Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Wat u moet weten voordat u houten vlonders in Zwolle laat installeren

Wat u moet weten voordat u houten vlonders in Zwolle laat installeren

Het aanleggen van houten vlonders in uw tuin of op uw terras kan een prachtige toevoeging zijn aan uw buitenruimte. Houten vlonders bieden niet alleen een esthetische verbetering, maar verhogen ook de waarde en functionaliteit van uw woning. Voordat u echter aan dit project begint, zijn er enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden. In dit artikel behandelen we de belangrijkste aandachtspunten, inspirerende voorbeelden, de keuze van aannemers in Zwolle en de kosten die gepaard gaan met het plaatsen van een houten vlonder. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten vlonder wilt laten aanleggen

Voordat u een houten vlonder laat aanleggen, zijn er enkele essentiële zaken waar u rekening mee moet houden:

 • Materiaalkeuze: Er zijn verschillende soorten hout beschikbaar voor vlonders, elk met hun eigen voor- en nadelen. Denk hierbij aan hardhout, zachthout, en composietmaterialen. Hardhout zoals teak of afzelia is duurzamer en heeft een langere levensduur, terwijl zachthout vaak goedkoper is maar meer onderhoud vergt.
 • Locatie en ondergrond: De locatie waar u de vlonder wilt plaatsen is cruciaal. Zorg ervoor dat de ondergrond stabiel en goed gedraineerd is om verzakkingen en wateroverlast te voorkomen. Een goed voorbereide ondergrond verlengt de levensduur van uw vlonder.
 • Onderhoud: Houten vlonders vereisen regelmatig onderhoud om hun schoonheid en duurzaamheid te behouden. Dit kan variëren van jaarlijks schoonmaken tot het periodiek aanbrengen van een beschermende olie of lak.
 • Vergunningen: In sommige gevallen heeft u een vergunning nodig om een vlonder te plaatsen, vooral als deze groot is of een bepaalde hoogte overschrijdt. Controleer de lokale bouwvoorschriften in Zwolle om problemen te voorkomen.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat u moet weten voordat u houten vlonders in Zwolle laat installeren

Inspirerende voorbeelden van houten vlonders

Hier zijn enkele inspirerende voorbeelden om uw creativiteit te prikkelen:

 • Moderne terrassen: Een strakke, moderne vlonder kan perfect zijn voor een eigentijdse tuin. Gebruik donker hardhout en integreer LED-verlichting voor een luxe uitstraling.
 • Rustieke tuinen: Voor een meer natuurlijke uitstraling kunt u kiezen voor zachthout, zoals grenen of lariks, in combinatie met veel groen en natuurlijke elementen zoals stenen en planten.
 • Multifunctionele vlonders: Overweeg een vlonder met meerdere niveaus of ingebouwde zitplaatsen en plantenbakken. Dit maakt uw buitenruimte veelzijdiger en aantrekkelijker.
 • Zwembadomgevingen: Een houten vlonder rond een zwembad kan een warme en uitnodigende sfeer creëren. Gebruik waterbestendig hardhout en zorg voor antislipbehandelingen om veiligheid te garanderen.
 • Dakterrassen: Voor een stadse omgeving is een houten vlonder op een dakterras een uitstekende keuze. Het biedt een natuurlijke uitstraling en creëert een ontspannende buitenruimte in een stedelijke setting. Kies voor lichtgewicht materialen en zorg voor een goede afwatering.

Uw vlonder wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten vlonders in Zwolle

Het kiezen van de juiste aannemer is essentieel voor de succesvolle installatie van uw vlonder. Hier zijn enkele tips om de beste vakman te vinden:

 • Ervaring en specialisatie: Kies een aannemer met ervaring in het aanleggen van houten vlonders. Vraag om referenties en bekijk eerdere projecten om een idee te krijgen van hun werk.
 • Vergunningen en verzekeringen: Zorg ervoor dat de aannemer over de juiste vergunningen en verzekeringen beschikt. Dit beschermt u tegen mogelijke aansprakelijkheden.
 • Prijsopgave en contracten: Vraag meerdere offertes aan en vergelijk deze. Let op wat er precies in de prijs is inbegrepen en zorg voor een gedetailleerd contract voordat u de werkzaamheden laat starten.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het plaatsen van een houten vlonder

De kosten voor het aanleggen van een houten vlonder kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren:

 • Materiaal: Zoals eerder genoemd, variëren de kosten sterk afhankelijk van het gekozen materiaal. Hardhout is duurder dan zachthout, en composiet kan nog duurder zijn maar vergt minder onderhoud.
 • Arbeid: Arbeidskosten zijn een belangrijke factor in de totale prijs. Dit hangt af van de complexiteit van het ontwerp en de ervaring van de aannemer.
 • Grootte en vorm: De grootte en vorm van de vlonder beïnvloeden ook de kosten. Grotere vlonders zijn duurder, en complexe ontwerpen met meerdere niveaus of ingebouwde functies kunnen de prijs verhogen.
 • Voorbereidingswerkzaamheden: Als de ondergrond veel voorbereiding vereist, zoals nivelleren of het aanleggen van drainage, kunnen de kosten hoger uitvallen.

Het laten installeren van een houten vlonder in Zwolle kan een waardevolle investering zijn voor uw buitenruimte. Door rekening te houden met de bovengenoemde aandachtspunten, inspiratie op te doen uit verschillende voorbeelden, de juiste aannemer te kiezen en een goed inzicht te hebben in de kosten, kunt u ervoor zorgen dat uw project succesvol verloopt. Met de juiste voorbereiding en keuzes zult u jarenlang genieten van uw prachtige houten vlonder.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten vlonder aan

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt uw houten vlonder het beste schoonmaken met een zeepmengsel van een halve kop groene zeep op 5 liter warm water. Gebruik een zachte borstel om hardnekkig vuil te verwijderen.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Het is belangrijk om uw houten regelmatig met een sopje van groene zeep te onderhouden. Gebruik het vlonder ook alleen als de planken helemaal droog zijn.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Verwijder regelmatig de bladeren met een bezem van de planken en maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Door uw vlonder regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Hierdoor zal uw vlonder niet glad worden.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Bij een houten vlonder zult u regelmatig gevallen bladeren en ander vuil van de planken zullen vegen. Ook is het nodig om de vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep te reinigen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Wanneer u maar een enkel zomerseizoen van een mooi houten vlonder gebruik wilt maken, kunt u in principe iedere houtsoort kiezen. Maar als u jarenlang een prachtig houten vlonder in uw achtertuin wilt hebben, dan kiest u voor hoogwaardig hardhout.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

U doet er verstandig aan om vlonderplanken van een ervaren aannemer te kopen. Hiermee zorgt u ervoor dat u goede kwaliteit krijgt die lang mooi blijft.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Als een vlonder veel gewicht moet gaan dragen is het aan te raden om 50 x 100 mm te gebruiken. In ieder ander geval is 45 x 70 mm prima.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden