Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Essentiële aandachtspunten voor laten bouwen van houten terrassen en dakterrassen in Hoorn

Essentiële aandachtspunten voor laten bouwen van houten terrassen en dakterrassen in Hoorn

Een houten terras of dakterras kan een prachtige aanvulling zijn op uw woning in Hoorn. Het biedt niet alleen extra leefruimte, maar voegt ook waarde toe aan uw huis en verhoogt uw woongenot. Voordat u begint met de bouw, zijn er echter een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. In dit artikel bespreken we de essentiële aandachtspunten voor het laten bouwen van houten terrassen en dakterrassen in Hoorn, laten we inspirerende voorbeelden zien en geven we informatie over aannemers en kosten. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

 • Vergunningen en regelgeving: Controleer bij uw gemeente of u een vergunning nodig heeft voor het bouwen van een houten terras of dakterras. De regels kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de omvang van het project.
 • Materiaalkeuze: Kies duurzaam hout dat bestand is tegen weersinvloeden. Hardhout zoals padoek en iroko zijn populaire keuzes vanwege hun duurzaamheid en weerstand tegen rot.
 • Ontwerp en functionaliteit: Denk goed na over het ontwerp van uw terras of dakterras. Hoe wilt u de ruimte gebruiken? Overweeg zaken zoals zonlicht, privacy, en de indeling van de ruimte. Een goed ontwerp verhoogt niet alleen de esthetische waarde, maar ook het gebruiksgemak.
 • Onderhoud: Houten terrassen en dakterrassen vereisen regelmatig onderhoud om hun schoonheid en duurzaamheid te behouden. Plan voor periodieke reiniging, beitsen en inspectie op eventuele beschadigingen.
 • Veiligheid: Zorg ervoor dat het terras of dakterras stevig en veilig is, vooral als het verhoogd is. Goede fundering, stevige leuningen en antislip-oppervlakken zijn essentieel om ongelukken te voorkomen.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Essentiële aandachtspunten voor laten bouwen van houten terrassen en dakterrassen in Hoorn

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Inspiratie kan u helpen om uw eigen visie te vormen. Hier zijn enkele voorbeelden van prachtige houten terrassen en dakterrassen:

 • Modern dakterras: Een strak, minimalistisch design met ingebouwde zitplaatsen en groene plantenbakken kan een rustgevende buitenruimte creëren in het hart van de stad.
 • Landelijk terras: Gebruik van rustiek hout, comfortabele meubels en decoratieve elementen zoals lantaarns en kussens kan een gezellige, landelijke sfeer creëren.
 • Tropisch paradijs: Een terras met exotische houtsoorten, veel groen en waterpartijen kan een gevoel van een tropische vakantie oproepen, direct bij u thuis.

Uw terras of dakterras wordt niet alleen mooier, maar ook schaduwrijker met een houten pergola!

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Hoorn

Het vinden van de juiste aannemer is cruciaal voor het succes van uw project. Hier zijn enkele tips om de juiste professional te kiezen:

 • Ervaring en referenties: Kies een aannemer met ervaring in het bouwen van houten terrassen en dakterrassen. Vraag om referenties en bekijk eerdere projecten.
 • Offertes en contracten: Vraag meerdere offertes aan om een goed beeld te krijgen van de kosten. Zorg ervoor dat alle afspraken duidelijk in een contract worden vastgelegd.
 • Communicatie: Een goede communicatie met uw aannemer is essentieel. Zorg ervoor dat hij of zij uw visie begrijpt en bereid is om met u samen te werken om het gewenste resultaat te bereiken.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

De kosten voor het aanleggen van een houten terras of dakterras kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren:

 • Materiaal: De keuze van houtsoort en andere materialen heeft een grote invloed op de totale kosten. Duurzame houtsoorten zijn vaak duurder, maar gaan langer mee.
 • Grootte en ontwerp: Een groter terras of een complexer ontwerp zal meer kosten. Houd ook rekening met extra’s zoals leuningen, trappen en ingebouwde zitplaatsen.
 • Arbeidskosten: De kosten voor arbeid variëren per aannemer en de complexiteit van het project. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de arbeidskosten in de offertefase.

Een goed gepland en uitgevoerd houten terras of dakterras kan een waardevolle aanvulling zijn op uw woning in Hoorn. Door rekening te houden met de bovenstaande aandachtspunten, inspiratie op te doen en samen te werken met een betrouwbare aannemer, kunt u een prachtige buitenruimte creëren waar u jarenlang van zult genieten.

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Vul een emmer met 5 liter warm water en los hier een halve kop groene zeep op. Verdeel dit sopje over de planken van uw terras en gebruik een zachte borstel voor eventueel hardnekkig vuil. Spoel het terras met zuiver water weer schoon en laat de planken volledig drogen voor u over het terras loopt.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Groene aanslag maakt uw houten terras niet alleen lelijk, het maakt de planken ook nog eens erg glad. U voorkomt dit door uw terras goed schoon te houden en regelmatig de planken met een sopje van groene zeep te reinigen. U kunt het beste ook zo vaak mogelijk gevallen bladeren en ander vuil van het terras vegen.

Hoe kan ik mijn houten terras het beste behandelen?

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Verwijder gemorste wijn of zoete drankje direct met warm water en een zachte borstel;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Ook bij het gebruik van hoogwaardig hardhout is groene aanslag niet te voorkomen als u niet regelmatig onderhoud verricht. Behandel de planken dus twee keer per jaar met een zeepmengsel van groene zeep en zorg ervoor dat gevallen blad regelmatig wordt weggeveegd.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Niets is zo jammer als een prachtig houten terras van hoogwaardig hardhout dat door restjes frisdrank of wijn is verkleurd. Als er een drankje wordt gemorst, kunt u dit het beste direct met warm water en een borstel verwijderen.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Goedkoop is duurkoop, dat geldt ook bij de aanschaf van een houten terras. U kunt voor een goedkope houtsoort kiezen, maar de kans is enorm groot dat uw terras na een natte herfst vervolgens niet meer mooi is. Het is verstandiger om voor planken van goed hardhout te kiezen.

Wat is het beste hout voor een terras?

Wanneer u een houten terras in uw achtertuin aan wilt laten leggen, is het belangrijk om te weten dat de houtsoorten uit de bouwmarkten niet geschikt zijn als u langer dan een enkel seizoen van uw terras wilt genieten. U kunt beter voor hoogwaardig hardhout zoals Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe en Natuurgekapt teak kiezen.

Waar kan ik een houten terras kopen?

Terrasplanken van een bouwmarkt vertonen vaak al erg snel scheuren. Of ze trekken krom en gaan splinteren. U kunt het beste een houten terras bij een professionele aannemer kopen. Er wordt dan gedegen hardhout gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw terras kunt genieten.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

Als het om hardhout gaat, kun u het feitelijk zo duur maken als u zelf wilt. Er zijn hele dure soorten hardhout, zoals bijvoorbeeld teak, maar er zijn ook goedkopere varianten die een goede kwaliteit hebben. Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Voor onderregels wordt over het algemeen de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden