HOUTEN TERRASSEN ZONDER NADELEN

houten terrassen Als men aan houten terrassen denkt, dan denkt men aan nadelen zoals het glad worden, losse planken, lelijke plekken, scheve naden enzovoort. Welnu, de houten terrassen die Meester-Jachtbouwer Edward Vlasveld maakt zijn beduidend anders. Zijn bedrijf; FF-styles levert een houten terrassen product waar alle nadelen niet meer in voorkomen. Een klasse product voor een normale prijs.

Nadelen houten terrassen

De nadelen van houten terrassen weet men over het algemeen al gauw op te noemen, zoals het glad worden, of het lelijk worden met de tijd, of het los gaan zitten van planken. Er is altijd wel een nadeel te verzinnen. Echter, wie door Edward Vlasveld zijn houten terras laat aanleggen, zal verbaasd staan. Deze voormalige Meester-jachtbouwer levert een buitenschrijnwerk product wat voldoet aan alle eisen om te kunnen garanderen dat daar geen nadelen meer aan zitten. Het mooie van zijn vakwerk is dat het net zo veel kost als een regulier product. “Het is de aandacht en de vakkundigheid, gecombineerd met het juiste materiaal wat het resultaat geeft aan houten terrassen”,…aldus Vlasveld. Vlasveld maakt zijn houten terrassen meestal van houtsoorten als Afrormosia, Bankirai hout of Afzelia of Teak. Met uitzondering van de laatste houtsoort, zijn al zijn gebruikte houtsoorten nagenoeg net zo kostbaar als alle commerciele houtsoorten, echter, veel beter in kwaliteit.

Dit laatste heeft vooral te maken met het feit hoe het hout gedroogd wordt. Commerciële tuinhoutsoorten worden nauwelijks gedroogd in vergelijk tot hout uit de meubel of jachtbouw industrie. Dit is 1 van de verschillen waarom het materiaal wat Edward gebruikt veel stabieler van kwaliteit is. Voorts speelt de wijze van construeren ook een grote rol. Alle schroeven die reguliere plaatsers gebruiken zijn van commercieel RVS uit China of elders of van Gamma kwaliteit.

Schroeven voor houten terrassen

De schroeven die Edward gebruikt zijn van Titanium. Het grote voordeel hier van is niet alleen dat de schroeven veel taaier zijn, maar nog veel belangrijker is het feit dat het metaal Titanium een geheugen heeft. Als hout uitzet dan wordt in principe de schroef onder extra druk gezet hierdoor, en wordt dan vervolgens opgerekt. RVS heeft nagenoeg geen geheugen, en zodoende wordt een RVS schroefje als gauw opgerekt en komt van lieverlee boven de plank uit. Een welbekend fenomeen ! Buiten dat worden alle schroeven met houten proppen afgewerkt zodat er in de schroefgaten al sowieso geen vocht kan komen.

Dit zijn slechts enkele van de verschillen omtrent de houten terrassen kwaliteit van Edward. Indien u meer wilt weten kunt u op de hoofdpagina de contactgegevens vinden voor het maken van een geheel vrijblijvend houten terras bezoek door Edward.