Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Tips voor het laten plaatsen van houten terrassen en dakterrassen in Zandvoort

Tips voor het laten plaatsen van houten terrassen en dakterrassen in Zandvoort

Het plaatsen van een houten terras of dakterras kan een prachtige aanvulling zijn op uw woning, vooral in een sfeervolle kustplaats als Zandvoort. Een goed ontworpen terras biedt niet alleen extra leefruimte, maar verhoogt ook de waarde van uw huis. In dit artikel geven we u enkele nuttige tips om u te helpen bij het plannen en realiseren van uw houten terras of dakterras. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Voordat u begint met de bouw van uw houten terras of dakterras, zijn er enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden. Deze aandachtspunten helpen u om een duurzaam en functioneel resultaat te bereiken.

 • Locatie en oriëntatie: Een van de eerste stappen bij het plannen van een houten terras is het bepalen van de juiste locatie en oriëntatie. Denk aan factoren zoals zonlicht, schaduw, en de windrichting. In Zandvoort kan de zeewind een rol spelen, dus kies een locatie die beschut is tegen de sterkste winden.
 • Materiaalkeuze: Het kiezen van het juiste hout is cruciaal. Hardhout, zoals afzelia of iroko, is duurzaam en bestand tegen weersinvloeden, terwijl zachthout zoals grenen of douglas behandeld moet worden om dezelfde duurzaamheid te bereiken. Overweeg ook composietmaterialen die hout imiteren maar onderhoudsvriendelijker zijn.
 • Fundering en constructie: Een solide fundering is essentieel om verzakkingen en scheuren te voorkomen. Voor dakterrassen moet u ook rekening houden met de draagkracht van het dak en eventuele waterdichtingslagen. Laat dit altijd controleren door een professional.
 • Vergunningen en regels: Controleer de lokale bouwvoorschriften en zorg dat u alle benodigde vergunningen heeft. In Zandvoort kunnen er specifieke eisen zijn vanwege de nabijheid van de kust en beschermde gebieden.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Tips voor het laten plaatsen van houten terrassen en dakterrassen in Zandvoort

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

 • Moderne strakke terrassen: Een modern terras met strakke lijnen en minimalistische meubels kan een stijlvolle en tijdloze uitstraling geven. Denk aan ingebouwde zitplaatsen, plantenbakken en sfeervolle verlichting.
 • Rustieke en natuurlijke stijlen: Voor een meer rustieke uitstraling kunt u kiezen voor een terras met een natuurlijk ogende houtsoort en bijpassende meubels. Voeg wat groen toe met potplanten en creëer een gezellige sfeer met buitenkleden en kussens.
 • Mediterrane terrassen: Breng de charme van het Middellandse Zeegebied naar uw huis met een terras in mediterrane stijl. Gebruik terracotta potten, kleurrijke tegels en planten zoals lavendel en olijfbomen om een warme, ontspannen sfeer te creëren.
 • Gezellige hoekjes: Maak van uw terras een uitnodigende plek door verschillende gezellige hoekjes te creëren. Denk aan een hoek voor loungen met comfortabele banken en kussens, een eethoek voor gezellige diners en misschien zelfs een klein speelgebied voor kinderen.
 • Multifunctionele dakterrassen: Een dakterras kan veel meer zijn dan alleen een plek om te zitten. Overweeg de toevoeging van een buitenkeuken, een jacuzzi of zelfs een kleine moestuin. Dit maakt uw dakterras een veelzijdige ruimte voor ontspanning en entertainment.

Uw terras of dakterras wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Zandvoort

Het kiezen van de juiste aannemer is van groot belang voor het succes van uw project. Hier zijn enkele tips om een betrouwbare aannemer te vinden:

 • Lokale ervaring: Kies voor een aannemer met ervaring in het werken in Zandvoort. Ze kennen de lokale bouwvoorschriften en de specifieke uitdagingen van bouwen in een kustgebied.
 • Referenties en portfolio: Vraag altijd naar referenties en bekijk eerdere projecten. Dit geeft u een goed beeld van de kwaliteit van hun werk en of hun stijl aansluit bij uw wensen.
 • Offertes en contracten: Vraag meerdere offertes aan en vergelijk deze op basis van prijs, maar ook op basis van wat er precies wordt aangeboden. Zorg voor duidelijke contracten waarin alle afspraken en verwachtingen zijn vastgelegd.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

De kosten voor het aanleggen van een houten terras of dakterras kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren:

 • Materiaalkosten: De keuze van het hout of composietmateriaal heeft een grote invloed op de kosten. Hardhout is doorgaans duurder dan zachthout, maar gaat ook langer mee.
 • Arbeidskosten: De kosten voor arbeid hangen af van de complexiteit van het ontwerp en de ervaring van de aannemer. Een eenvoudig terras op de grond is goedkoper dan een complex dakterras.
 • Extra's en afwerking: Extra’s zoals ingebouwde verlichting, buitenkeukens, of waterdichte lagen voor dakterrassen kunnen de kosten verhogen. Houd ook rekening met de kosten voor vergunningen en eventuele architectenkosten.

Door goed voorbereid aan uw project te beginnen en rekening te houden met deze tips, kunt u genieten van een prachtig en functioneel houten terras of dakterras in Zandvoort. Veel succes!

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

U kunt het beste groene zeep gebruiken. Los een halve kop groene zeep in een emmer met 5 liter warm water op en verdeel dit zeepmengsel over uw houten terras. Verwijder hardnekkig vuil met een zachte borstel of bezem en spoel het terras met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

 • Veeg regelmatig de bladeren en het vuil van uw terras.
 • Laat het terras altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.
 • Verwijder restjes frisdrank, wijn of fruitsap met warm water en een borstel.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon. Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Een terras kan door groene aanslag glad worden. Om dit te voorkomen moet u uw terras minstens twee keer per jaar schoonmaken en restjes wijn, fruitsap of frisdrank meteen met een borstel en warm water verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

De planken van terrassen van een inferieure houtsoort gaan door weersomstandigheden uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Als u voor een terras van een gedegen hardhout kiest en regelmatig onderhoud verricht, zult u van deze nadelen geen last hebben.

Welk hout is geschikt voor een terras?

U kunt het beste een hoogwaardige, kwartiers gezaagde hardhoutsoort voor uw terras kiezen. Dit zijn de enige houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Hardhout is de beste optie omdat dit erg sterk en duurzaam is. Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan:

 • Afrormosia;
 • Afzelia;
 • Iroko;
 • Padoek;
 • Ipe;
 • Natuurgekapt teak.

Waar kan ik een houten terras kopen?

In principe kunt u bij zo’n beetje elke bouwmarkt planken voor een houten terras kopen. U moet zich alleen wel beseffen dat deze planken van een inferieure houtsoort zijn. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de kosten van deze houtsoorten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden