EEN HOOGWAARDIG HOUTEN TERRAS VIND U BIJ TOP-SCHRIJNWERKERIJ.

Er zijn veel bedrijven in de Benelux die een houten terras kunnen plaatsen, maar geen enkele van deze bedrijven doet het zoals zaakvoerder en tuinarchitect Edward Vlasveld. Edward heeft zijn Roots in de luxe jachtbouw industrie liggen als Meester jachtbouwer. Zijn precisie van bouwen en afwerken en constructiewijzes zijn uniek binnen het wereldje van buitenschrijnwerk. De moeite waard voor een ‘closer look’

Sinds de negentiger-jaren is Edward zich gaan begeven op het terrein van buitenschrijnwerk, waarvan een houten terras slechts een onderdeel is. Op het gebied van uitsluitend houten terrassen heeft hij inmiddels een indrukwekkende lijst aan gedane projecten op zijn naam staan. Echter zijn er andere zaken zoals, pergolas, bruggen, tuinschermwanden, buitenmeubilair, verandas, poorten, hekwerken, etc. etc. waar Edward een zeer bijzonder product levert voor een normale prijs.

Nadelen houten terras

Het houten terras heeft volgens de consument een aantal nadelen. Ten eerste, het glad worden; Welnu, dat heeft te maken met welke houtsoort men in zee gaat. De reguliere plaatser van buitenschrijnwerk heeft vaak de expertise niet en de interesse om de klant de juiste informatie te geven betreffende de voordelen van een houten terras met de specifieke houtsoort en de nadelen van een houten terras.

Aan iedere houtsoort zitten verschillende eigenschappen. Echter hebben de bekende commerciële houtsoorten zoals; Bangkirai en Ipe niet de kwaliteiten in vergelijk tot de houtsoorten die Edward gebruikt voor een houten terras. Deze houtsoorten zijn geen commerciële tuinhoutsoorten. Dit heeft vervolgens een aantal voordelen.

Commerciele houtsoorten worden niet gedroogd

Commerciele houtsoorten worden niet gedroogd. Dit betekend dat deze planken in een houten terras verschillende uitzettingscoëfficiënten gaan hebben waardoor de totale houtconstructie van het houten terras gaat krimpen en uitzetten op verschillende gradaties door de gehele constructie. Het houten terras krijgt scheve naden, loszittende planken, schroeven die omhoog komen, scheuren en wankanten die kromtrekken, etc. etc.

In tegenstelling tot commerciële houtsoorten voor een houten terras, zijn de kwaliteitshoutsoorten vaak net zo duur, maar hebben een veel betere reeks eigenschappen en een veel betere vochthuishouding zodat deze problemen zich nagenoeg niet voordoen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edward en zijn team onder de nummers die bij contact vermeld staan.