Tuinschermen en tuinschuttingen van Bankirai

Bankirai, een handelsnaam voor materiaal uit Indonesië, wat de West- Europese markt heeft overspoeld in de laatste veertig jaar. De meeste tuinbedrijven hebben hier meer dan voldoende ervaring mee, waardoor het dagelijks nog verkocht wordt. De meeste tuinbedrijven halen echter hier hun neus voor op, gezien de ervaring hun geleerd heeft dat er voor een klein beetje meer geld veel betere alternatieven tegenwoordig in de markt te krijgen zijn.

De bekende tuinschermen en tuinschuttingen, die men overal ziet, voldoen in principe prima voor de consument die niet zo krap kijkt. Echter, indien men drie euro meer wil besteden, is er buiten Bankirai een hele wereld aan mogelijkheden die een veel betere productkwaliteit kunnen garanderen voor een vaak nagenoeg zelfde prijs. Een aantal voorbeelden zijn tuinschermen gemaakt van Padoek gevelbekleding, een veel betere keuze als Bankira hout. Een tweede mooie optie, in tegenstelling tot Bankirai tuinschuttingen, zijn planken van Afzelia die in de lengte doormidden zijn gezaagd, waardoor er latten van 6,5 cm ontstaan, waarmee een prachtige tuinscherm structuur ontstaat die qua duurzaamheid twee stappen hoger ligt dan het Bankirai materiaal.

Sowieso is een doorlopende tuinschutting een veel mooier gezicht dan afzonderlijke tuinschermen, daar men op deze wijze de palen volledig uit het zicht haalt. Palen ten behoeven van tuinschermen zijn op zich geen schoonheidswedstrijd. Dus alles wat men op dit gebied kan verdoezelen is meegenomen. Voorts hebben Bankirai tuinschuttingen nog een ander nadeel, welke naar boven komen indien men zich verdiept in verschillende design mogelijkheden van de latten, waardoor de tuinschutting of tuinschermen vervangen worden op deze manier door een design factor.

Indien men deze design factor in het achterhoofd houdt, wordt het Bankirai tuinscherm product alsmaar oninteressanter en is hiermee de ontevredenheid van de meeste houtbedrijven duidelijk ten aanzien van het Bankirai tuinschuttinkje.

Tuinschermen en tuinschuttingen van Bankirai