Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders in Sittard laten bouwen: Waar u op moet letten

Houten vlonders in Sittard laten bouwen: Waar u op moet letten

Houten vlonders zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin of buitenruimte. Ze bieden niet alleen een esthetische waarde, maar ook een functionele ruimte voor ontspanning en entertainment. Als u overweegt een houten vlonder in Sittard te laten bouwen, zijn er enkele belangrijke aandachtspunten en tips die u moet overwegen. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten vlonder wilt laten aanleggen

 • Materiaalkeuze: De keuze van het hout is cruciaal voor de duurzaamheid en het uiterlijk van uw houten vlonder. Hardhout zoals teak of afrormosia heeft een langere levensduur en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Zachthout zoals vurenhout is goedkoper, maar vereist meer onderhoud.
 • Locatie en grondvoorbereiding: De locatie van uw vlonder is essentieel. Zorg ervoor dat de grond goed is voorbereid en dat er een goede afwatering is om waterophoping te voorkomen. Dit helpt om rotting en schimmelvorming te minimaliseren.
 • Ontwerp en functionaliteit: Denk na over het ontwerp en de functionaliteit van de vlonder. Wilt u ruimte voor een eettafel, loungemeubilair, of misschien een barbecue? Plan de grootte en vorm van de vlonder op basis van uw behoeften.
 • Vergunningen: Controleer of u een vergunning nodig heeft voor het bouwen van een vlonder in uw tuin. Dit kan variëren afhankelijk van de grootte en de locatie van de vlonder.
 • Onderhoud: Alle houten vlonders vereisen onderhoud, zoals schoonmaken en periodieke behandelingen om het hout te beschermen tegen de elementen. Informeer naar de specifieke onderhoudsbehoeften van het hout dat u kiest.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Houten vlonders in Sittard laten bouwen: Waar u op moet letten

Inspirerende voorbeelden van houten vlonders

Het kan inspirerend zijn om voorbeelden van houten vlonders te bekijken voordat u een beslissing neemt. Hier zijn enkele ideeën:

 • Moderne strakke vlonders: Minimalistische ontwerpen met rechte lijnen en ingebouwde verlichting voor een moderne uitstraling.
 • Natuurlijke uitstraling: Vlonders die naadloos overgaan in de tuin met veel groen en natuurlijke elementen.
 • Multifunctionele vlonders: Vlonders met geïntegreerde zitplaatsen, plantenbakken en opbergruimte.
 • Vlonders met verschillende niveaus: Creëer een dynamische buitenruimte door te spelen met verschillende hoogtes en niveaus in uw vlonderontwerp.

Uw vlonder wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten vlonders in Sittard

Het kiezen van de juiste aannemer is cruciaal voor het succes van uw project. Hier zijn enkele tips om de beste vakman voor uw houten vlonder in Sittard te vinden:

 • Ervaring en portfolio: Kies een aannemer met ervaring in het bouwen van houten vlonders en vraag om voorbeelden van eerdere projecten.
 • Referenties en reviews: Vraag om referenties en lees online reviews om een idee te krijgen van de kwaliteit van het werk en de klanttevredenheid.
 • Prijsopgave en transparantie: Vraag meerdere offertes aan en zorg ervoor dat de offertes gedetailleerd en transparant zijn. Dit helpt om verrassingen tijdens het project te voorkomen.
 • Garantie: Controleer of de aannemer garantie biedt op het werk en de gebruikte materialen.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het plaatsen van een houten vlonder

De kosten voor het plaatsen van een houten vlonder kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren:

 • Materiaal: Hardhout is duurder dan zachthout, maar gaat langer mee en vereist minder onderhoud.
 • Grootte en ontwerp: De grootte van de vlonder en de complexiteit van het ontwerp beïnvloeden de totale kosten. Extra functies zoals ingebouwde verlichting of zitplaatsen verhogen de kosten.
 • Arbeidskosten: De arbeidskosten variëren afhankelijk van de aannemer en de regio. Het is belangrijk om meerdere offertes te vergelijken.
 • Voorbereidingswerk: Kosten voor grondvoorbereiding, zoals het egaliseren van de ondergrond en het aanbrengen van een fundering, moeten ook in het budget worden opgenomen.

Met de juiste planning en aandacht voor detail kan een houten vlonder een prachtige aanvulling zijn op uw buitenruimte in Sittard. Door rekening te houden met de bovengenoemde aandachtspunten en inspirerende voorbeelden, kunt u een weloverwogen keuze maken en genieten van een mooie en functionele buitenruimte.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten vlonder aan

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Het is belangrijk om te weten dat u geen hogedrukreiniger op uw vlonder mag gebruiken omdat dit het hout beschadigd. U kunt beter een sopje van groene zeep gebruiken. Verdeel dit over de planken en laat het even intrekken. Spoel het daarna met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Als eerste is het noodzakelijk om gevallen blad en ander vuil dat op uw vlonder is gewaaid regelmatig verwijderd. Daarnaast is het belangrijk om restjes van zoete drankjes en wijn direct te verwijderen nadat ze zijn gemorst.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Met een goede behandeling verlengt u de levensduur van uw houten vlonder. Maak uw vlonder dus regelmatig schoon met een zeepmengsel van warm water en zeep en veeg tussentijds gevallen bladeren en ander vuil van de planken.

Is een houten vlonder glad?

Door uw vlonder regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Veeg dus regelmatig de gevallen bladeren en eventueel ander vuil van uw vlonder en gebruik twee keer per jaar een sopje van groene zeep om vlekken te verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Door groene aanslag van mos en algen kan een vlonder glad worden. U voorkomt dit door uw vlonder goed te onderhouden en plekken van zoete drankjes en wijn direct schoon te maken.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

De vlonderplanken uit een bouwmarkt zijn niet geschikt als u lang van uw houten vlonder wil genieten. U kunt het beste hoogwaardig hardhout bij een ervaren aannemer afnemen.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. Dit hout is ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten vlonders geeft.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

Natuurlijk kunt u gewoon vlonderplanken bij een lokale bouwmarkt kopen. U kunt er dan alleen ook vanuit gaan dat deze planken al snel krom gaan trekken of gaan splijten. Als u een gedegen vlonder wilt dat jarenlang mooi blijft, kunt u het beste een professionele aannemer met verstand van zaken in de arm nemen.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Er zijn diverse soorten hardhout. De ene soort is duurder dan de andere, maar het is een misverstand dat de duurste soort ook de mooiste is. Dit is afhankelijk van uw smaak en voorkeuren.  Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de prijzen van de verschillende soorten.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Over het algemeen wordt de kopmaat van 45 x 70 mm aangeraden. Als een vlonder veel gewicht moet gaan dragen kunt u beter 50 x 100 mm aanhouden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden