurzaamheid, weerbestendigheid en onderhoudsvereisten. Het is belangrijk om de eigenschappen van elke houtsoort te begrijpen en te evalueren hoe goed ze passen bij uw specifieke behoeften en het klimaat waarin u woont. Buitenschrijnwerk werkt altijd met de volgende soorten hardhout:

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Belangrijke aspecten bij de keuze voor de juiste houten terrasplanken

Bij het kiezen van houten terrasplanken is duurzaamheid een cruciale factor. U wilt tenslotte dat uw nieuwe houten (dak)terras bestand is tegen de elementen, zoals vocht, schimmel, insecten en Uv-straling. Hardhoutsoorten staan over het algemeen bekend om hun duurzaamheid en weerstand tegen verval, terwijl zachthoutsoorten vatbaarder kunnen zijn voor beschadiging. Controleer de duurzaamheidsclassificatie van het hout, zoals de houtsoortklasse of het FSC-certificaat, om ervoor te zorgen dat u een kwaliteitsproduct krijgt dat lang meegaat.

Aandachtspunten bij het aanschaffen van een houten terras

Onderhoud speelt ook een rol bij een houten terras of dakterras

Het onderhoudsniveau dat u bereid bent te bieden, speelt ook een rol bij het kiezen van houten terrasplanken. Sommige houtsoorten vereisen regelmatige afwerkingen, zoals oliën, beitsen of lakken, om ze te beschermen tegen weersinvloeden. Anderen kunnen mettertijd vergrijzen, wat een natuurlijk verouderingsproces is dat veel mensen juist waarderen. Overweeg uw tijdsbudget en de gewenste uitstraling van uw terras of dakterras bij het kiezen van een houtsoort en de bijbehorende onderhoudsvereisten.

De focus bij de aankoop van een houten terras of dakterras

De prijs van houten terrasplanken kan sterk variëren, afhankelijk van het gekozen houttype en de kwaliteit ervan. Hardhoutsoorten zijn over het algemeen duurder dan zachthoutsoorten. Bovendien kunnen extra kosten ontstaan door factoren zoals de grootte van uw (dak)terras, de benodigde accessoires en de installatiekosten. Stel een budget op en vergelijk verschillende opties om ervoor te zorgen dat u de juiste balans vindt tussen kwaliteit, duurzaamheid en kosten.

Heeft u al eens aan een mooie houten brugbuitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Hier moet u op letten bij het aanleggen van houten terrassen of dakterrassen

Als het gaat om het installeren van een houten (dak)terras, zijn er enkele belangrijke overwegingen. Ten eerste moet u bepalen of u het terras zelf wilt installeren of het werk wilt uitbesteden aan professionals. Houten terrasplanken moeten op een stevige, vlakke ondergrond worden geplaatst, zoals betonnen funderingen of houten palen. Zorg ervoor dat u de juiste bouwvoorschriften en lokale regelgeving begrijpt voordat u aan de installatie begint en houd ook in gedachten dat de kennis en expertise van een professional ervoor kunnen zorgen dat uw (dak)terras nog beter wordt aangelegd zodat u uiteindelijk langer van het eindresultaat kunt genieten.

Een houten terras of dakterras dat precies bij uw behoeften past

Het kiezen en aanschaffen van houten terrasplanken is een belangrijke beslissing die invloed heeft op de esthetiek, duurzaamheid en functionaliteit van uw terras of dakterras. Door rekening te houden met de verschillende houtsoorten, duurzaamheidsniveaus, onderhoudsvereisten, kosten en installatieaspecten, kunt u een weloverwogen keuze maken die past bij uw specifieke behoeften en voorkeuren. Met een zorgvuldig gekozen houten (dak)terras kunt genieten van een prachtige buitenruimte.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen en dakterrassen

Hoe maak ik houten terrassen en dakterrassen schoon?

Gebruik een halve kop groene zeep op 5 liter warm water en maak uw terras met dit zeepmengsel schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras of dakterras voorkomen?

Veeg regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw terras en loop nooit over het (dak)terras als de planken nat zijn.

Hoe kan ik mijn houten terras of dakterras het beste behandelen?

Maak uw (dak)terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon, verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras en laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras of dakterras glad?

Uw (dak)terras kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Wat zijn de nadelen van een houten terras of dakterras?

Een houten (dak)terras heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort heeft gekozen. Wanneer de planken van hoogwaardig hardhout zijn, het terras of dakterras door experts is aangelegd en u regelmatig onderhoud pleegt, zult u hier geen last van hebben.

Welk hout is geschikt voor een terras of dakterras?

Eerste klas hardhout dat volledig kwartiers is gezaagd.

Wat is het beste hout voor een terras of dakterras?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras of dakterras aan:

  • Afrormosia;
  • Afzelia;
  • Iroko;
  • Padoek;
  • Ipe;
  • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten terras of dakterras kopen?

U kunt het beste een houten (dak)terras bij een professionele aannemer kopen. Bij een echte expert wordt er een goede houtsoort gebruikt en wordt het op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras of dakterras per m2?

De prijzen voor een hardhouten (dak)terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras of dakterras?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden