Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Hoe u perfect houten terrassen en dakterrassen kunt laten aanleggen in Purmerend

Hoe u perfect houten terrassen en dakterrassen kunt laten aanleggen in Purmerend

Het aanleggen van een houten terras of dakterras kan uw buitenruimte transformeren en een prachtige aanvulling zijn op uw woning in Purmerend. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aandachtspunten, inspirerende voorbeelden, aannemers en kosten, zodat u goed voorbereid aan de slag kunt gaan. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)  

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Het aanleggen van een houten terras of dakterras vereist zorgvuldige planning en aandacht voor detail. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 • Vergunningen en regelgeving: Controleer of u een vergunning nodig heeft voor de bouw van uw terras of dakterras. Dit kan variëren afhankelijk van de grootte en locatie van uw project.
 • Materialen: Kies de juiste houtsoort die bestand is tegen weersomstandigheden en duurzaam is. Populaire keuzes zijn hardhout zoals teak en ipé, maar ook behandeld zachthout kan een optie zijn.
 • Constructie en ondergrond: Zorg voor een stevige fundering en constructie om de levensduur van uw terras te verlengen. Bij dakterrassen is extra aandacht nodig voor de draagkracht van het dak.
 • Ontwerp en indeling: Denk na over de indeling en het ontwerp van uw terras. Hoe wilt u de ruimte gebruiken? Overweeg zitgedeeltes, plantenbakken, en misschien een overkapping voor schaduw.
 • Onderhoud: Houten terrassen vereisen regelmatig onderhoud zoals schoonmaken, oliën en eventueel schuren om ze in goede staat te houden.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe u perfect houten terrassen en dakterrassen kunt laten aanleggen in Purmerend

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Een houten terras of dakterras kan een echt pronkstuk van uw woning worden. Hier zijn enkele inspirerende voorbeelden:

 • Moderne minimalistische terrassen: Strakke lijnen, ingebouwde zitplaatsen en moderne accessoires kunnen een minimalistisch terras creëren dat perfect past bij een eigentijdse woning.
 • Rustieke landelijke terrassen: Gebruik van ruwe houten planken, comfortabele meubels en veel groen kan een gezellig en uitnodigend terras creëren dat perfect is voor ontspannen avonden.
 • Stedelijke dakterrassen: Maximaliseer de ruimte met slimme opbergoplossingen, multifunctionele meubels en een mix van groene planten om een oase in de stad te creëren.
 • Gezinsvriendelijke terrassen: Overweeg speelruimtes voor kinderen, veilige omheiningen en duurzame materialen die bestand zijn tegen intensief gebruik.
 • Eco-vriendelijke terrassen: Kies voor duurzaam geproduceerd hout, zonnepanelen voor verlichting en regenwateropvangsystemen om een milieuvriendelijk terras te creëren. Dit type terras combineert esthetiek met duurzaamheid en laat u genieten van de natuur met een kleinere ecologische voetafdruk.

Uw terras of dakterras wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Purmerend

Het vinden van een betrouwbare en ervaren aannemer is cruciaal voor het succes van uw project. Hier zijn enkele tips om de juiste aannemer te kiezen:

 • Referenties en reviews: Vraag om referenties en lees online reviews om een idee te krijgen van de ervaringen van andere klanten.
 • Portfolio bekijken: Bekijk eerdere projecten van de aannemer om te zien of hun stijl en kwaliteit aansluiten bij uw wensen.
 • Offertes vergelijken: Vraag meerdere offertes aan om een goed beeld te krijgen van de kosten en wat er inbegrepen is.
 • Communicatie: Zorg ervoor dat de aannemer goed communiceert en openstaat voor uw ideeën en feedback tijdens het project.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

De kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren:

 • Grootte van het terras: Grotere terrassen vereisen meer materiaal en arbeid, wat de kosten verhoogt.
 • Houtsoort: Duurzaam hardhout is vaak duurder dan zachthout, maar heeft een langere levensduur en minder onderhoud nodig.
 • Complexiteit van het ontwerp: Een eenvoudig rechthoekig terras zal minder kosten dan een terras met meerdere niveaus, ingebouwde meubels of complexe vormen.
 • Arbeidskosten: De kosten voor arbeid kunnen variëren afhankelijk van de ervaring en reputatie van de aannemer.
 • Extra's: Overweeg ook de kosten van accessoires zoals verlichting, overkappingen, plantenbakken en meubels.

Het aanleggen van een perfect houten terras of dakterras in Purmerend vraagt om zorgvuldige planning en de juiste keuzes. Met aandacht voor vergunningen, materiaalkeuze, ontwerp en onderhoud, gecombineerd met een betrouwbare aannemer, kunt u een prachtige buitenruimte creëren die jarenlang meegaat. Laat u inspireren door verschillende stijlen en voorbeelden en zorg ervoor dat u goed geïnformeerd bent over de kosten om uw project succesvol te realiseren.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

U kunt tegels het beste met een hogedrukreiniger schoonmaken. Voor een houten terras is dat alleen funest. U doet er verstandiger aan om de planken met een zachte borstel en een sopje van groene zeep te reinigen. Spoel het met schoon warm water na en loop pas weer over het terras als het helemaal droog is.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Het is belangrijk om uw houten terras regelmatig met een sopje van groene zeep te onderhouden. Daarnaast moet u er op letten dat u het terras alleen gebruikt als deze volledig droog is. Gemorste wijn of zoete drankjes moeten ook direct verwijderd worden.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

Met de volgende behandeling houdt u uw houten terras zo lang mogelijk mooi: Maak de planken twee keer per jaar schoon met een mengsel van warm water en groene zeep. Veeg regelmatig gevallen blad van het terras. Gebruik het terras alleen als de planken volledig droog zijn.

Is een houten terras glad?

Gevallen bladeren en restjes van wijn, fruitsap en frisdrank kunnen voor groene aanslag op de planken zorgen. U voorkomt dit door die restjes direct met warm water te verwijderen en regelmatig de bladeren van uw terras te vegen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Uw terras kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Er zijn ontelbaar veel houtsoorten op de markt, maar als u een gedegen houten terras wilt dat jarenlang mooi blijft, doet u er goed aan om voor eersteklas hardhout te kiezen.

Wat is het beste hout voor een terras?

Buitenschrijnwerk gebruikt alleen hoogwaardig hardhout voor houten terrassen. Dit hout is erg stabiel en zorgt ervoor dat uw houten terras over tien jaar nog steeds prachtig is.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Als u lang van uw nieuwe houten terras wilt kunnen genieten, doet u er verstandig aan om de planken van een professionele aannemer kopen.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

Er zijn verschillende soorten hardhout en deze verschillen ook in prijs. Zo is padoek als hardhout relatief goedkoop en zijn afrormosia en teak een heel stuk duurder. De uiteindelijke prijs is dus afhankelijk van uw smaak en uw budget.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Bij veel gewicht kunt u de kopmaat 50 x 100 mm aanhouden. Als dat niet het geval is, is 45 x 70 mm goed genoeg.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden