Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Wat u moet weten bij het laten plaatsen van houten terrassen en dakterrassen in Zwolle

Wat u moet weten bij het laten plaatsen van houten terrassen en dakterrassen in Zwolle

Een houten terras of dakterras kan een prachtige aanvulling zijn op uw woning. Het creëert niet alleen extra leefruimte, maar voegt ook een natuurlijke, warme uitstraling toe aan uw buitenomgeving. Als u in Zwolle woont en overweegt een houten terras of dakterras te laten plaatsen, zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden. In dit artikel bespreken we de aandachtspunten, inspirerende voorbeelden, geschikte aannemers en de kosten die komen kijken bij het aanleggen van een houten terras of dakterras. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

 • Materiaalkeuze: Een van de eerste beslissingen die u voor uw nieuwe houten terras of dakterras moet nemen, is het type hout dat u wilt gebruiken. Populaire keuzes zijn hardhout, zoals afzelia of iroko, en zachthout, zoals grenen of lariks. Hardhout is duurzamer en vereist minder onderhoud, maar is ook duurder.
 • Ondergrond en drainage: Voor een terras op de grond is een stabiele en goed gedraineerde ondergrond essentieel. Voor een dakterras moet u rekening houden met het gewicht en de waterafvoer. Zorg ervoor dat de onderliggende constructie het gewicht van het terras en eventuele meubels kan dragen en dat water gemakkelijk kan wegstromen om schade aan uw dak te voorkomen.
 • Vergunningen: Afhankelijk van de omvang en locatie van uw terras of dakterras kan het nodig zijn om een vergunning aan te vragen bij de gemeente Zwolle. Controleer de lokale bouwvoorschriften en overleg indien nodig met een specialist om ervoor te zorgen dat uw project aan alle eisen voldoet.
 • Onderhoud: Houten terrassen vergen regelmatig onderhoud, zoals het schoonmaken van vuil en het opnieuw aanbrengen van beschermende coatings om verwering tegen te gaan. Kies een houtsoort en afwerking die passen bij uw bereidheid om onderhoud uit te voeren.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat u moet weten bij het laten plaatsen van houten terrassen en dakterrassen in Zwolle

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

 • Moderne terrassen: Een strak, modern terras met hardhouten planken en geïntegreerde verlichting kan een stijlvolle en functionele buitenruimte creëren. Combineer het met moderne tuinmeubelen en minimalistische beplanting voor een eigentijdse look.
 • Rustieke terrassen: Voor een meer natuurlijke en rustieke uitstraling kunt u kiezen voor zachthout in combinatie met een pergola en klimplanten. Dit type terras past goed bij landelijke en traditionele woningen en biedt een gezellige, ontspannen sfeer.
 • Dakterrassen met groen: Een dakterras kan worden omgetoverd tot een groene oase met verhoogde plantenbakken, een grasveldje en zelfs een kleine moestuin. Dit is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar verbetert ook de luchtkwaliteit en biodiversiteit in stedelijke omgevingen.
 • Terrassen met een buitenkeuken: Voor de liefhebbers van buiten koken kan een terras met een geïntegreerde buitenkeuken een geweldige optie zijn. U kunt een hardhouten terras combineren met een barbecue, werkblad, en zelfs een kleine gootsteen. Dit maakt het mogelijk om heerlijk te koken en te dineren in de buitenlucht, ideaal voor zomerse bijeenkomsten en feestjes.
 • Terrassen met een waterpartij: Een houten terras kan nog indrukwekkender worden door een waterpartij toe te voegen, zoals een kleine vijver of een fontein. Het rustgevende geluid van stromend water en de reflecties op het hout creëren een serene en ontspannen sfeer. Combineer dit met watervriendelijke planten en stenen decoraties voor een harmonieuze en natuurlijke uitstraling.

Uw terras of dakterras wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Zwolle

Het vinden van de juiste aannemer is cruciaal voor het succes van uw project. Hier zijn enkele stappen om u op weg te helpen:

 • Referenties en reviews: Vraag vrienden en familie om aanbevelingen en lees online reviews om een idee te krijgen van de reputatie van verschillende aannemers. Websites zoals Trustpilot en Google Reviews kunnen waardevolle inzichten bieden.
 • Vergunningen en verzekeringen: Zorg ervoor dat de aannemer over de juiste vergunningen beschikt en verzekerd is. Dit beschermt u tegen eventuele aansprakelijkheid en garandeert dat het werk aan de bouwvoorschriften voldoet.
 • Offertes vergelijken: Vraag offertes aan bij meerdere aannemers en vergelijk ze op basis van prijs, voorgestelde materialen en de geschatte tijdlijn. Kies niet automatisch de goedkoopste optie, maar overweeg de kwaliteit en ervaring van de aannemer.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

De kosten voor het aanleggen van een houten terras of dakterras kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren:

 • Materialen: Hardhout is doorgaans duurder dan zachthout, en de prijzen kunnen variëren per vierkante meter, inclusief installatie.
 • Arbeid: De arbeidskosten variëren afhankelijk van de complexiteit van het project en de ervaring van de aannemer.
 • Extra's: Eventuele extra's zoals verlichting, trapjes, relingen en speciale afwerkingen kunnen de totale kosten verhogen. Zorg ervoor dat deze kosten in de offerte worden meegenomen.
 • Onderhoud: Houd ook rekening met de doorlopende onderhoudskosten. Hardhout vereist minder frequent onderhoud, maar het kan nog steeds nodig zijn om jaarlijks een beschermende coating aan te brengen.

Het laten plaatsen van een houten terras of dakterras in Zwolle is een waardevolle investering die uw wooncomfort en de waarde van uw woning kan verhogen. Door aandacht te besteden aan de juiste materialen, een betrouwbare aannemer te kiezen en rekening te houden met de kosten, kunt u een prachtige buitenruimte creëren waar u jarenlang van zult genieten.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

U kunt uw houten terras het beste schoonmaken met een zeepmengsel van een halve kop groene zeep op 5 liter warm water. Gebruik een zachte borstel om hardnekkig vuil te verwijderen.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Het is belangrijk om uw houten terras regelmatig met een sopje van groene zeep te onderhouden. Gebruik het terras ook alleen als de planken helemaal droog zijn.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Verwijder regelmatig de bladeren met een bezem van de planken en maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Door uw terras regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Hierdoor zal uw terras niet glad worden.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Bij een houten terras zult u regelmatig gevallen bladeren en ander vuil van de planken moeten vegen. Ook is het nodig om het terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep te reinigen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Wanneer u maar een enkel zomerseizoen van een mooi houten terras gebruik wilt maken, kunt u in principe iedere houtsoort kiezen. Maar als u jarenlang een prachtig houten terras in uw achtertuin wilt hebben, dan kiest u voor hoogwaardig hardhout.

Wat is het beste hout voor een terras?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%.

Waar kan ik een houten terras kopen?

U doet er verstandig aan om terrasplanken van een ervaren aannemer te kopen. Hiermee zorgt u ervoor dat u goede kwaliteit krijgt die lang mooi blijft.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Als een terras veel gewicht moet gaan dragen is het aan te raden om 50 x 100 mm te gebruiken. In ieder ander geval is 45 x 70 mm prima.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden