Houten terrassen Kessel-lo

terrassen van houten  Kessel-lo

Opzoek naar houten terrassen Kessel-lo ?

Niets is aangenamer dan op een warme zomerochtend te kunnen ontbijten op uw houten tuinterras. Of ’s avonds op het houten terras te genieten van een heerlijke barbecue.

Voordelen

voordelen

Ze hebben hun populariteit te danken aan een hele reeks voordelen op het vlak van uitstraling, prijs, eigenschappen en onderhoud:

  • Een terras in hout Kessel-lo heeft een aangename, natuurlijke uitstraling en past bij elke architecturale stijl.
  • Het houten terras Kessel-lo neemt ‘s morgens snel een aangename temperatuur aan.
  • Omgekeerd verdwijnt de warmte ’s avonds ook snel, waardoor terrassen van houten Kessel-lo aangenaam, fris aanvoelt na een hete zomerdag.
  • Hout is een dankbaar, veelzijdig materiaal dat op allerlei gronden relatief makkelijk kan aangebracht worden.
  • Onderhoud van houten terras Kessel-lo is vrij eenvoudig. Wilt u de natuurlijke vergrijzing van het hout tegengaan, wrijf uw houten terras dan eenmaal of tweemaal per jaar in met een speciale olie. Wilt u de grijze kleur behouden, dan volstaat het om een keer per jaar grondig met een stijve borstel te schuren, eventueel met wat bleekwater in het schoonmaakwater.

Houten tuinterrassen Kessel-lo

houten terras Kessel-lo laten aanleggen

Een houten tuinterras Kessel-lo legt u best niet zelf aan. Als de ondergrond niet volstaat, de afwerking niet precies genoeg is of de gebruikte houtsoort van minderwaardige kwaliteit, gaat uw houtwerk snel scheeftrekken of krijgt u gladde plekken. Onze experts kunnen u adviseren inzake grootte, oriëntatie en houtsoort. Daarna leggen we uw houten terras professioneel, piekfijn en waterpas aan.

Houtsoorten voor een houten terras Kessel-lo

houten terras Kessel-lo

Bij Buitenschrijnwerk werken we voor enkel met hoogwaardige houtsoorten als Afrormosia, Afzelia of Teak. Dat zijn eigenlijk houtsoorten voor de meubelindustrie, die echter zo goed als evenveel kosten als de meest gebruikte maar minderwaardigere houtsoorten voor buitenschrijnwerk (zoals Ipe of Bangkirai).

Het belangrijkste verschil hierbij is dat het hout de tijd heeft gekregen om na het kappen grondig te drogen. Dat zorgt voor een goede vochtigheidsgraad en voorkomt het geleidelijke ontstaan van gladde of scheve planken in uw houten terras.

Verder hebben de gebruikte houtsoorten een natuurlijke immuniteit tegen insecten en schimmels en hebben ze de ideale hardheid.

Afzelia

Afzelia houten terras

Afzelia terassen en dakterrassen zijn bijzonder resistent tegen hun grootste vijand ....namelijk Vocht ! Vocht zorgt voor het excellereren van het krimopen en uitzetten van alle houtmaterialen en houtsoorten.

Bankirai Terrassen

Bankirai terras

Indien men een terras wilt hebben wat de tand des tijds met vlag en wimpel doorstaat, dan zal men de houtsoort Bankirai links moeten laten liggen gezien het feit dat Bankirai en Cumaru beiden commerciële houtsoorten zijn die nat gezaagd verwerkt worden in kant en klare producten. Hiermee wordt bedoeld dat bijvoorbeeld het bekende anti-slip groefje in de welbekende Bankirai plank ter plekke geschaafd wordt en dus op het moment van schaven volledig vers is en nog honderd procent vol zit met de natuurlijke vochtigheid van het hout zelf.

Thermowood Terras

ThermoWood is een pak goedkoper en ook ecologisch meer verantwoord aangezien dennenhout veel sneller groeit. Niet alleen in een terras wordt dit materiaal vaak toegepast. Ook de interieurbouw maakt dankbaar gebruik van deze innovatieve houtsoort.

Terassen van Teak

Terras van Teak

Wie zou dat niet willen ?,… een teak houten terras gemaakt op een zeer luxe wijze waarbij schroeven volledig onzichtbaar zijn weggewerkt en gemaakt met de grootst mogelijke precisie van construeren. Op luxe jachten wordt deze techniek al sinds eeuwen toegepast.

Terras van Robinia

Robinia Hardhouten terrassen

Robinia kan natuurlijk niet vergeleken worden met Tropisch hardhout, want dat zou appels met peren vergelijken zijn, echter is het wel degelijk een houtsoort waar men van op aan kan. de productie ligt hoofdzakelijk in Nederland en Duitsland, waarbij een goede planning en bosbeheer beleid wordt gevoerd door de regering van beide landen.

Padoek Terras

terras of dakterras met padoek

Padouk is een houtsoort afkomstig uit Afrika die niet alleen tot de groep van high-end houtsoorten geschaard mag worden, maar ook een nog redelijk betaalbare is. Een terras aanleg of een dakterras laten leggen van Padouk is dan ook een goede en weloverwogen keuze die gebaseerd is op de goede eigenschappen van het hout.

Mansonia Terras

Terrasaanleg of dakterras van  Mansonia

Mansonia is een houtsoort die in vergelijk tot Padoek of Afzelia / Afrormosia Teak of Ipe vrij licht van gewicht is, en redelijk zacht van structuur. Voor een tropische houtsoort is dit een voordeel om mee te werken, alsmede een nadeel. Het voordeel van een Terras of Dakterras van Mansonia is dat men het materiaal als redelijk handelbaar ten aanzien van de machinebewerking zal ervaren.

Terras van Afrormosia

Terras / dakterras laten aanleggen met  Afrormosia tropisch hardhout

Een tropische hard-hout soort afkomstig uit Afrika, met de visuele uitstraling van Teak, en de krimp en trek eigenschappen van Afzelia. welke nog stabieler is dan teak in sommige gevallen. Zeker als het om vers gezaagd hout gaat.

Houten terras nodig ?

Contacteer ons voor advies en een vrijblijvende offerte.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest