Terrasaanleg of dakterras van Mansonia

Terrasaanleg of dakterras van  Mansonia

Wie een terras of dakterras laat aanleggen van Mansonia maakt een keuze uit de meest cost-effectieve high-end houtsoort die er te koop is in de markt van het buitenschrijnwerk hout of het tuinhout in de Benelux.De voor en nadelen hieronder even op een rijtje van een terras of dakterras aanleg van Mansonia.

Mansonia hout vergelijken

Mansonia is een houtsoort die in vergelijk tot Padoek of Afzelia / Afrormosia Teak of Ipe vrij licht van gewicht is, en redelijk zacht van structuur. Voor een tropische houtsoort is dit een voordeel om mee te werken, alsmede een nadeel. Het voordeel van een Terras of Dakterras van Mansonia is dat men het materiaal als redelijk handelbaar ten aanzien van de machinebewerking zal ervaren.

Nadeel van Mansonia

Het nadeel van Mansonia is dat de structuur vrij zacht is en door deze enigsinds lage volume-dichtheid van het hout, ook een niet superhoge vezelsterkte heeft. met andere woorden; zodra er spanning op het hout komt met wat voor oorzaak dan ook, is het Mansonia hout al gauw geneigd hier en daar een scheurtje te laten vallen, echter is dit niet veelvuldig of storend te noemen, en zeker ook niet alarmerend gezien het om scheurtjes gaat die in de meeste gevallen niet eens opvallen.

Waarom kiezen voor een terras van Mansonia ?

Echter door de bank genomen is Mansonia in vergelijk tot de bekendere commerciele houtsoorten als Bankirai of Cumaru verre superieur met betrekking tot exclusiviteit, krimp en trek- eigenschappen alsmede de duurzaamheid staat tot de prijs ! kortom; een terras of een dakterras met Mansonia is een zeer goede keuze.