Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Handige tips voor het laten bouwen van houten terrassen en dakterrassen in Venray

Handige tips voor het laten bouwen van houten terrassen en dakterrassen in Venray

Het aanleggen van een houten terras of dakterras kan uw buitenruimte in Venray transformeren in een prachtige en functionele plek. Of u nu een gezellig terras in uw achtertuin wilt of een stijlvolle dakterras op uw woning, er zijn een aantal belangrijke overwegingen die u in gedachten moet houden. In dit artikel delen we handige tips voor het laten bouwen van houten terrassen en dakterrassen in Venray. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Bij het plannen van een houten terras of dakterras zijn er enkele cruciale aandachtspunten waar u rekening mee moet houden:

 • Locatie en oriëntatie: De locatie van uw terras of dakterras is van groot belang. Overweeg de zonligging, windrichtingen en privacy. Een goed geplaatste buitenruimte kan optimaal gebruik maken van natuurlijk licht en beschutting bieden tegen de wind.
 • Constructie en stabiliteit: Houten terrassen en dakterrassen moeten stevig en veilig zijn. Zorg ervoor dat de fundering en ondersteunende structuren aan de bouwvoorschriften voldoen. Voor dakterrassen is extra aandacht nodig om de belasting van de constructie te kunnen dragen.
 • Materiaalkeuze: Kies het juiste type hout voor uw terras. Hardhout zoals padoek, ipe of afrormosia is duurzaam en bestand tegen de elementen. Zorg ervoor dat het hout goed behandeld is om verwering en insectenschade te voorkomen.
 • Afwatering en waterdichtheid: Een goede afwatering is essentieel om ophoping van water te voorkomen, wat schade aan uw terras kan veroorzaken. Voor dakterrassen is het belangrijk om een waterdichte laag aan te brengen om lekkage naar de onderliggende ruimtes te voorkomen.
 • Onderhoud: Houten terrassen vereisen regelmatig onderhoud om hun schoonheid en duurzaamheid te behouden. Overweeg de benodigde tijd en kosten voor het schoonmaken, oliën en repareren van het hout.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Handige tips voor het laten bouwen van houten terrassen en dakterrassen in Venray

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Er zijn tal van inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen die u kunnen helpen bij het visualiseren van uw eigen project:

 • Moderne terrassen: Strakke lijnen, ingebouwde zitplaatsen en minimalistische designs zijn kenmerkend voor moderne houten terrassen. Deze stijl creëert een eigentijdse en elegante buitenruimte.
 • Rustieke terrassen: Voor een meer natuurlijke uitstraling kunt u kiezen voor een rustiek ontwerp met onbewerkte houten planken, natuurlijke decoraties en weelderige beplanting.
 • Dakterrassen met uitzicht: Een dakterras biedt een unieke gelegenheid om te genieten van een panoramisch uitzicht over Venray. Overweeg het toevoegen van comfortabele loungestoelen, een barbecue en sfeerverlichting om de ruimte optimaal te benutten.
 • Gezellige tuinterrassen: Creëer een gezellige sfeer met een houten terras in uw tuin door gebruik te maken van kleurrijke bloemen, een pergola voor schaduw en knusse zithoeken.

Uw terras of dakterras wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Venray

Het kiezen van de juiste aannemer is cruciaal voor het succes van uw project. Hier zijn enkele tips om een betrouwbare aannemer te vinden in Venray:

 • Referenties en reviews: Vraag naar referenties en lees online reviews om een beeld te krijgen van de ervaringen van eerdere klanten.
 • Portfolio: Bekijk het portfolio van de aannemer om te zien of hun stijl en kwaliteit overeenkomen met uw wensen.
 • Vergunningen en verzekeringen: Zorg ervoor dat de aannemer over de juiste vergunningen en verzekeringen beschikt om problemen tijdens de bouw te voorkomen.
 • Prijsopgaven: Vraag meerdere offertes aan om een goed beeld te krijgen van de kosten en de diensten die worden aangeboden.
 • Communicatie en transparantie: Kies een aannemer die duidelijk en open communiceert over de planning, kosten en mogelijke uitdagingen. Goede communicatie voorkomt misverstanden en zorgt voor een soepel verloop van het project.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

De kosten voor het aanleggen van een houten terras of dakterras kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren:

 • Grootte van het terras: De omvang van het project bepaalt grotendeels de benodigde hoeveelheid materialen en arbeidsuren.
 • Type hout: De keuze van houtsoort kan aanzienlijk van invloed zijn op de kosten, waarbij duurzamer hout vaak duurder is maar langer meegaat.
 • Complexiteit van het ontwerp: Meer gedetailleerde en complexe ontwerpen kunnen hogere arbeidskosten met zich meebrengen vanwege de extra inspanning en vaardigheid die nodig zijn.
 • Voorbereiding van de locatie: Eventuele noodzakelijke grondwerken of verstevigingen, zoals het egaliseren van de grond of het versterken van de dakstructuur, kunnen de totale kosten verhogen.
 • Afwerking en accessoires: Extra elementen zoals balustrades, ingebouwde verlichting of decoratieve plantenbakken kunnen de uiteindelijke kosten verhogen door de extra materialen en arbeid die nodig zijn.

Het is belangrijk om bij het plannen van uw houten terras of dakterras rekening te houden met deze factoren en uw budget hierop af te stemmen. Het verkrijgen van meerdere offertes en het grondig bespreken van uw wensen en verwachtingen met uw aannemer kan helpen om verrassingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat u een prachtig en duurzaam eindresultaat krijgt.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Het beste schoonmaakmiddel voor een houten terras is groene zeep. Dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Gebruik op 5 liter warm water een halve kop groene zeep en verdeel dit mengsel over het terras. Laat het even intrekken en borstel overgebleven vuil met een borstel of bezem weg. Spoel de zeep vervolgens met schoon warm water van de planken af.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Om de groene aanslag op uw houten terras te voorkomen is het noodzakelijk dat u uw terras schoon en droog houdt. Dat betekent dat u regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw terras moet vegen en dat u niet over de terras kunt lopen als de planken nat zijn geworden. Als u iets morst, moet u dit met warm water en borstel zo snel mogelijk verwijderen. Spoel het met zuiver water na en laat deze plek goed drogen voor u er overheen loopt.

Hoe kan ik mijn houten terrassen het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Zo zorgt u voor een terras dat jarenlang mooi blijft:                                                          

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Groene aanslag door mos en algen kan ervoor zorgen dat uw terras glad wordt. Om dit te voorkomen moet u regelmatig de bladeren en eventueel vuil van uw terras vegen. Zorg er ook voor dat u het meteen met warm water schoonmaakt als u met wijn, fruitsap of frisdrank morst. Loop alleen over uw terras als het volledig droog is.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Een houten terras heeft alleen nadelen als u voor een inferieure houtsoort heeft gekozen. In dat geval gaan de planken onherroepelijk uitzetten, krimpen en hol, bol of scheef trekken. Buitenschrijnwerk adviseert u graag over de mogelijkheden van kwalitatief hoge hardhoutsoorten zodat u niet met deze nadelen te maken zult krijgen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

De houtsoorten die Buitenschrijnwerk gebruikt zijn foutloos eerste klas hardhout dat tevens in alle gevallen volledig kwartiers is gezaagd. Het is dus geen dosse hout zoals u bij veel van onze conculega’s zult treffen, dit is hout dat op relatief korte termijn zal gaan scheuren en splijten. 

Wat is het beste hout voor een terras?

Buitenschrijnwerk raadt de volgende houtsoorten voor een gedegen terras aan: Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. De houtsoorten die wij gebruiken zijn te allen tijde kwartiers gezaagd en natuurlijk gedroogd bij een maximale relatieve luchtvochtigheid van 16%. Dit maakt ons hout ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Het terras wordt dan precies volgens uw wensen ontworpen, er wordt een goede houtsoort gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Onderregels zijn een essentieel onderdeel van een houten terras, dit zijn de balken waar de terrasplanken op worden bevestigd. Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden