Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Praktische gids voor het laten plaatsen van houten terrassen en dakterrassen in Sittard

Praktische gids voor het laten plaatsen van houten terrassen en dakterrassen in Sittard

Het plaatsen van een houten terras of dakterras kan uw buitenruimte transformeren tot een prachtige en functionele plek om te ontspannen. In deze praktische gids bespreken we de belangrijkste aandachtspunten, inspirerende voorbeelden, betrouwbare aannemers en de kosten die gepaard gaan met het aanleggen van een houten terras of dakterras in Sittard. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Voordat u begint met het plannen van uw nieuwe houten terras of dakterras, zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar u rekening mee moet houden:

 • Locatie en oriëntatie: Bepaal de beste locatie voor uw terras. Overweeg de zonrichting, schaduw en de algemene indeling van uw tuin of dakterras.
 • Vergunningen en regelgeving: Controleer bij de gemeente Sittard-Geleen of er vergunningen nodig zijn voor de aanleg van uw terras. Dit kan variëren afhankelijk van de grootte en hoogte van het terras.
 • Materiaalkeuze: Houtsoorten zoals hardhout (bijvoorbeeld padoek of iroko), zachthout of composiet kunnen verschillende esthetische en functionele voordelen bieden. Kies een houtsoort die past bij uw budget en onderhoudsbehoeften.
 • Duurzaamheid en onderhoud: Houten terrassen vereisen regelmatig onderhoud om hun schoonheid en duurzaamheid te behouden. Denk aan periodiek schoonmaken, oliën of beitsen.
 • Veiligheid: Zorg voor een veilige constructie, vooral bij dakterrassen. Dit omvat stevige relingen, juiste waterafvoer en voldoende draagkracht van de onderliggende structuur.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Praktische gids voor het laten plaatsen van houten terrassen en dakterrassen in Sittard

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Inspiratie kan u helpen een duidelijk beeld te krijgen van wat u wilt. Hier zijn enkele voorbeelden van prachtige houten terrassen en dakterrassen:

 • Moderne elegantie: Een strakke en minimalistische stijl met hardhouten planken, geïntegreerde LED-verlichting en stijlvolle buitenmeubels.
 • Rustieke sfeer: Een rustiek terras met gerecycled hout, plantenbakken van cortenstaal en een overdekte zithoek voor gezellige avonden.
 • Urban oasis: Een dakterras met loungebanken, een pergola voor schaduw en veel groen om een stedelijke oase te creëren.
 • Gezinsvriendelijk: Een veilige en ruime omgeving met een mix van hout en kunstgras, perfect voor gezinnen met kinderen.
 • Luxueuze uitstraling: Een luxueus dakterras met een jacuzzi, ingebouwde barbecue en een overdekte eethoek voor ultiem comfort.

Uw terras of dakterras wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Sittard

Het vinden van een betrouwbare en ervaren aannemer is cruciaal voor het succes van uw project. Hier zijn enkele tips voor het selecteren van de juiste aannemer in de regio Sittard:

 • Ervaring en specialisatie: Zoek naar aannemers die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van houten terrassen en dakterrassen. Ervaring in het vakgebied garandeert een hoger kwaliteitsniveau en vakmanschap.
 • Referenties en portfolio: Vraag naar referenties en bekijk eerdere projecten van de aannemer. Dit geeft u een goed beeld van hun stijl en kwaliteit van het werk.
 • Transparante offertes: Kies een aannemer die duidelijke en gedetailleerde offertes biedt. Dit helpt om verrassingen tijdens het project te voorkomen.
 • Garantie en service: Informeer naar de garantie en de nazorg die de aannemer biedt. Een goede aannemer staat achter zijn werk en biedt ondersteuning na de oplevering.
 • Lokale kennis: Aannemers uit de regio Sittard zijn vaak goed op de hoogte van lokale regelgeving en klimaatomstandigheden, wat voordelig kan zijn voor uw project.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

De kosten voor het aanleggen van een houten terras of dakterras kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren:

 • Materiaalkeuze: De keuze van het hout beïnvloedt de totale kosten. Hardhout is doorgaans duurder dan zachthout of composiet, maar biedt ook een langere levensduur en minder onderhoud.
 • Arbeidskosten: De kosten voor professionele installatie zijn afhankelijk van de complexiteit van het project en de tijd die nodig is voor de aanleg. Een eenvoudige installatie zal minder kosten dan een complex ontwerp met extra functies.
 • Ontwerpkosten: Indien u een speciaal ontwerp wilt, kunnen er extra kosten zijn voor de ontwerpfase. Dit kan variëren op basis van de mate van maatwerk en detailniveau.
 • Vergunningen en bijkomende kosten: Houd rekening met de kosten voor eventuele vergunningen die nodig zijn voor uw project. Daarnaast kunnen extra’s zoals verlichting, relingen en meubels bijdragen aan de totale kosten.

Het aanleggen van een houten terras of dakterras is een investering die zowel uw leefruimte uitbreidt als de waarde van uw woning verhoogt. Met zorgvuldige planning en de hulp van een ervaren aannemer kunt u genieten van een prachtige buitenruimte die perfect aansluit bij uw wensen en behoeften.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Het is belangrijk om te weten dat u geen hogedrukreiniger op uw terras mag gebruiken omdat dit het hout beschadigd. U kunt beter een sopje van groene zeep gebruiken. Verdeel dit over de planken en laat het even intrekken. Spoel het daarna met zuiver water weer schoon.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Als eerste is het noodzakelijk om gevallen blad en ander vuil dat op uw terras is gewaaid regelmatig verwijderd. Daarnaast is het belangrijk om restjes van zoete drankjes en wijn direct te verwijderen nadat ze zijn gemorst.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Met een goede behandeling verlengt u de levensduur van uw houten terras. Maak uw terras dus regelmatig schoon met een zeepmengsel van warm water en zeep en veeg tussentijds gevallen bladeren en ander vuil van de planken.

Is een houten terras glad?

Door uw terras regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Veeg dus regelmatig de gevallen bladeren en eventueel ander vuil van uw terras en gebruik twee keer per jaar een sopje van groene zeep om vlekken te verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Door groene aanslag van mos en algen kan een terras glad worden. U voorkomt dit door uw terras goed te onderhouden en plekken van zoete drankjes en wijn direct schoon te maken.

Welk hout is geschikt voor een terras?

De terrasplanken uit een bouwmarkt zijn niet geschikt als u lang van uw houten terras wil genieten. U kunt het beste hoogwaardig hardhout bij een ervaren aannemer afnemen.

Wat is het beste hout voor een terras?

Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe, Natuurgekapt teak. Dit hout is ontzettend stabiel en dat is dan ook de reden waarom Buitenschrijnwerk 25 jaar garantie op afgeleverde houten terrassen geeft.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Natuurlijk kunt u gewoon terrasplanken bij een lokale bouwmarkt kopen. U kunt er dan alleen ook vanuit gaan dat deze planken al snel krom gaan trekken of gaan splijten. Als u een gedegen terras wilt dat jarenlang mooi blijft, kunt u het beste een professionele aannemer met verstand van zaken in de arm nemen.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

Er zijn diverse soorten hardhout. De ene soort is duurder dan de andere, maar het is een misverstand dat de duurste soort ook de mooiste is. Dit is afhankelijk van uw smaak en voorkeuren.  Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de prijzen van de verschillende soorten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Over het algemeen wordt de kopmaat van 45 x 70 mm aangeraden. Als een terras veel gewicht moet gaan dragen kunt u beter 50 x 100 mm aanhouden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden