HOOGWAARDIG HOUTEN TERRAS PLAATSEN

Indien u een houten terras wilt plaatsen, doet u er goed aan eerst eens te praten met Buitenschrijnwerk superspecialist Edward Vlasveld. Zijn werk is uitzonderlijk te noemen, voor een verrassend normale en concurrerende prijs.

Houten terras plaatsen ? Welnu,….keuze genoeg uit allerlei bedrijfjes en aannemertjes die zich profileren houten terrassen te kunnen maken, echter als men dan uiteindelijk het product met een nader oog inspecteert, kom je al gauw tot de conclusie dat de kwaliteit te wensen overlaat en het duidelijk een commercieel product is en geen vakwerk in technische zin.

Welnu, Edward vlasveld is hier een uitzondering in, met zijn houten terrassen product. Edward is in 1980 begonnen als leerling in de luxe jachtbouw industrie en 8 jaar later als zelstandige Meester-Jachtbouwer aangevangen.

Echter eind jaren 80 kwam er een crisis in de jachtbouwsector die er voor zorgde dat zelfstandigen in deze sector het eerste op straat stonden. Hij is daarop van lieverlee in de tuinsector terechtgekomen waarbij hij zijn vakmanschap mee kon nemen de tuin in.

Het verschil tussen de reguliere houten terrassen plaatser en Edward ?

Het verschil tussen de reguliere houten terrassen plaatser en Edward, is dus al bij de ondergrond van kennis totaal verschillend. In de Jachtbouw sector werkt met met honderdsten van millimeters,…. In de tuinsector werken de reguliere houten terrassen plaatsers met centimeters…. Een behoorlijk verschil. Voorts zijn de materialen die Edward gebruikt van een andere kwaliteit dan wat reguliere houten terrassen plaatsers gebruiken. Dit hout is het zgn. commerciële hout. Hout wat vers gezaagd wordt in het land van origine, en vervolgens een gemiddeld 6-tal weken in een snikheet en vochtig ruim van een groot schip opgeslagen ligt,...wat de meeste tijd van de reis in tropische wateren vaart in een hoge temperatuur en vochtigheid.

Het hout zit hierbij nog vol met vocht en gaat vervolgens krimpen en trekken aan alle kanten. het resultaat is dan ook een houten terrassen product waarbij geen enkele plank fatsoenlijk recht blijft...en geen enkele balk mooi vlak geleverd kan worden. Met andere woorden …Commerciele rommel. Het houten terrassen materiaal wat Edward gebruikt is niet van tuinhout kwaliteit maar komt uit de meubel en jachtbouw sector. En hier komt het vreemde;…. ondanks dat het hout uit deze sector veel beter in kwaliteit is, heeft het nagenoeg exact hetzelfde prijskaartje. Dit heeft te maken met de markt van vraag en aanbod. Echter is het aanbod van tuinhout zoveel groter dan dat van kwaliteitshout, dat de gemiddelde aannemer zich daar niet wenst in te verdiepen. Voorts is ook het vakmanschap en de know-how van Edward mbt houten terrassen plaatsen op een ander niveau als dat van de reguliere houten terrassen plaatser.

Titanium schroeven voor uw houten terras

Edward maakt gebruik van Titanium schroeven en lijm van 2-componenten D-6 kwaliteit. Dezelfde lijmen die gebruikt worden in de scheepsbouw en de off-shore industrie. Geen potje lijm van de Gamma dus ! Voorts worden de planken en latten allen exact op afstand gehouden door afstandhouders die zeer nauwkeurig dezelfde maat hebben. Zeker bij smalle latten, is dit noodzakelijk, gezien het aantal en daardoor de veelvoud aan afwijking naarmate het werk vorderd. Een houten terras plaatsen is dus allerminst even zomaar wat planken vastschroeven, echter een vak apart genaamd; ...… Buitenschrijnwerk !

voor meer info zie contact.