Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Gids voor het laten installeren van houten vlonders in Purmerend

Gids voor het laten installeren van houten vlonders in Purmerend

Het plaatsen van houten vlonders in uw tuin kan een grote impact hebben op de uitstraling en functionaliteit van uw buitenruimte. Of u nu een gezellige plek wilt creëren om te ontspannen, of een stijlvolle aanvulling zoekt voor uw tuin, houten vlonders bieden talloze mogelijkheden. In deze gids behandelen we de belangrijkste aspecten waar u rekening mee moet houden bij het laten installeren van houten vlonders in Purmerend. We bespreken aandachtspunten, inspirerende voorbeelden, betrouwbare aannemers en de kosten die hiermee gemoeid zijn. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten vlonder wilt laten aanleggen

Bij het aanleggen van een houten vlonder zijn er verschillende factoren waar u rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat het eindresultaat niet alleen mooi, maar ook duurzaam en functioneel is. Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten:

 • Keuze van het hout: Het soort hout dat u kiest is van groot belang. Hardhout, zoals iroko of padoek, is duurzaam en bestand tegen weersinvloeden, maar kan duurder zijn dan zachthout zoals grenen of douglas. Overweeg ook behandeld hout om de levensduur te verlengen.
 • Ondergrond en fundering: Een goede fundering is cruciaal voor de stabiliteit van uw vlonder. Zorg ervoor dat de ondergrond goed is voorbereid, bijvoorbeeld met een zandbed of betonnen voetjes, om verzakkingen te voorkomen.
 • Afwatering: Houten vlonders moeten goed kunnen afwateren om te voorkomen dat er water op blijft staan, wat kan leiden tot houtrot. Zorg voor een lichte helling of plaats de planken met een kleine tussenruimte.
 • Onderhoud: Hout heeft onderhoud nodig om mooi te blijven. Denk aan regelmatige schoonmaakbeurten en het aanbrengen van een beschermende olie of beits.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Gids voor het laten installeren van houten vlonders in Purmerend

Inspirerende voorbeelden van houten vlonders

Om inspiratie op te doen voor uw eigen vlonder, kunt u kijken naar diverse stijlen en ontwerpen die in andere tuinen zijn toegepast. Hier zijn enkele inspirerende voorbeelden:

 • Modern en strak: Strakke lijnen en minimalistische ontwerpen passen goed bij moderne tuinen. Denk aan brede planken en een eenvoudige, symmetrische opstelling.
 • Landelijk en rustiek: Voor een landelijke uitstraling kunt u kiezen voor ruwe, onbehandelde planken die een natuurlijke en robuuste look geven.
 • Stadstuin: In kleinere stadstuinen kan een compacte, verhoogde vlonder een knusse en praktische oplossing bieden. Combineer het met plantenbakken en zitjes voor een gezellige sfeer.
 • Combinatie met groen: Integreer uw vlonder met de natuurlijke omgeving door planten en bloemen in de ontwerp op te nemen. Denk aan ingebouwde plantenbakken of klimplanten langs de randen.
 • Zwembadomranding: Houten vlonders rondom een zwembad geven een luxe en natuurlijke uitstraling. Kies voor houtsoorten die goed bestand zijn tegen water en vocht, zoals teak of ipé. Een houten omlijsting biedt ook een antislip oppervlak en voelt prettig aan onder de voeten. Combineer het met comfortabele ligstoelen en een pergola voor schaduwrijke plekken.

Met deze inspirerende voorbeelden kunt u een ontwerp kiezen dat perfect bij uw tuin en persoonlijke stijl past.

Uw vlonder wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten vlonders in Purmerend

Het kiezen van de juiste aannemer is essentieel voor een succesvolle installatie van uw houten vlonder. Hier zijn enkele tips om de juiste professional te vinden:

 • Ervaring en referenties: Vraag naar eerdere projecten en referenties. Een ervaren aannemer kan voorbeelden van zijn werk laten zien en u in contact brengen met tevreden klanten.
 • Offertes vergelijken: Vraag meerdere offertes aan en vergelijk deze niet alleen op prijs, maar ook op de geboden diensten en materialen.
 • Lokale expertise: Kies voor een aannemer die bekend is met de lokale omstandigheden in Purmerend. Zij weten bijvoorbeeld welke houtsoorten het beste bestand zijn tegen het Nederlandse klimaat.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het plaatsen van een houten vlonder

De kosten voor het laten plaatsen van een houten vlonder kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele kostenposten om rekening mee te houden:

 • Materiaal: De prijs van het hout zelf varieert, waarbij hardhout doorgaans duurder is dan zachthout. Ook de kwaliteit en behandeling van het hout spelen een rol.
 • Arbeid: De arbeidskosten hangen af van de complexiteit van het project en de ervaring van de aannemer. Eenvoudige ontwerpen zijn goedkoper te installeren dan ingewikkelde, op maat gemaakte vlonders.
 • Voorbereiding en fundering: Het voorbereiden van de ondergrond en het leggen van een goede fundering kan extra kosten met zich meebrengen, vooral als er bijvoorbeeld drainagewerkzaamheden nodig zijn.
 • Afwerking en onderhoud: Afwerkingsmaterialen zoals olie of beits, en regelmatig onderhoud, voegen ook toe aan de totale kosten.

Met deze gids bent u goed voorbereid om een houten vlonder in Purmerend te laten installeren. Door aandacht te besteden aan de keuze van materialen, de juiste aannemer te selecteren en rekening te houden met de kosten, kunt u een prachtige en duurzame buitenruimte creëren die jarenlang meegaat.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten vlonder aan

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

U kunt tegels het beste met een hogedrukreiniger schoonmaken. Voor een houten vlonder is dat alleen funest. U doet er verstandiger aan om de planken met een zachte borstel en een sopje van groene zeep te reinigen. Spoel het met schoon warm water na en loop pas weer over de vlonder als het helemaal droog is.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Het is belangrijk om uw houten vlonder regelmatig met een sopje van groene zeep te onderhouden. Daarnaast moet u er op letten dat u de vlonder alleen gebruikt als deze volledig droog is. Gemorste wijn of zoete drankjes moeten ook direct verwijderd worden.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Met de volgende behandeling houdt u uw houten vlonder zo lang mogelijk mooi: Maak de planken twee keer per jaar schoon met een mengsel van warm water en groene zeep. Veeg regelmatig gevallen blad van de vlonder. Gebruik de vlonder alleen als de planken volledig droog zijn.

Is een houten vlonder glad?

Gevallen bladeren en restjes van wijn, fruitsap en frisdrank kunnen voor groene aanslag op de planken zorgen. U voorkomt dit door die restjes direct met warm water te verwijderen en regelmatig de bladeren van uw vlonder te vegen.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Uw vlonder kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Er zijn ontelbaar veel houtsoorten op de markt, maar als u een gedegen houten vlonder wilt dat jarenlang mooi blijft, doet u er goed aan om voor eersteklas hardhout te kiezen.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk gebruikt alleen hoogwaardig hardhout voor houten vlonders. Dit hout is erg stabiel en zorgt ervoor dat uw houten vlonder over tien jaar nog steeds prachtig is.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

Als u lang van uw nieuwe houten vlonder wilt kunnen genieten, doet u er verstandig aan om de planken van een professionele aannemer kopen.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Er zijn verschillende soorten hardhout en deze verschillen ook in prijs. Zo is padoek als hardhout relatief goedkoop en zijn afrormosia en teak een heel stuk duurder. De uiteindelijke prijs is dus afhankelijk van uw smaak en uw budget.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Bij veel gewicht kunt u de kopmaat 50 x 100 mm aanhouden. Als dat niet het geval is, is 45 x 70 mm goed genoeg.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden