Poorten en afsluitingen

Afzelia poorten

Er verschillende materialen en stijlen tuinafsluitingen , van modern tot klassiek. Natuurlijk houten poorten en afsluitingen bieden een tijdloze uitstraling die past bij elke tuin, en elke woning helemaal compleet maakt. Houten poorten op maat zien er niet alleen prachtig uit, ze moeten uiteraard ook duurzaam zijn en bestand tegen veelvuldig gebruik. Niet alle poorten en afsluitingen hebben dezelfde functie, daarom zijn maatwerk oplossingen doorgaans een betere keuze. Er zijn goedkope houten poorten verkrijgbaar die door een korte levensduur toch duur uitvallen. Kies liever voor een kwalitatief goede oplossing, op deze pagina geven we aan aantal praktische adviezen om de beste tuinafsluiting te kiezen.

Hoe kies je de beste houten poorten ?

Poorten  van Thermisch Essen met FSC en KOMO certificaat

Als eerste speelt de leverancier of ontwerper een belangrijke factor. Er zijn diverse bedrijven die poorten en afsluitingen leveren, zeker bij houten poorten op maat wil je een bedrijf die in staat is goed te communiceren en op basis van de voorkeuren en wensen een passende oplossing biedt. Bij een tuinafsluiting is de keuze voor een poort van belang, omdat het uiteindelijk een gebruiksvoorwerp is. Je wilt een poort die eenvoudig te bedienen is voor alle gezinsleden, wellicht met een stevig slot om de veiligheid te bevorderen met een design die aansluit op de woning. Er zijn zoveel aspecten om rekening mee te houden, de betekenis voor kwaliteit kan voor elk persoon anders uitpakken.

Complete poorten en afsluitingen

Houten omheiningen

Om de keuze voor houten poorten en afsluitingen te vereenvoudigen zetten we hier alvast de voornaamste aandachtspunten onder elkaar:

  • Bij afsluitingen van hout kan een open structuur met doorkijk een meer ruimtelijk effect geven, voor optimale privacy in de tuin en geluidsdemping is een dicht ontwerp meer geschikt.
  • De keuze van het hout is van invloed op het uiterlijk, maar ook zeker op het onderhoud en de duurzaamheid.
  • Houd er rekening mee dat een houtsoort zonder dekkende verflaag na verloop van tijd zal verkleuren. Dit kan zelfs de aanblik van de tuinafsluiting mooier maken, verkleuring betekent niet automatisch een achteruitgang in kwaliteit.
  • Bij poorten en afsluitingen speelt veiligheid vaak een belangrijke factor. Zorg ervoor dat bij houten poorten op maat ook het slot van goede kwaliteit is, hier zijn specifieke normen voor gesteld wat vergelijken eenvoudiger maakt.
  • Bij de prijsberekening moet je niet alleen letten op de aanschafprijs, maar ook op de levensduur. Anders kan een goedkope oplossing nu, later toch tegenvallen.

Houten poorten op maat laten maken

Er zijn diverse poorten en afsluitingen met standaard vormgeving, naast het fantasieloze karakter past het ook lang niet altijd goed bij de woning. Houten poorten op maat bieden dan uitkomst, je bepaalt zelf het materiaal, de stijl en kenmerken waaraan de poort moet voldoen. De leverancier kan adviseren bij het maken van de juiste keuze. Vraag ook naar de garantievoorwaarden, en geef aan wanneer er specifieke aandachtspunten zijn.

Goedkope poorten en afsluitingen

Bankirai omheiningen

Er zijn diverse leveranciers, wanneer je op zoek bent naar goedkope poorten en afsluitingen moet je uiteraard alle kosten tellen. Een goedkope poort die tien jaar meegaat kan duurder uitvallen dan een luxe poort die niet alleen veel langer meegaat maar ook mooier en is beter functioneert. Gelukkig hoeft kwaliteit niet altijd de hoofdprijs te kosten wanneer je kiest voor de juiste leverancier van poorten en afsluitingen .

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest