Houten poorten op maat

Bij een tuin hoort een houten omheining , en bij die omheining hoort meestal ook een houten poort . Aan houten draaipoorten kunnen diverse eisen gesteld worden zoals duurzaamheid, kwaliteit, veiligheid en uiteraard ook het uiterlijk. Voor houten poorten op maat kun je terecht bij de specialist die met je meedenkt, en zorgt voor maatwerk tegen een betaalbare prijs. Voor een aantal praktische aandachtspunten en suggesties kun je op deze pagina volop informatie en inspiratie vinden om de juiste houten poorten op maat aan te schaffen.

Waarom kiezen voor houten poorten op maat ?

  • Hout is een natuurproduct met een mooie en warme uitstraling.
  • Met een maatwerk poort kun je tot in detail bepalen wat de kenmerken van de poort zijn.
  • Kies voor optimale veiligheid en privacy met goede houten tuinpoorten.
  • De leverancier kan adviseren over de beste keuze voor elke tuin en budget.

Houten poorten maken elke tuin compleet

Het voornaamste deel van elke tuinomheining is de poort. In sommige gevallen kan de tuin volledig worden afgesloten, vaak biedt de poort een ideale toegang tot de tuin en de woning. In veel gevallen worden houten poorten op maat vaker gebruikt dan de voordeur! De keuze voor houten tuinpoorten kan een behoorlijke uitdaging zijn, zeker wanneer het maatwerk betreft. De leverancier en ontwerper zal met je meedenken, en op basis van jouw specifieke voorkeuren en gebruik de meest toepasselijke oplossing bieden. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal, de kleur en stijl. En dan hebben we het nog niet eens over het gebruik.

Houten draaipoorten voor dagelijks gebruik

Houten poorten op maat zijn gebruiksartikelen, ze zijn niet alleen om naar te kijken. Goede houten draaipoorten moeten ook voorzien worden van het juiste hang- en sluitwerk, daar staat niet iedereen bij stil. Deze onderdelen mogen bijvoorbeeld niet gaan roesten, er mag geen verbuiging optreden door het gewicht van de houten tuinpoorten en de sloten moeten eenvoudig te bedienen zijn. Wanneer je kinderen of dieren juist wilt binnenhouden wordt daar ook rekening mee gehouden bij het ontwerp.

Veiligheid van houten tuinpoorten

Bij houten poorten op maat speelt de veiligheid vaak ook een factor, daarom moet de poort duurzaam en sterk zijn, en de zwakste schakel bepaalt de veiligheid. Informeer daarom naar de mogelijkheden voor een slot, dit kan een cilinderslot zijn of een hangslot naar gelang de voorkeur. Het materiaal kan ook een rol spelen, er zijn houten tuinpoorten die aanzienlijk steviger en daarmee ook veiliger zijn. Privacy speelt ook een rol, voor optimale rust in de tuin kies je voor een omheining die geheel is afgesloten. De juiste keuze voor houten poorten op maat hangt ook af van de locatie waar je woont, de specialist kan hierbij praktisch advies geven.

Kosten voor houten poorten op maat

Goedkoop is vaak duurkoop, dat geldt ook zeker voor houten poorten op maat en omgeving. Niet elke leverancier levert dezelfde kwaliteit, en de duurzaamheid bepaalt hoeveel je op jaarbasis betaalt voor houten tuinpoorten. Daarnaast moet de complete tuinafsluiting onderhoudsvriendelijk zijn, de leverancier kan advies geven over onderhoudsvriendelijke materialen, en de wijze waarop het hout behandeld moet worden voor de langste levensduur. Uiteindelijk is hout een natuurproduct, informeer hierover bij de specialist buitenschrijnwerk.eu.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest