HOUTEN TERRAS OP PALEN BOUWEN

Wie een houten terras op palen wil bouwen moet bij buitenschrijnwerk specialist Edward Vlasveld zijn.

Zijn bedrijf flaxfield, levert een zeer bijzonder hoogwaardig schrijnwerk product waar alle reguliere nadelen van hout niet meer bestaan.

Een houten terras op palen bouwen doet men voornamelijk als de ondergrond te zacht is, of het terras op een bepaalde hoogte moet komen welke te hoog is voor een aarde ondersteuning. Indien men een houten terras op palen wil laten bouwen met een kwaliteitslabel dat men geen nadelen van hout meer heeft maar uitsluitend de voordelen, kan terecht bij houten terrasbouwer Edward Vlasveld. Vlasveld is afkomstig uit de luxe Jachtbouw industrie als meester jachtbouwer en heeft een 3-tal decennia ervaring met high-end houtconstructies.

Nadelen houten terrassen en houten terrassen op palen

Houten terrassen en zeker houten terrassen op palen bouwen, heeft nogal wat nadelen als men dit laat plaatsen door de reguliere plaatser. Vaak worden er lage kwalitatieve en vooral commerciële houtsoorten gebruikt zoals het bekende bangkirai, en Ipe of Cumaru, e.d. waarbij de consument zichzelf er niet van bewust is dat dergelijke houtsoorten commerciële soorten zijn die thuishoren in de tuinwereld omdat deze soorten niet gedroogd of gewaterd worden, waardoor ze zeer actief blijven mbt krimpen en trekken. Een zeer nare eigenschap bij het bouwen van houten terrassen op palen.

In tegenstelling tot het reguliere, maakt hoogwaardige houten terrassen op palen bouwer Edward Vlasveld gebruik van kwalitatief hoogwaardige houtsoorten die op zich ook nog gewaterd of gedroogd zijn, zodat het te gebruiken materiaal aan de hoogste eisen voldoet. Daar bovenop is de wijze van construeren bij vlasveld een hele andere zaak als bij de concurrentie. Hij gebruikt constructie methoden afkomstig uit de luxe jachtbouw industrie. Bijvoorbeeld het afdoppen van schroeven om ze te beschermen tegen het vocht. Het volledig verlijmen van alle vlakken met 2-componenten lijm van D-6 kwaliteit uit de jachtbouw en off-shore industrie.

Bouw van een houten terras

Het volledig schuren van het op te leveren dek. Het volledig omlijsten van een te bouwen houten terras op palen, welke op haar beurt ook wederom volledig afgedopt word en geschuurd. Tevens het gebruik van vol Titanium schroeven die er voor zorgen mee in- en uit te rekken met de natuurlijke uitzetting en krimp van het hout. Hiermee wordt voorkomen dat de schroeven door het hout heen getrokken wordt of de schroef uit gerekt wordt waardoor men het bekende fenomeen ongelijke naden en loskomende planken voorkomt.

Voorts zijn er nog talloze verschillen op te noemen bij het bouwen van houten terrassen op palen, echter kunt u indien, desgewenst telefonisch contact opnemen met het kantoor in Blaricum of het kantoor in Mechelen voor nader uitleg.