Terrasafsluiting hout

Geef elke tuin een natuurlijk karakter met een terrasafsluiting van hout . Ze zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten met verschillende stijlen en afwerking zodat er altijd een geschikte oplossing is voor elke tuin. Tuinarchitect Edward Vlasveld levert maatwerk houten tuinschermen die er niet alleen prachtig uitzien, maar ook duurzaam zijn door het gebruik van hoogwaardige materialen en een solide constructie. Er zijn verschillende toepassingen voor een houten afsluiting, het is daarom van belang een weloverwogen keuze te maken uit alle mogelijkheden. Op deze pagina noemen we een aantal aandachtspunten, voor meer informatie en een overzicht van de prijzen is het altijd mogelijk contact op te nemen.

Houten afsluiting

Bij een terrasafsluiting is hout het meest voorkomende materiaal. Hout geeft een natuurlijke uitstraling en biedt uiteenlopende variaties voor elke voorkeur en budget. Met een houten afsluiting creëer je meer privacy in de tuin, het is ook een effectieve manier om de tuin duidelijk af te bakenen en kinderen of huisdieren binnen de tuin te houden. Bij een terrasafsluiting van hout kun je kiezen voor een volledig afgesloten houten afsluiting of een meer open structuur. Wanneer er behoefte is aan privacy, bijvoorbeeld bij een drukke weg of achterpad kan de de terrasafsluiting hout volledig afgesloten worden. Wanneer je een meer ruimtelijk effect wilt bewerkstelligen kan de houten afsluiting ook met een meer open vormgeving worden uitgevoerd.

Houten tuinschermen

Natuurlijke materialen zijn niet alleen mooi om te zien, ze zijn ook duurzaam. Hout is een natuurproduct, en er zijn meerdere houten tuinschermen beschikbaar die zeer goed bestand zijn tegen alle seizoenen. Voor een terrasafsluiting van hout bieden houten tuinschermen een betaalbare oplossing met uitgebreide mogelijkheden. Van hardhout tot vlechtwerk van riet, elk materiaal heeft zijn eigen karakter en eigenschappen. Houten tuinschermen zijn eenvoudig te plaatsen, toch is het van belang om dit op de juiste wijze uit te voeren.

Onderhoud terrasafsluiting hout

Hout is een natuurproduct en moet met zorg behandeld worden om de levensduur te waarborgen. Ook bij de constructie van een terrasafsluiting van hout moet al rekening gehouden worden met de omstandigheden en toepassing. De wijze waarop houten tuinschermen in de bodem verankerd worden bijvoorbeeld, een gesloten houten afsluiting kan veel wind vangen op bepaalde locaties en moet veel kunnen verdragen. Ook moet houtrot voorkomen worden door de juiste materialen te gebruiken en de plaatsing aan de basis goed uit te voeren. Een terrasafsluiting van hout kan vaak bewerkt worden met beits of geschilderd worden in vele kleuren. Naast het aanzicht kan dit ook de duurzaamheid vergroten. Geïmpregneerd hout is zeer onderhoudsvriendelijk en hoeft verder niet behandeld te worden. Verkleuring is wel mogelijk vanwege de natuurlijke eigenschappen van hout.

Geniet van de tuin met een terrasafsluiting van hout

Met de juiste houten afsluiting ontstaat er meer privacy in de tuin, en kan er optimaal genoten worden van het terras. Er zijn enorm veel mogelijkheden, tuinarchitect Edward Vlasveld helpt graag met het maken van de juiste keuzes. Een goede terrasafsluiting van hout heeft een lange levensduur, door gebruik te maken van de juiste materialen en een solide constructie biedt het een duurzame en betaalbare oplossing in elke tuin.
Neem vandaag nog contact op met buitenschrijnwerk voor je afsluiting in hout.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest