Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Dit moet u weten voordat u houten vlonders in Ede laat aanleggen

Dit moet u weten voordat u houten vlonders in Ede laat aanleggen

Houten vlonders zijn een prachtige aanvulling op uw tuin of terras. Ze geven niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar zijn ook functioneel en duurzaam. Voordat u echter besluit om houten vlonders in Ede te laten aanleggen, zijn er enkele belangrijke aspecten waar u rekening mee moet houden. In dit artikel bespreken we deze aandachtspunten, inspirerende voorbeelden, de beste aannemers in Ede, en de kosten die gepaard gaan met het plaatsen van een houten vlonder. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten vlonder wilt laten aanleggen

Voordat u een houten vlonder laat aanleggen, is het cruciaal om de juiste voorbereidingen te treffen. Hier zijn enkele aandachtspunten:

 • Locatie en ontwerp: Bepaal de beste locatie voor uw vlonder. Denk aan de zon, schaduw, en privacy. Een goed ontwerp houdt rekening met de functie van de ruimte en hoe het in uw tuin of terras past.
 • Materiaalkeuze: Houtsoorten zoals hardhout (bijv. afrormosia, iroko) en zachthout (bijv. grenen, vuren) hebben verschillende eigenschappen en prijzen. Hardhout is duurzamer en heeft minder onderhoud nodig dan zachthout.
 • Fundering: Een stevige fundering is essentieel voor de levensduur van uw vlonder. Kies voor betonnen poeren of schroeffundamenten om verzakkingen te voorkomen.
 • Ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie onder de vlonder om houtrot en schimmel te voorkomen. Een goede luchtcirculatie verlengt de levensduur van het hout.
 • Onderhoud: Realiseer u dat houten vlonders onderhoud vergen. Behandelen met olie of beits houdt het hout in goede conditie en voorkomt vergrijzing.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Dit moet u weten voordat u houten vlonders in Ede laat aanleggen

Inspirerende voorbeelden van houten vlonders

Hier zijn enkele inspirerende ideeën om u te helpen bij het visualiseren van uw toekomstige houten vlonder:

 • Moderne strakke vlonders: Rechte lijnen en minimalistisch design passen goed in moderne tuinen. Combineer met metalen of glazen balustrades voor een eigentijdse look.
 • Rustieke houten vlonders: Gebruik gerecycled hout of houten planken met een ruwe afwerking voor een landelijke sfeer. Combineer met weelderige planten en houten meubels.
 • Vlonders met geïntegreerde verlichting: Voeg ingebouwde LED-verlichting toe voor een sfeervolle avondverlichting. Dit verhoogt niet alleen de esthetiek, maar ook de veiligheid.
 • Vlonders met verschillende niveaus: Creëer een dynamische ruimte door verschillende hoogtes te gebruiken. Dit kan een interessante en functionele indeling van uw buitenruimte bieden.

Uw vlonder wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten vlonders in Ede

Het kiezen van een betrouwbare en ervaren aannemer is cruciaal voor een succesvol project. Hier zijn enkele tips voor het vinden van de juiste aannemer in Ede:

 • Ervaring en specialisatie: Zoek naar aannemers die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van houten vlonders en die een bewezen staat van dienst hebben. Ervaring met verschillende houtsoorten en ontwerpen is een pluspunt.
 • Referenties en beoordelingen: Vraag om referenties en bekijk online beoordelingen om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van het werk en de klanttevredenheid. Persoonlijke aanbevelingen van vrienden of buren kunnen ook waardevol zijn.
 • Portefeuille van projecten: Vraag om voorbeelden van eerdere projecten. Dit geeft u een idee van de stijl en afwerking van de aannemer, en kan helpen bij het visualiseren van uw eigen project.
 • Transparante offertes: Zorg ervoor dat de offertes gedetailleerd en transparant zijn, met een duidelijke specificatie van de kosten voor materialen, arbeid en eventuele extra's. Dit helpt verrassingen te voorkomen en maakt het eenvoudiger om verschillende aannemers te vergelijken.
 • Communicatie en service: Een goede aannemer communiceert duidelijk en tijdig, en biedt uitstekende klantenservice. Dit is essentieel voor een soepel verlopend project en een eindresultaat waar u tevreden mee bent.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het plaatsen van een houten vlonder

De kosten van een houten vlonder kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele aspecten die de prijs beïnvloeden:

 • Materiaalkeuze: De keuze van houtsoort heeft een grote invloed op de kosten. Hardhout is over het algemeen duurder dan zachthout, maar het is ook duurzamer en vereist minder onderhoud.
 • Grootte van de vlonder: De totale oppervlakte van de vlonder bepaalt grotendeels de uiteindelijke kosten. Grotere vlonders zijn duurder, maar kunnen soms een lagere prijs per vierkante meter hebben.
 • Fundering en constructie: De keuze van fundering, zoals betonnen poeren of schroeffundamenten, heeft invloed op de kosten. Een stevige en duurzame fundering is essentieel voor de levensduur van de vlonder.
 • Arbeidskosten: De arbeidskosten variëren per aannemer en zijn afhankelijk van de complexiteit van het project. Het is belangrijk om meerdere offertes te vergelijken om een idee te krijgen van de gangbare tarieven in uw regio.
 • Extra’s en afwerking: Elementen zoals verlichting, balustrades, trappen en speciale afwerkingen kunnen de totale kosten verhogen. Het is verstandig om deze extra's in uw budget op te nemen om een realistische kostenraming te maken.

Door rekening te houden met deze factoren en meerdere offertes te vergelijken, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en zorgen voor een mooi en duurzaam eindresultaat.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten vlonder aan

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Verdeel een zeepmengsel van warm water en groene zeep over uw houten vlonder en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel de vlonder daarna met zuiver water na en laat het goed drogen voor u de vlonder weer gebruikt.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Houd u vlonder goed schoon door regelmatig met een bezem bladeren en ander gevallen vuil van uw vlonderplanken te vegen. Daarnaast kunt u beter ook niet over de vlonder lopen als de planken nat zijn.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

In een guur land als Nederland kan een houten vlonder makkelijk lelijk worden, ook als u hoogwaardig hardhout voor de planken heeft gebruikt. U houdt uw vlonder mooi als u het twee keer per jaar schoonmaakt met een sopje van groene zeep en alleen over de planken loopt als deze volledig droog zijn.

Is een houten vlonder glad?

Gevallen bladeren en restjes van zoete drankjes zijn een ideale voedingsbodem voor groene aanslag. Zorg er dus voor dat zowel die bladeren als die restjes zo snel mogelijk verwijderd worden.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Ook een vlonder van hoogwaardig hardhout heeft onderhoud nodig, ook al is dat onderhoud minimaal. Het is voldoende als u de planken twee keer per jaar met een sopje van warm water en groene zeep reinigt.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Het beste hout voor een vlonder is hoogwaardig hardhout dat kwartiers is gezaagd. De planken van iedere andere houtsoort zullen al snel gaan scheuren en trekken.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe en Natuurgekapt teak zijn stabiele houtsoorten van hoogwaardig hardhout. De planken van dit hout zullen - wanneer ze professioneel zijn gemonteerd - niet gaan krimpen of trekken en jarenlang mooi blijven.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

De hardhouten vlonderplanken die u nodig heeft om jarenlang van uw vlonder te kunnen genieten zult u niet bij uw lokale bouwmarkt vinden. Aannemers die zijn gespecialiseerd in het aanleggen van hoogwaardige houten vlonders hebben daarentegen wel de kwaliteit die u de garantie geven dat uw vlonder lang mooi blijft.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Hardhout van een goede kwaliteit heeft het imago dat het peperduur is, en bij sommige soorten hardhout zoals bijvoorbeeld teak is dat ook het geval. Padoek is echter ook hoogwaardig hardhout, maar het is stukken goedkoper. Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

De reguliere kopmaat is 45 x 70 mm. Bij veel gewicht kunt u het beste 50 x 100 mm gebruiken.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden