Houten tuinschermen Kruishoutem

tuinschermen Kruishoutem

Wie aan houten tuinschermen Kruishoutem denkt, zal waarschijnlijk een beeld hebben van vierkante schermen van twee bij twee meter met wat palen ertussen. Welnu indien u wat beters wil,... is er een mogelijkheid om eerst eens te praten met Tuinarchitect Edward Vlasveld. Het houten tuinschermen product wat hij levert is in vakmanschap en prijs werkelijk uniek te noemen. Als meester-Jachtbouwer uit de luxe jachtbouwindustrie heeft Tuinarchitect Kruishoutem Edward Vlasveld van buitenschrijnwerk.eu een paar streepjes voor op zijn collega’s mbt het construeren en ontwerpen van alle buitenconstructies die in tuinen of buitenruimtes voorkomen, met name ook houten tuinschermen.

houten tuinschermen Kruishoutem

De houten tuinschermen Kruishoutem die Edward maakt zijn echter wat professioneler dan wat u gewend bent te verwachten. Bovenstaande foto geeft weer wat zowel horizontaal als verticaal geleverd kan worden. Een dergelijke tuinmuur van hout ziet er beter uit als de bekende tuinschermen van de Gamma.

Bij Edward is alles maatwerk dus ook zijn houten tuinschermen . Zijn tuinscherm producten zijn verkrijgbaar in een variatie van meer dan 300 verschillende houtsoorten. Tuinschermen Kruishoutem in hout zijn slechts een van de dingen waar Edward bijzonder een bijzonder en afwijkend product levert. Het totale buitenschrijnwerk product omvat meer dan tuinschermen alleen. Houten poorten, hekwerken, houten pergolas, maar ook houten terrassen, bruggen, vlonders, steigers, houten buitenmeubels,... etc. etc.

tuinschermen Kruishoutem plaatsen

Tuinschermen Kruishoutemworden op verzoek van de klant gemaakt uit een houtsoort naar keuze mbt budget en eigenschappen en uitstraling. Deze tuinschermen Kruishoutem hebben een visueel effect van een houten terras op zn kant waardoor het geheel 1 vaste doorlopende houten muur is geworden, die nergens onderbrekingen vertoont of lelijke palen in het zicht geeft. Een van de voordelen van zijn tuinschermproduct, is het feit dat Edward een ongelimiteerde garantie geeft op zijn werk. Losse planken of scheve, kromme en ongelijke naden komen niet voor.

Alle houten tuinscherm Kruishoutem constructies worden op hoogwaardige wijze uitgevoerd met hoogwaardige titanium schroeven en hoogwaardige houten proppen om de schroeven te beschermen van het hemelwater en dauwvocht. Het voordeel hierbij is dat de schroef het hout veel beter blijft klemmen daar het hout onder de schroef niet kan krimpen en uitzetten vanwege het feit dat het beschermt word tegen het hemelwater en waterdamp. Voorts is de precisie en nauwkeurigheid waarmee Edward zijn houten Tuinschermen producten maakt ook uniek.

Deze discipline is afkomstig uit de luxe jachtbouw industrie, en is duidelijk superieur aan alle andere bestaande wijze van construeren binnen de tuinsector. Uiteenlopend van beugeltjes en klemmetjes in allerlei metalen en kunstof varianten, alsmede de commerciële houtsoorten om tuinschermen te maken zoals het bekende Bankirai, Ipe, en Cumaru. Edward maakt op al zijn houten tuinschermen of ander buitenschrijnwerk gebruik van hoogwaardige houtsoorten zoals Afzelia, Afrormosia en Mansonia, voor nagenoeg dezelfde prijs.

Voor meer info kunt u Edward uitnodigen voor een vrijblijvend bezoek.

Vergunning nodig voor een tuinafsluiting Kruishoutem?

Een mooie tuinafsluiting, zoals met bijvoorbeeld tuinpanelen Kruishoutem, zorgt voor een stukje privacy en rust in uw tuin. Het is tenslotte niet fijn als uw buren of voorbijgangers recht uw tuin in kunnen kijken en lopen. Daarnaast creëert u met mooie houten tuinpanelen een luxueuze en gezellige sfeer in uw tuin. Voordat u echter een tuinpanelen Kruishoutem gaat plaatsen is het verstandig om uit te zoeken welke regels in uw gemeente gelden omtrent het plaatsen van houten tuinschermen. Het zou tenslotte zonde zijn als u uw mooie tuinafsluiting Kruishoutem binnen de kortste keren weer moet afbreken!

Geen vergunning nodig voor een schutting ?

In Nederland of België is voor een tuinafsluiting Kruishoutem, zoals bijvoorbeeld een schutting, over het algemeen geen vergunning nodig. Zolang de houten afscheiding Kruishoutem op de erfgrens staat, niet hoger is dan 2 meter is en uw buren akkoord zijn zult u geen probleem krijgen met de gemeente. In België is er in principe wel een vergunning nodig voor een houten afscheiding Kruishoutem, tenzij de afscheiding op de erfgrens met de buren staat. In dat geval moet u alleen overleg met de buren plegen.

Bent u op zoek naar houten panelen of andere houten tuinafsluitingen Kruishoutem voor uw tuin? Bij Buitenschrijnwerk.eu vindt u de mooiste houten schuttingen en andere afscheidingen. Uiteraard geeft Buitenschrijnwerk.eu u ook graag advies over welke tuinafsluiting het beste bij uw tuin past.

Cumaru tuinschermen Kruishoutem

Wil je tuinschermen Kruishoutem plaatsen dan heb je een legio keuze uit de verschillende soorten tuinschermen Kruishoutem. Houten tuinschermen Kruishoutem zijn de meeste gebruikte tuinschermen Kruishoutem en vormen een stijlvolle tuinafsluiting. Daarnaast hebben houten tuinschermen Kruishoutem een warme en gezellig uitstraling en is het ideaal om plantenbakken aan te hangen en desnoods kun je je houten afscheiding schilderen. Je kunt houten tuinschermen Kruishoutem krijgen in verschillende houtsoorten. Een van de veel gebruikte houtsoorten die gebruikt worden voor houten tuinpanelen is cumaru.

Wat is cumaru?

De houtsoort komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, waarvan Brazilië de grootste leverancier is. De cumaruboom kan maximaal 50 meter hoog worden, met een diameter van 1,5 meter. Het hout is tropische hardhout en valt daarom in de duurzaamheidsklasse I. Het hout is geelbruin tot roodbruin en uitermate duurzaam. Ideaal voor het gebruik van buitentoepassingen, zoals houten tuinschermen Kruishoutem, maar ook tuinbankjes en geluidschermen.

De houten tuinschermen Kruishoutem van Cumaru

Wanneer je tuinschermen Kruishoutem van cumaru laat plaatsen, dan heb je de garantie dat je één van de sterkste soorten tropische hardhout hebt. Met deze afscheidingen ga je dus zeker een heel leven mee. Niet alleen is een tuinscherm van cumaru mooi, het hout heeft een lichte vanillegeur. In combinatie met bloemen zul je een heerlijk geurende tuin hebben.

Houten tuinschermen Kruishoutem van bankirai

Wil je een fatsoenlijke tuinafsluiting voor je tuin dan lenen houten tuinschermen Kruishoutem zich daar uitstekend voor. Met een houten afscheiding heb je een stijlvolle, een gezellig en warme tuinafsluiting. Houten tuinschermen Kruishoutem zijn daarnaast ook nog te bewerken met een lak of een likje verf en je kunt er gemakkelijk bloembakken of andere accessoires aan hangen. Wel heb je een keuze uit verschillende houtsoorten voor je houten tuinafsluiting. Elke houtsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een populaire houtsoort die voor houten tuinschermen Kruishoutem gebruikt wordt is bankirai.

Wat is bankirai?

Bankirai is een hardhout dat afkomstig is uit Azië. Het hout is zeer duurzaam en heeft een fijne structuur. Bankiraihout is geelbruin van kleur. De kleur kan onder invloed van de weersomstandigheden veranderen in potloodgrijs. Het hout is ook zeer goed bestand tegen zuren en chemicaliën. Wel heeft het hout de negatieve eigenschap dat het krimpgevoelig is.

Bankirai houten tuinschermen Kruishoutem laten plaatsen

Een tuinscherm van bankiraihout laten plaatsen geeft de garantie dat het zeker 25 jaar lang meegaat. Naast de tuinschermen Kruishoutem van bankiraihout wordt bankirai ook veel gebruikt voor terrasplanken. Bankiraihout heeft door de kleur een stijlvolle uitstraling. Gebruik een speciale lak om de geelbruine kleur van je houten tuinschermen Kruishoutem te beschermen.

Composiet tuinschermen Kruishoutem

Houten tuinschermen Kruishoutem staan heel mooi en stijlvol in je tuin. Met houten tuinschermen Kruishoutem creëer je een optimaal gezellige en warme sfeer, zodat het ook in de zomeravonden als het wat killer begint te worden, goed toeven is. Wel moet je houten tuinschermen Kruishoutem om de zoveel jaar onderhouden met lak of verf. Op deze manier kun je de kwaliteit behouden. Toch zijn er houten tuinschermen Kruishoutem te koop, die het uiterlijk van een houten tuinscherm hebben, maar heb je er niet de nadelen van. Dit zijn tuinpanelen van composiet.

Wat is composiet?

Een dergelijk tuinscherm is een combinatie van hout en thermoplastisch kunststof. Officieel wordt dit ook wel houtcomposiet genoemd. Het hout kan bestaan uit loofboomhout of naaldhout of houtmot. Daarin wordt het kunststof toegevoegd en ontstaat er een composiet wat voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden. Wel is de kwaliteit van houtcomposiet afhankelijk van het soort hout en het gebruikte kunststof.

Houten tuinschermen Kruishoutem van composiet laten plaatsen

tuinschermen Kruishoutem van houtcomposiet zijn duurzaam en uitermate onderhoudsvriendelijk. Het voordeel is dat deze schermen in verschillende kleuren te verkrijgen is, zodat je niet zelf met een kwast in de weer hoeft. Het uiterlijk van hout blijft behouden, doordat er dikwijls houtnerven zijn aangebracht. Er bestaan overigens ook composietsoorten van andere materialen.

Robinia tuinschermen Kruishoutem

Een open tuin staat misschien leuk, maar je wilt vaak toch wel een beetje privacy als je buiten zit. Daarvoor zijn er tuinschermen Kruishoutem ontworpen. De meeste tuinschermen Kruishoutem zijn van hout. Houten tuinschermen Kruishoutem zien er mooi uit en geven een warme uitstraling aan de tuin. Daarnaast is het handig dat houten tuinschermen Kruishoutem op warme dagen, de warmte goed kunnen ventileren. Er zijn veel verschillende houten tuinschermen Kruishoutem te koop van allerlei houtsoorten. Een van die houtsoorten is Robinia.

Wat is Robinia hout?

Het hout komt van een boom met de botanische naam Robinia pseudoacacia en komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. In 1601 is de boom door een botanicus geïntroduceerd in Europa en verspreidde de boom zich razendsnel door heel Europa. De boom wordt gemiddeld 20 tot 30 meter hoog en kunnen wel 200 jaar oud worden. De kleur van het hout is groenachtig geel en de houtsoort is vooral bekend van de zogenaamde piketpaaltjes.

Robinia houten tuinschermen Kruishoutem hebben een duurzaamheidsklasse I tot II

Robinia heeft een duurzaamheidsklasse I tot II en is daarom erg duurzaam hardhout. Ideaal dus om te gebruiken als een tuinscherm. Wanneer je de tuinschermen Kruishoutem hoger installeert en niet in contact met de grond brengt, kunnen de houten tuinschermen Kruishoutem wel een levensduur van 60 jaar halen. De groenige kleur zorgt ervoor dat je een natuurlijk gevoel in je tuin houdt.

Houten tuinschermen Kruishoutem van padoek

Wanneer je een tuinafsluiting in je tuin wilt maken dan kun je gebruik maken van tuinschermen Kruishoutem. Houten tuinschermen Kruishoutem zijn daarbij de meest gebruikte soort tuinschermen Kruishoutem. Hout is, afhankelijk van het soort hout, erg duurzaam, het geeft de tuin een natuurlijke look, is warm en gezellig. Wel zijn er talloze houtsoorten die je kunt gebruiken voor een tuinscherm. De ene houtsoort is de andere niet, maar ook heeft iedereen zijn eigen smaak qua uiterlijk van het hout. Een van de houtsoorten die veel voor tuinschermen Kruishoutem gebruikt wordt is padoek.

Wat is padoek?

Het padoek hout is afkomstig van de padoekboom en komt oorspronkelijk uit West-Afrika, waarbij Kameroen en Gabon meest ideale landen voor de padoekboom zijn. De bomen kunnen wel zo’n 50 meter hoog worden. Het padoekhout is uitermate mooi met een koraalrode tot paarsbruine kleur. Wel is het zo dat deze houtsoort onder invloed van de weersomstandigheden snel kan verkleuren naar een lichtbruine kleur.

Padoek wordt erg veel gebruikt voor tuinschermen Kruishoutem

Padoek wordt erg veel gebruikt voor tuinschermen Kruishoutem. Het hout heeft duurzaamheidsklasse I, wat de meest duurzame klasse is. Hierdoor weet je zeker dat je met dergelijke houten tuinschermen Kruishoutem minimaal 25 tot 30 jaar kunt. Maar vaak nog veel langer. Om de originele kleur te behouden is het belangrijk om jaarlijks de tuinschermen Kruishoutem te beitsen.

De prijs van houten tuinschermen Kruishoutem

Een houten tuinscherm zal je tuin een hele opknapbeurt geven. Je tuinafsluiting ziet er dan altijd netjes uit en houten tuinpanelen geven een warme en gezellige sfeer. Afhankelijk van het soort hout je tuinscherm is, is een houten tuinscherm ook duurzaam en kan het vaak zeer lang mee. Wel zijn er tussen de verschillende soorten houten tuinschermen Kruishoutem prijsverschillen te zien. De prijs houten tuinschermen Kruishoutem heeft dan ook met de houtkeuze te maken.

Prijs van geïmpregneerd houten tuinschermen Kruishoutem

Tuinschermen Kruishoutem van geïmpregneerd hout, bestaat uit Europees naaldhout, zoals vuren of grenen. Dit hout is van nature niet duurzaam maar wordt behandeld zodat het hout schimmels en insecten bestrijdt. De levensduur van dit soort tuinschermen Kruishoutem is tussen de 10 en 15 jaar. Dit is de goedkoopste soort en je betaald gemiddeld € 20,- per meter.

Prijs van europees hardhouten tuinschermen Kruishoutem

Bij Europees hardhout kun je denken aan eiken, kastanje en beuk. Ze zijn duurzaam en kunnen behandeld worden met beits om de levensduur te verlengen. Gemiddeld gaan deze tuinschermen Kruishoutem maximaal 25 jaar mee en de prijs is € 45,- per meter.

Prijs van tropisch hardhouten tuinschermen Kruishoutem

De prijs houten tuinschermen Kruishoutem is het hoogst wanneer je voor tropisch hardhout kiest. Dit is zeer sterk en duurzaam hout en kan wel 35 jaar en bij sommige soorten nog langer meegaan. Reken bij tropisch hardhout tuinschermen Kruishoutem op gemiddeld € 70,- per meter.

Alle bonvengenoemde prijzen voor houten tuinschermen zijn onder voorbehoud.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest