Houten terrassen Leuven

houten terrassen Leuven

Opzoek naar houten terrassen Leuven ?

Niets is aangenamer dan op een warme zomerochtend te kunnen ontbijten op uw houten tuinterras. Of ’s avonds op het houten terras te genieten van een heerlijke barbecue.

Voordelen van een Houten terrassen Leuven

houten terrassen Leuven voordelen

De houten terrassen Leuven hebben hun populariteit te danken aan een hele reeks voordelen op het vlak van uitstraling, prijs, eigenschappen en onderhoud:

  • Een terras in hout Leuven heeft een aangename, natuurlijke uitstraling en past bij elke architecturale stijl.
  • Het houten terras Leuven neemt ‘s morgens snel een aangename temperatuur aan.
  • Omgekeerd verdwijnt de warmte ’s avonds ook snel, waardoor houten terrassen Leuven aangenaam, fris aanvoelt na een hete zomerdag.
  • Hout is een dankbaar, veelzijdig materiaal dat op allerlei gronden relatief makkelijk kan aangebracht worden.
  • Onderhoud van houten terras Leuven is vrij eenvoudig. Wilt u de natuurlijke vergrijzing van het hout tegengaan, wrijf uw houten terras dan eenmaal of tweemaal per jaar in met een speciale olie. Wilt u de grijze kleur behouden, dan volstaat het om houten terrassen Leuven een keer per jaar grondig met een stijve borstel te schuren, eventueel met wat bleekwater in het schoonmaakwater.

Houten tuinterrassen Leuven

houten terras Leuven laten aanleggen

Een houten tuinterras Leuven legt u best niet zelf aan. Als de ondergrond niet volstaat, de afwerking niet precies genoeg is of de gebruikte houtsoort van minderwaardige kwaliteit, gaat uw houtwerk snel scheeftrekken of krijgt u gladde plekken. Onze experts kunnen u adviseren inzake grootte, oriëntatie en houtsoort. Daarna leggen we uw houten terras professioneel, piekfijn en waterpas aan.

Houtsoorten voor een houten terras Leuven

houten terras Leuven

Bij Buitenschrijnwerk werken we voor houten terrassen Leuven enkel met hoogwaardige houtsoorten als Afrormosia, Afzelia of Teak. Dat zijn eigenlijk houtsoorten voor de meubelindustrie, die echter zo goed als evenveel kosten als de meest gebruikte maar minderwaardigere houtsoorten voor buitenschrijnwerk (zoals Ipe of Bangkirai).

Het belangrijkste verschil hierbij is dat het hout de tijd heeft gekregen om na het kappen grondig te drogen. Dat zorgt voor een goede vochtigheidsgraad en voorkomt het geleidelijke ontstaan van gladde of scheve planken in uw houten terras.

Verder hebben de gebruikte houtsoorten een natuurlijke immuniteit tegen insecten en schimmels en hebben ze de ideale hardheid.

dakterras van ipe

Een dakterras van ipe of een houten ipe terras

Men heeft bij de meeste houthandels een aantal houtsoorten waaruit men kan kiezen. Terrassen van Ipe of dakterrassen Leuven van Ipe zijn een veelvulgigheid in de keuzes die men gemiddeld maakt. kwalitatief is er niets mis met Ipe echter heeft het nogal wat nadelen.

Lees meer...

hardhout soorten

Terrassen en dakterrassen in 240 verschillende hardhout soorten

Als men geluk heeft kan men kiezen uit 5 of 10 houtsoorten voor het laten maken aanleggen van een terras of bij het kopen van een dakterras van tropisch hardhout. De bekende soorten zoals; Teak / Afzelia / Afrormosia / Padoek / Ipe/ en de commerciele houtsoort Bankirai of cumaru kan men overal krijgen,….echter het bedrijf buitenschrijnwerk.eu gaat hierin heel ver. indien men een houten dakterras of een hardhouten terras kopen wilt van een bijzondere houtsoort kan men bij laatstgenoemde terecht voor een op maat gemaakt kwaliteitsproduct.

Lees meer...

Afzelia terras met Afzelia terrastrap

Afzelia terras met Afzelia terrastrap

Afzelia terassen en Afzelia dakterrassen zijn bijzonder resistent tegen de grootste vijand van houten terrassen en dakterrassen….namelijk Vocht ! Vocht zorgt voor het excellereren van het krimopen en uitzetten van alle houtmaterialen en

houtsoorten. Afzelia is een houtsoort die nagenoeg van alle houtsoorten de beste prestatie- eigenschappen heeft op dit gebied. het is dan ook geen goedkope houtsoort, echter wel een super stabiele. Voor een keuze van een terras of dakterrras, vrijwel de beste voor een nog steeds betaalbare prijs.

Lees meer...

Bankirai / Cumaru / Mukulungu terrasen met  B-Fix of clips

Bankirai / Cumaru / Mukulungu terrasen met B-Fix of clips

B-fix of beter bekend als zgn. clips zijn bevestigings materialen die behoorlijk populair zijn, en haar intrede in de Bankirai terrassen en de Cumaru hardhouten dakterrassen al reeds geruime tijd achter de rug hebben, echter zijn er voor en nadelen te bespeuren na verloop van tijd.

De verbinding is met dergelijke systemen nooit direct verbonden met het materiaal waar het op gemonteerd is. Er zit altijd een stalen beugeltje of clip tussen de twee houten materiaal gedeeltes waardoor het beugeltje de zwakke factor is. Dit is onderhevig aan krimpen en trekken van het Bankirai terras hout of het Cumaru dekterras plankje wat op den duur de Bankirai terrasplanken of de Cumaru terrasplanken doet bewegen en zetten ten opzichte van elkaar onderling.

Lees meer...

Terrassen van Thermisch Essen

Terrassen van Thermisch Essen

Essenhout is bekend om zijn flexible kwaliteiten voor gereedschap stelen en toepassingen voor pijlen en bogen die men gebruikte in de middeleeuwen, echter is het heden ten dagen minder bekend als buitenafwerking tegen gevels of zelf materiaal voor terrassen van Thermisch Essen of dakterrassen van Thermo-essen . Een nieuw product met een FSC Label en een veelbelovende toekomst.

Lees meer...

Robinia Hardhouten terrassen

Robinia Hardhouten terrassen

Wie wil er geen houten terras van Robinia,….een materiaal keuze van Noord-Europeesche afkomst, en tevens met het predikaat FSC Een mooie glans en kleur wat het eindresultaat voor een Robinia dakterras ten goede komt. kortom een supermooi product voor een super mooie prijs.

In de houtwereld spreekt men van nog al wat nadelen met betrekking tot het maken van Robinia houten terrassen of dakterrassen van Robinia. Het houtmateriaal kan natuurlijk niet vergeleken worden met Tropisch hardhout, want dat zou appels met peren vergelijken zijn, echter is het wel degelijk een houtsoort waar men van op aan kan. de productie ligt hoofdzakelijk in Nederland en Duitsland, waarbij een goede planning en bosbeheer beleid wordt gevoerd door de regering van beide landen. Toezicht is er dus wel degelijk in vergelijk tot de tropische landen, waar men een niet al te hoge pet moet ophebben van de overheidscontrole ter plekke.

Lees meer...

houten terrassen aanleggen

Houten terrassen aanleggen alsmede dakterrassen aanleggen van thermisch Essen.

Thermisch Essen is een superalternatief voor de beste houtsoorten die er bestaan. Sterker nog, het is zelfs beter tegen krimp en trek dan Teak of Afzelia. Buiten dat heeft thermisch Essen nog een aantal voordelen die in de bouw, maar ook voor interieur werkzaamheden een bijzonder groot voordeel geven. Voornamelijk het krimpen en trekken is hierbij de belangrijkste factor. Terrassen of dakterrassen van thermisch Essen is een zeer goed alternatief.

Lees meer...

Dakterrassen en houten terrassen van Robinia

Dakterrassen en houten terrassen van Robinia

Er is veel te zeggen over Robinia, zeker door degenen die vanwege alternatieve gedachtengangen op touwschoenen en leven op vogelzangzaad, zij het, macrobiotisch en biodynamisch geteeld. We praten hier over de alternatievelingen die in de houtwereld een onrealistisch ideaalbeeld hebben over hoe constructies en materiaal toepassingen het beste gebruikt kunnen worden. Niet al deze overtuigingen zijn uitgesproken binnen de grenzen van de realiteit. Hierdoor wordt er een hoop onzin uitgekraamd over de zogenaamde voordelen van Robinia, die in wezen niet bestaan.

Lees meer...

Bankirai houten terras

Bankirai houten terras

Wie is er niet bekend met de kreet Bankirai/Cumaru als tuinhout materiaal voor uw terras van hout of nog te plaatsen dakterras materiaal. Echter kleven hier nogal wat nadelen aan met betrekking tot duurzaamheid, uitstraling en constructie beperkingen ten aanzien van de prijs prestatie verhouding die Bankirai biedt als een cost -effectieve houtsoort. Met name het spinthout is een grote boosdoener ten aanzien van de kwaliteit van dit materiaal. Wellicht is een overweging het waard een keuze te kunnen maken naar een andere houtsoort die veel meer waard maakt voor een klein beetje meer geld.

Lees meer...

Bankirai en Ipe terrassen of dakterrassen

Bankirai en Ipe terrassen of dakterrassen

De meeste hardhouten terrassen in Noord Europa, zeker in privé tuinen, zijn hoofdzakelijk gemaakt van Ipe of Bankirai. Deze houtsoorten zijn nagenoeg de best verkopende materialen op houten terrassengebied, echter mankeert er hier en daar nog wel wat aan. Het heeft een heel scala aan nadelen die een opmerking waard zijn.

Lees meer...

Houten terras nodig ?

Contacteer ons voor advies en een vrijblijvende offerte.

Lees meer over houten terrassen

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest