Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Uw handleiding voor het laten plaatsen van houten vlonders in Boxtel

Uw handleiding voor het laten plaatsen van houten vlonders in Boxtel

Houten vlonders zijn een populaire keuze voor het creëren van een aantrekkelijke en functionele buitenruimte. Of u nu een terras, looppad of een andere buiteninstallatie overweegt, houten vlonders bieden een natuurlijke en warme uitstraling. In deze handleiding bespreken we de belangrijkste aandachtspunten bij het laten plaatsen van houten vlonders in Boxtel, inspirerende voorbeelden, betrouwbare aannemers en de kosten die hierbij komen kijken. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten vlonder wilt laten aanleggen

Het aanleggen van een houten vlonder vereist enige planning en overweging. Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten:

 • Keuze van houtsoort: Er zijn verschillende houtsoorten beschikbaar voor vlonders, zoals hardhout (bijv. padoek of afrormosia) en zachthout (bijv. douglas, grenen). Hardhout is duurzamer en weerbestendiger, maar ook duurder.
 • Ondergrond en fundering: De stabiliteit van uw vlonder hangt af van een goede fundering. Zorg ervoor dat de ondergrond goed voorbereid is, bijvoorbeeld door gebruik te maken van betonplaten of een stevige houten constructie.
 • Weerbestendigheid en onderhoud: Houten vlonders hebben onderhoud nodig om hun levensduur te verlengen. Denk aan regelmatige reiniging en het aanbrengen van beschermende oliën of coatings.
 • Ontwerp en indeling: Overweeg hoe u de vlonder wilt gebruiken en zorg voor een ontwerp dat past bij uw wensen en de beschikbare ruimte. Denk ook aan zaken zoals drainage en afwatering.
 • Vergunningen en regelgeving: Informeer bij de gemeente Boxtel of er vergunningen nodig zijn voor het aanleggen van een vlonder in uw tuin.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Uw handleiding voor het laten plaatsen van houten vlonders in Boxtel

Inspirerende voorbeelden van houten vlonders

Inspiratie opdoen is een belangrijke stap in het ontwerpproces. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe houten vlonders een buitenruimte kunnen transformeren:

 • Terras aan het water: Een vlonder aan de rand van een vijver of zwembad biedt een prachtige plek om te ontspannen en van het uitzicht te genieten.
 • Verhoogde terrassen: Een verhoogd terras kan een interessant architectonisch element toevoegen aan uw tuin en een geweldig uitzicht bieden.
 • Looppaden: Houten looppaden kunnen uw tuin een natuurlijke uitstraling geven en een prettige manier bieden om door uw buitenruimte te bewegen.
 • Eet- en loungegedeelten: Creëer een gezellige buitenruimte met een houten vlonder die plaats biedt aan een eettafel en comfortabele zitplekken.

Uw vlonder wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten vlonders in Boxtel

Het kiezen van de juiste aannemer is cruciaal voor een succesvolle installatie van uw houten vlonder. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het vinden van een betrouwbare professional in Boxtel:

 • Ervaring en specialisatie: Zoek naar aannemers met ruime ervaring en een specialisatie in het plaatsen van houten vlonders. Dit zorgt voor een hoog niveau van vakmanschap en expertise.
 • Referenties en beoordelingen: Vraag om referenties van eerdere klanten en lees online beoordelingen. Dit geeft u inzicht in de betrouwbaarheid en kwaliteit van het werk van de aannemer.
 • Portfolio van eerder werk: Bekijk foto's en beschrijvingen van eerder uitgevoerde projecten. Dit helpt u om te beoordelen of de stijl en kwaliteit van het werk overeenkomen met uw verwachtingen.
 • Offertes en prijsvergelijking: Vraag meerdere offertes aan en vergelijk deze. Let niet alleen op de prijs, maar ook op wat er precies inbegrepen is, zoals materiaal, arbeid en eventuele extra kosten.
 • Communicatie en samenwerking: Een goede aannemer communiceert duidelijk en werkt nauw samen met u om uw wensen en behoeften te begrijpen en te realiseren.

Door deze stappen te volgen, kunt u een aannemer vinden die uw houten vlonderproject in Boxtel tot een succes maakt.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het plaatsen van een houten vlonder

De kosten voor het plaatsen van een houten vlonder kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren:

 • Materiaalkeuze: Hardhout is doorgaans duurder dan zachthout, maar heeft ook een langere levensduur.
 • Oppervlakte en ontwerp: Grotere en complexere ontwerpen zullen meer materiaal en arbeid vergen, wat de kosten verhoogt.
 • Arbeidskosten: De tarieven van aannemers kunnen variëren. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken.
 • Voorbereidingswerkzaamheden: Het egaliseren van de ondergrond en het aanleggen van een fundering kunnen extra kosten met zich meebrengen.

Het laten plaatsen van een houten vlonder in Boxtel kan uw buitenruimte aanzienlijk verbeteren. Door goed na te denken over de bovengenoemde aandachtspunten, inspiratie op te doen, de juiste aannemer te kiezen en een realistisch budget op te stellen, kunt u genieten van een prachtige en functionele buitenruimte voor vele jaren.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten vlonder aan

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Door uw houten vlonderplanken regelmatig schoon te maken voorkomt u dat vuil en aanslag het hout kunnen beschadigen. U kunt het beste groene zeep gebruiken, dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Laat hiervoor een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water oplossen. Verdeel dit zeepmengsel over uw houten vlonder en laat het een paar minuten intrekken. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem. Spoel de vlonder daarna met zuiver water weer schoon. Let op: gebruik geen hogedrukreiniger. Dit beschadigt het hout van uw vlonder.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw vlonder.
 • Laat de vlonder altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw vlonder doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Zo zorgt u voor een vlonder dat jarenlang mooi blijft:                                                          

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw vlonder;
 • Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Uw vlonder kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Een houten vlonder heeft regelmatig onderhoud nodig. Als u dat verzaakt, kan er groene aanslag op de planken gaan hechten of kunnen er vlekken of verkleuringen ontstaan.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

De vlonderplanken uit een bouwmarkt zijn niet geschikt als u lang van uw houten vlonder wil genieten. U kunt het beste hoogwaardig hardhout bij een ervaren aannemer afnemen.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Buitenschrijnwerk gebruikt alleen hoogwaardig hardhout voor houten vlonders. Dit hout is erg stabiel en zorgt ervoor dat uw houten vlonder over tien jaar nog steeds prachtig is.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

Vlonderplanken van een bouwmarkt vertonen vaak al erg snel scheuren. Of ze trekken krom en gaan splinteren. U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. Er wordt dan gedegen hardhout gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Hardhout van een goede kwaliteit heeft het imago dat het peperduur is, en bij sommige soorten hardhout zoals bijvoorbeeld teak is dat ook het geval. Padoek is echter ook hoogwaardig hardhout, maar het is stukken goedkoper. Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Als een vlonder veel gewicht moet gaan dragen is het aan te raden om 50 x 100 mm te gebruiken. In ieder ander geval is 45 x 70 mm prima.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden