Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Checklist voor het laten installeren van houten terrassen en dakterrassen in Hoofddorp

Checklist voor het laten installeren van houten terrassen en dakterrassen in Hoofddorp

Een houten terras of dakterras kan uw buitenruimte omtoveren tot een sfeervolle en functionele plek. Of u nu wilt genieten van lange zomeravonden of een gezellige plek zoekt voor uw ochtendkoffie, een goed aangelegd terras is de perfecte oplossing. In dit blogartikel bieden we u een handige checklist voor het laten installeren van houten terrassen en dakterrassen in Hoofddorp. We bespreken de aandachtspunten, inspirerende voorbeelden, de beste aannemers en de kosten die u kunt verwachten. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en prachtig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.)

Aandachtspunten wanneer u een nieuw houten terras of dakterras wilt laten plaatsen

Bij het aanleggen van een houten terras of dakterras zijn er verschillende factoren waar u rekening mee moet houden:

 • Locatie en ruimte: Bepaal de beste locatie voor uw terras. Houd rekening met zonlicht, privacy en de functie van het terras. Meet de ruimte nauwkeurig op om te weten hoeveel materiaal u nodig heeft.
 • Materiaalkeuze: Kies het juiste hout voor uw terras. Houtsoorten zoals hardhout, padoek en iroko zijn populair vanwege hun duurzaamheid en uitstraling. Denk ook aan de onderhoudsbehoeften van het hout.
 • Onderconstructie: Een stevige onderconstructie is cruciaal voor de stabiliteit en levensduur van uw terras. Zorg voor een goede drainage om vochtproblemen te voorkomen.
 • Vergunningen: Controleer of u een bouwvergunning nodig heeft. Vooral bij dakterrassen kan dit het geval zijn. Informeer bij de gemeente Hoofddorp naar de lokale regelgeving.
 • Veiligheid: Let op de veiligheid, vooral bij dakterrassen. Zorg voor stevige balustrades en antislip oppervlakken om ongelukken te voorkomen.

Kunt u wat extra advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

Checklist voor het laten installeren van houten terrassen en dakterrassen in Hoofddorp

Inspirerende voorbeelden van houten terrassen en dakterrassen

Om u te helpen bij het visualiseren van uw nieuwe terras, hebben we enkele inspirerende voorbeelden verzameld:

 • Moderne elegantie: Een strak ontworpen terras met hardhouten planken, geïntegreerde verlichting en minimalistische meubels.
 • Natuurlijke oase: Een terras omgeven door groen, met natuurlijke houttinten en comfortabele loungestoelen.
 • Dakterras met uitzicht: Een hooggelegen dakterras met glazen balustrades, waardoor u optimaal van het uitzicht kunt genieten.
 • Gezellige buitenruimte: Een knus terras met een pergola, hangplanten en sfeerverlichting voor lange avonden buiten.
 • Functioneel design: Een praktisch terras met ingebouwde opbergruimtes, een barbecuehoek en een eettafel voor familie en vrienden.

Aannemers van houten terrassen of dakterrassen in Hoofddorp

Het vinden van een betrouwbare aannemer is essentieel voor een succesvol project. Hier zijn enkele tips om de juiste aannemer te vinden in Hoofddorp die gespecialiseerd is in houten terrassen en dakterrassen:

 • Ervaring en expertise: Zoek naar aannemers met een bewezen staat van dienst in het aanleggen van houten terrassen en dakterrassen. Vraag naar voorbeelden van eerdere projecten om hun vakmanschap te beoordelen.
 • Referenties en reviews: Vraag om referenties van eerdere klanten en lees online reviews. Dit geeft u inzicht in de ervaringen van anderen met de aannemer en de kwaliteit van hun werk.
 • Gespecialiseerde diensten: Kies een aannemer die gespecialiseerd is in de specifieke soorten terrassen die u wilt laten aanleggen. Of het nu gaat om maatwerkoplossingen of standaardontwerpen, zorg ervoor dat ze de nodige expertise hebben.
 • Transparante offertes: Vraag meerdere offertes aan en vergelijk deze. Let op de transparantie van de kostenopbouw, inclusief materiaal- en arbeidskosten. Dit helpt u om een weloverwogen beslissing te maken.
 • Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Overweeg aannemers die duurzame en milieuvriendelijke oplossingen bieden. Dit kan variëren van het gebruik van FSC-gecertificeerd hout tot het implementeren van milieubewuste bouwmethoden.
 • Communicatie en professionaliteit: Let op de communicatievaardigheden en professionaliteit van de aannemer. Een goede aannemer luistert naar uw wensen, geeft deskundig advies en houdt u op de hoogte gedurende het hele project.
 • Garantie en nazorg: Informeer naar de garantie op het uitgevoerde werk en de nazorg die wordt geboden. Dit biedt extra zekerheid dat eventuele problemen na de aanleg snel en adequaat worden opgelost.

Door deze tips te volgen, kunt u een aannemer kiezen die aan uw verwachtingen voldoet en een prachtig houten terras of dakterras in Hoofddorp realiseert.

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining, een knus tuinhuis of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Kosten van het aanleggen van een houten terras of dakterras

De kosten voor het aanleggen van een houten terras of dakterras kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren:

 • Materiaalkeuze: Houtsoorten verschillen aanzienlijk in prijs. Hardhout is doorgaans duurder dan zachthout, maar gaat ook langer mee.
 • Grootte van het terras: Hoe groter het terras, hoe meer materiaal en arbeidsuren nodig zijn.
 • Complexiteit van het ontwerp: Speciale ontwerpen, niveaus of ingebouwde functies kunnen de kosten verhogen.
 • Arbeidskosten: De tarieven van aannemers kunnen variëren. Vraag altijd meerdere offertes aan om een goed beeld te krijgen van de prijs.
 • Vergunningen en extra kosten: Eventuele vergunningskosten en bijkomende kosten voor bijvoorbeeld drainage of fundering moeten ook in de begroting worden opgenomen.

Het laten installeren van een houten terras of dakterras in Hoofddorp kan uw leefruimte aanzienlijk verbeteren. Met de juiste voorbereiding, inspirerende ideeën en een betrouwbare aannemer kunt u binnenkort genieten van uw nieuwe buitenruimte. Volg deze checklist en maak van uw project een succes!

Vraag een offerte voor uw nieuwe houten terras of dakterras aan

Veel gestelde vragen over houten terrassen

Hoe maak ik houten terrassen schoon?

Het beste schoonmaakmiddel voor een houten terras is groene zeep. Dit is een natuurlijk schoonmiddel dat mild voor het hout en effectief tegen vuil is. Gebruik op 5 liter warm water een halve kop groene zeep en verdeel dit mengsel over het terras. Laat het even intrekken en borstel overgebleven vuil met een borstel of bezem weg. Spoel de zeep vervolgens met schoon warm water van de planken af.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten terras voorkomen?

Veeg regelmatig met een bezem bladeren en vuil van uw terras en loop nooit over het terras als de planken nat zijn.

Hoe kan ik mijn houten terrassen het beste behandelen?

Als u helemaal niets aan uw terras doet, zal deze door vuil en groene aanslag snel lelijk worden. Bovendien wordt een vuil terras ook erg glad, waardoor u er op kunt uitglijden. Met de volgende tips zorgt u voor een mooi en veilig terras met een lange levensduur:

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw terras;
 • Maak uw terras twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
 • Laat uw terras na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten terras glad?

Door uw terras regelmatig goed te onderhouden voorkomt u dat er groene aanslag op de planken ontstaat. Veeg dus regelmatig de gevallen bladeren en eventueel ander vuil van uw terras en gebruik twee keer per jaar een sopje van groene zeep om vlekken te verwijderen.

Wat zijn de nadelen van een houten terras?

Uw terras kan door groene aanslag van mos en algen glad worden. Regelmatig onderhoud voorkomt dit.

Welk hout is geschikt voor een terras?

Goedkoop is duurkoop, dat geldt ook bij de aanschaf van een houten terras. U kunt voor een goedkope houtsoort kiezen, maar de kans is enorm groot dat uw terras na een natte herfst vervolgens niet meer mooi is. Het is verstandiger om voor planken van goed hardhout te kiezen.

Wat is het beste hout voor een terras?

Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe en Natuurgekapt teak zijn stabiele houtsoorten van hoogwaardig hardhout. De planken van dit hout zullen - wanneer ze professioneel zijn gemonteerd - niet gaan krimpen of trekken en jarenlang mooi blijven.

Waar kan ik een houten terras kopen?

U doet er verstandig aan om terrasplanken van een ervaren aannemer te kopen. Hiermee zorgt u ervoor dat u goede kwaliteit krijgt die lang mooi blijft.

Wat kost een hardhouten terras per m2?

De prijzen voor een hardhouten terras lopen erg uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Padoek is bijvoorbeeld het goedkoopste hardhout waar we mee werken, maar afrormosia of teak is een stuk duurder. Neem gerust contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Welke onderregels horen er onder een houten terras?

Doorgaans wordt er voor onderregels de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt. Mocht het nu zijn dat het terras veel gewicht moet gaan dragen, dan is het beter om een kopmaat van 50 x 100 mm aan te houden.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden