HIGH-END CRAFTSMANSHIP
 • Start
 • Blog
 • Houten vlonders laten aanleggen in Utrecht

Houten vlonders laten aanleggen in Utrecht

Houten vlonder laten aanleggen in Utrecht

Met een houten vlonder van Buitenschrijnwerk verfraait u uw achtertuin in Utrecht met een hoogwaardig designproduct. Op onze Homepagina leest u meer over de nauwkeurig afgewerkte houten projecten die wij van ontwerp tot en met praktische uitvoering hebben gerealiseerd.

De belangrijkste aandachtpunten als u een houten vlonder laat plaatsen

Als u een betrouwbare aannemer zoekt om houten vlonders te laten maken, wilt u waar voor u geld en vooral lang van het eindproduct kunnen genieten. Met onze speciaal ontwikkelde constructietechnieken behoren splinters, losse schroeven, kromme planken, loszittende delen, scheve naden en scheuren voorgoed tot het verleden. Hiermee bent u verzekerd van een gedegen vlonder dat jarenlang meegaat en mooi blijft.

Een houten vlonder is een ideaal middel om uw achtertuin een esthetische meerwaarde te geven. Als u beperkte ruimte heeft, kan een vlonder met meerdere niveaus uw tuin optisch groter laten lijken, maar u kunt het ook voor bijvoorbeeld een terras of zwembadrand gebruiken. Als u aan het water woont kunt u het zelfs als steiger aan uw oever laten functioneren.

Wat uw keuze uiteindelijk zal zijn, dat is geheel aan u. Er zijn echter wel een aantal belangrijke aandachtpunten waar u rekening mee dient te houden als u een of meerdere houten vlonders wilt laten bouwen. Wij zetten de belangrijkste punten voor u op een rijtje:

 • Als eerste is het essentieel dat u voor de juiste houtsoort kiest. Wanneer u voor een goedkopere, dosse gezaagde houtvariant kiest zullen de planken van uw vlonder op den duur kromtrekken of scheuren laten zien.
 • De schroeven die worden gebruikt om de planken van de vlonder te fixeren moeten van flexibel staal, veren staal of koolstofstaal zijn. Dit vangt het krimpen en trekken van de planken op.
 • Deze schroeven moeten goed beschermd worden tegen vocht, Buitenschrijnwerk doet dit door de schroeven in het hout te verdiepen en er een opvullend stukje hout in te lijmen.
 • Zorg ervoor dat er een lijm op formaldehyde basis wordt gebruikt als het houten vlonder wordt plaatst. Deze is vele malen sterker dan de gebruikelijke lijmsoorten.
 • De schroeven van de houten vlonder moeten met een momentsleutel worden vastgezet. Dit zorgt ervoor dat alle schroeven exact even vast zitten en dat er geen kromme naden in de vlonder voorkomen.

Wilt u uw nieuwe houten vlonder door vakmensen laten ontwerpen en bouwen en daarnaast ook minimaal 15 jaar garantie op het resultaat krijgen, dan staat Buitenschrijnwerk in Utrecht voor u klaar!

Neem contact met ons op

Heeft u al eens aan een mooie houten brug, buitenparket, een prachtige houten omheining of exclusieve houten buitenmeubels gedacht? Ook dat kan Buitenschrijnwerk voor u regelen!  

Voorbeelden van goede houtsoorten voor een vlonder

Een vlonder kan nog zo mooi ontworpen en geplaatst zijn, als er inferieur hout is gebruikt, zal deze uitstraling missen en ook een stuk minder duurzaam zijn. U kunt het beste hardhout gebruiken als u een houten vlonder laat plaatsen. Dit is namelijk erg stabiel en bovendien ook bijzonder sterk. Dit zijn een aantal voorbeelden van de houtsoorten waar wij graag mee werken:

 • Afrormosia: de kleur en de vlammen van dit materiaal zijn prachtig en dan heeft het ook nog eens een schitterende vergrijzing en houttekening.
 • Afzelia: deze houtsoort is bijna net zo stabiel en mooi als het alom bekende teakhout en het is in twee verschillende varianten verkrijgbaar: afzelia dousse en afzelia passiloba.
 • Iroko is ook wel bekend als Kambala en het is duurzaam West-Afrikaans hout. Het goudbruine kernhout verdonkert aan de lucht.
 • Padoek is de goedkoopste kwaliteitshoutsoort, na het opschuren verkleuren de planken tot een egale witgrijze tint die een mooie visuele toon aan uw houten vlonder geven.
 • Ipe: dit van origine Braziliaanse hout is zowel stabiel als duurzaam en heeft een hele fijne nerf. Het bruine kernhout heeft vaak lichte tot donkere strepen.
 • Natuurgekapt teak is uitzonderlijk duurzaam en polyvalent. Het is uitstekend bewerkbaar en heel geschikt voor alle mogelijke buitentoepassingen.

Prijzen van aannemers van houten vlonders

De prijzen van houten vlonders lopen ver uiteen en zijn vooral afhankelijk van de houtsoort die u kiest, het ontwerp en de afmetingen van de steiger.

Als deskundige aannemer van houten vlonders helpt Buitenschrijnwerk u graag met deskundig advies en productinformatie om de juiste keuzes voor uw situatie te maken. Wij helpen u ook als een houten vlonder wilt laten reinigen.

Neem contact met ons op voor een offerte voor uw nieuwe houten vlonder in Utrecht

Pin It
Copyright © 2019 Buitenschrijnwerk.eu | Alle Rechten Voorbehouden