Skip to main content
HIGH-END CRAFTSMANSHIP

Houten vlonders laten plaatsen in Roosendaal

Houten vlonders laten plaatsen in Roosendaal

Wanneer u uw achtertuin in Roosendaal wilt verfraaien en een hele andere uitstraling wilt geven, dan zijn een of meerdere houten vlonders daar een uitstekend middel voor. Buitenschrijnwerk.eu weet exact hoe dat het beste aangepakt dient te worden, van ontwerp tot en met praktische uitvoering en afwerking. Op onze Homepagina leest u meer over onze bijzonder hoogwaardige en nauwkeurig afgewerkte houten designproducten voor realistische prijzen.   (Om de privacy van onze klanten te waarborgen kunt u ons contacteren voor referenties.) 

Aandachtspunten bij de houtsoort voor houten vlonderplanken

Het is al jaren duidelijk dat houten vlonders geen tijdelijke modegrill zijn. Of u nu een klassieke of moderne tuin heeft, houten vlonders passen altijd. Hout is bovendien dankbaar en veelzijdig materiaal dat op alle soorten ondergrond relatief makkelijk geplaatst kan worden. Als u het door experts laat aanleggen blijft het hout ook nog eens jarenlang mooi. Hout is er in allerlei verschillende soorten en maten, maar niet elke houtsoort is geschikt als het om een vlonder gaat. Het is namelijk grotendeels de houtsoort die bepaald of uw vlonder zowel degelijk als duurzaam is. Als eerste is het verstandig om bij het plaatsen van een vlonder voor hardhout te kiezen. Deze houtsoort is namelijk erg sterk en blijft lang mooi. Hardhout is alleen wel vrij prijzig, daarom kiezen veel mensen voor zachthout omdat dit een goedkoper alternatief is. Als u tot hetzelfde besluit overgaat, moet u er wel rekening mee houden dat zachthout minder duurzaam is als hardhout. Een vlonder van zachthout zal sneller vervangen moeten worden dan een vlonder van hardhout, daarom is hardhout een verstandige investering. In onze optiek zijn de volgende houtsoorten het meest geschikt als u een vlonder wilt laten bouwen:

  • Afrormosia;
  • Afzelia;
  • Iroko;
  • Padoek;
  • Ipe;
  • Natuurgekapt teak.

Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en plaatsen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Roosendaal voor u klaar!

Neem contact met ons op

Voorbeelden van een houten vlonderterras

De mogelijkheden van houten vlonders zijn werkelijk eindeloos. In veel gevallen denken mensen bij een vlonder aan een afbakening van hun terras, maar dat is echt niet de enige keuze die u heeft. Zo kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om houten vlonders rond een zwembandrand te laten plaatsen. Dit is niet alleen veel comfortabeler voor blote voeten, het is ook nog eens mooier dan eenvoudige bestrating of gras. Als u aan het water woont, kunt u houten vlonders gebruiken om uw oever te verfraaien of om als steiger dienst te doen. Daarnaast zijn vlonders heel bruikbaar om creatief met ruimte om te gaan als u een kleinere tuin heeft. Door hoogteverschillen in de vlonder lijkt uw tuin namelijk optisch groter. U kunt een houten vlonder ook erg mooi combineren met een veranda, tuinhuis, pergola of terras. Buitenschrijnwerk informeert u graag over alle mogelijkheden!

Aannemers/ vlonderbouwers voor een hardhouten vlonder in uw tuin

Aannemers voor het plaatsen van houten vlonders zijn er genoeg. De kwaliteit van datgene wat ze leveren loopt echter wel behoorlijk uiteen. Wanneer u een houten vlonder door de professionals van Buitenschrijnwerk in Roosendaal laat plaatsen, bent u er zeker van dat:

  • Er hoogwaardig hardhout wordt gebruikt;
  • De vlonder met de grootste nauwkeurigheid wordt geplaatst zodat de planken niet gaan krimpen of trekken;
  • Uw vlonder jarenlang een prachtige toevoeging voor uw tuin blijft;
  • Het ontwerp van de vlonder perfect aansluit bij uw tuin en vastgoed;
  • U minimaal 15 jaar garantie op het eindresultaat krijgt.

Prijzen van houten vlonders bij een vlonderspecialist

De prijzen van houten vlonders lopen ver uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest, het ontwerp en de afmetingen van de steiger. De prijs om een houten vlonder door Buitenschrijnwerk te laten plaatsen is afhankelijk van de soort hardhout die u kiest en hoe groot het vlonder moet worden.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Roosendaal

Veel gestelde vragen over houten vlonders

Hoe maak ik houten vlonders schoon?

Vul een emmer met 5 liter warm water en los hier een halve kop groene zeep op. Verdeel dit sopje over de planken van uw vlonder en gebruik een zachte borstel voor eventueel hardnekkig vuil. Spoel de vlonder met zuiver water weer schoon en laat de planken volledig drogen voor u over de vlonder loopt.

Hoe kan ik groene aanslag op een houten vlonder voorkomen?

Groene aanslag maakt uw houten vlonder niet alleen lelijk, het maakt de planken ook nog eens erg glad. U voorkomt dit door uw vlonder goed schoon te houden en regelmatig de planken met een sopje van groene zeep te reinigen. U kunt het beste ook zo vaak mogelijk gevallen bladeren en ander vuil van de vlonder vegen.

Hoe kan ik mijn houten vlonders het beste behandelen?

  • Verwijder regelmatig bladeren en vuil met een bezem van uw vlonder;
  • Maak uw vlonder twee keer per jaar met een sopje van groene zeep goed schoon;
  • Verwijder gemorste wijn of zoete drankje direct met warm water en een zachte borstel;
  • Laat uw vlonder na het schoonmaken of een regenbui altijd goed drogen voordat u er overheen loopt.

Is een houten vlonder glad?

Ook bij het gebruik van hoogwaardig hardhout is groene aanslag niet te voorkomen als u niet regelmatig onderhoud verricht. Behandel de planken dus twee keer per jaar met een zeepmengsel van groene zeep en zorg ervoor dat gevallen blad regelmatig wordt weggeveegd.

Wat zijn de nadelen van een houten vlonder?

Niets is zo jammer als een prachtig houten vlonder van hoogwaardig hardhout dat door restjes frisdrank of wijn is verkleurd. Als er een drankje wordt gemorst, kunt u dit het beste direct met warm water en een borstel verwijderen.

Welk hout is geschikt voor een vlonder?

Goedkoop is duurkoop, dat geldt ook bij de aanschaf van een houten vlonder. U kunt voor een goedkope houtsoort kiezen, maar de kans is enorm groot dat uw vlonder na een natte herfst vervolgens niet meer mooi is. Het is verstandiger om voor planken van goed hardhout te kiezen.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Wanneer u een houten vlonder in uw achtertuin aan wilt laten leggen, is het belangrijk om te weten dat de houtsoorten uit de bouwmarkten niet geschikt zijn als u langer dan een enkel seizoen van uw vlonder wilt genieten. U kunt beter voor hoogwaardig hardhout zoals Afrormosia, Afzelia, Iroko, Padoek, Ipe en Natuurgekapt teak kiezen.

Waar kan ik een houten vlonder kopen?

Vlonderplanken van een bouwmarkt vertonen vaak al erg snel scheuren. Of ze trekken krom en gaan splinteren. U kunt het beste een houten vlonder bij een professionele aannemer kopen. Er wordt dan gedegen hardhout gebruikt en het wordt op een gedegen manier gemonteerd zodat u jarenlang van uw vlonder kunt genieten.

Wat kost een hardhouten vlonder per m2?

Als het om hardhout gaat, kun u het feitelijk zo duur maken als u zelf wilt. Er zijn hele dure soorten hardhouten, zoals bijvoorbeeld teak, maar er zijn ook goedkopere varianten die een goede kwaliteit hebben. Buitenschrijnwerk informeert u graag over de verschillende houtsoorten en de bijbehorende prijzen.

Welke onderregels horen er onder een houten vlonder?

Voor onderregels wordt over het algemeen de kopmaat van 45 x 70 mm gebruikt.

Pin It

Copyright © 2023 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden