Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Belangrijke overwegingen bij het laten installeren van houten vlonders in Zandvoort

Belangrijke overwegingen bij het laten installeren van houten vlonders in Zandvoort

Het aanleggen van een houten vlonder in uw tuin of op uw terras kan een geweldige manier zijn om uw buitenruimte te verbeteren. Het geeft een natuurlijke uitstraling en kan dienen als een perfecte plek om te ontspannen of gasten te ontvangen. In Zandvoort, met zijn prachtige kustlijn en unieke sfeer, kan een houten vlonder een bijzonder waardevolle toevoeging zijn. Echter, voordat u besluit om een houten vlonder te laten plaatsen, zijn er enkele belangrijke overwegingen waar u rekening mee moet houden. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten vlonder wilt laten aanleggen

Het laten installeren van een houten vlonder vereist zorgvuldige planning en overweging. Hier zijn enkele aandachtspunten die u in gedachten moet houden:

 • Houtsoort: De keuze van de houtsoort is cruciaal. Hardhout, zoals iroko of padoek, is duurzaam en bestand tegen de elementen, maar kan duurder zijn. Zachthout, zoals grenen, is goedkoper maar kan sneller slijten.
 • Ondergrond: Zorg ervoor dat de ondergrond goed voorbereid is. Een stabiele en goed gedraineerde ondergrond voorkomt verzakkingen en vochtproblemen.
 • Klimaat: In Zandvoort kan het weer wisselvallig zijn, met veel wind en zoute zeelucht. Kies hout dat bestand is tegen deze omstandigheden en overweeg regelmatige behandelingen om het hout in goede staat te houden.
 • Onderhoud: Houten vlonders vereisen onderhoud, zoals schoonmaken en beitsen. Overweeg hoeveel tijd en moeite u wilt besteden aan het onderhoud van uw vlonder.
 • Veiligheid: Zorg voor antislip strips of coatings, vooral in een vochtige omgeving zoals Zandvoort, om uitglijden te voorkomen.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Belangrijke overwegingen bij het laten installeren van houten vlonders in Zandvoort

Inspirerende voorbeelden van houten vlonders

Een goed ontworpen houten vlonder kan een indrukwekkend element van uw buitenruimte zijn. Hier zijn enkele inspirerende voorbeelden:

 • Terras aan zee: Een houten vlonder met een onbelemmerd uitzicht op de zee, voorzien van comfortabele ligstoelen en een pergola voor schaduw.
 • Tuinpad: Een smal houten vlonderpad dat door een weelderige tuin slingert, met ingebouwde verlichting voor een magische avondstemming.
 • Dakterras: Een houten vlonder op een dakterras, compleet met plantenbakken, een zitgedeelte en een kleine buitenkeuken.
 • Moderne stijl: Een strakke, minimalistische houten vlonder met geometrische vormen en een combinatie van hout en beton voor een eigentijdse look.
 • Zwembadrand: Een houten vlonder rondom een zwembad, die zorgt voor een natuurlijke en luxe uitstraling. Met antislip eigenschappen en comfortabele ligstoelen creëert u een perfecte ontspanningsplek.

Uw vlonder wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten vlonders in Zandvoort

Het vinden van een betrouwbare aannemer is essentieel voor een succesvol project. Hier zijn enkele tips om de juiste professional te vinden:

 • Referenties en reviews: Vraag naar referenties en bekijk online reviews van eerdere klanten. Dit geeft u een idee van de kwaliteit van hun werk.
 • Portfolio: Vraag om een portfolio van eerdere projecten om te zien of hun stijl en expertise overeenkomen met uw wensen.
 • Vergunningen: Zorg ervoor dat de aannemer beschikt over de benodigde vergunningen en verzekeringen om het werk uit te voeren.
 • Offertes: Vraag meerdere offertes aan om prijzen en diensten te vergelijken. Wees duidelijk over uw budget en verwachtingen.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het plaatsen van een houten vlonder

De kosten voor het plaatsen van een houten vlonder kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren:

 • Materiaal: Hardhout is doorgaans duurder dan zachthout. Daarnaast kunnen exotische houtsoorten hogere kosten met zich meebrengen.
 • Grootte en ontwerp: Een complex ontwerp of een grotere vlonder zal meer kosten dan een eenvoudig, klein terras.
 • Arbeid: De arbeidskosten kunnen variëren afhankelijk van de ervaring en de tarieven van de aannemer.
 • Voorbereiding: Kosten voor grondvoorbereiding, zoals nivelleren en drainage, kunnen de totale kosten verhogen.

Een houten vlonder kan een prachtige toevoeging zijn aan uw woning in Zandvoort. Door zorgvuldig te plannen en de juiste beslissingen te nemen, kunt u ervoor zorgen dat uw vlonder jarenlang meegaat en een waardevolle aanvulling is op uw buitenruimte.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten vlonder aan

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken. Los een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water op en verdeel dit zeepmengsel over uw houten vlonder. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem en spoel de vlonder met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw vlonder.
 • Laat de vlonder altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Een vlonder kan door groene aanslag glad worden. Om dit te voorkomen moet u uw vlonder minstens twee keer per jaar schoonmaken en restjes wijn, fruitsap of frisdrank meteen met een borstel en warm water verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

De planken van vlonders van een inferieure houtsoort gaan door weersomstandigheden uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Als u voor een vlonder van een gedegen hardhout kiest en regelmatig onderhoud verricht, zult u van deze nadelen geen last hebben.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

U kunt het beste een hoogwaardige, kwartiers gezaagde hardhoutsoort voor uw vlonder kiezen. Dit zijn de enige houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt. 

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen vlonder aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten vlonder kopen. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. De vlonder wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de kosten van deze houtsoorten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat de vlonder veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden