Terrassen van Thermisch Essen alsmede dakterrassen van Thermo Essen

Essenhout is bekend om zijn flexible kwaliteiten voor gereedschap stelen en toepassingen voor pijlen en bogen die men gebruikte in de middeleeuwen, echter is het heden ten dagen minder bekend als buitenafwerking tegen gevels of zelf materiaal voor houten terrassen van Thermisch Essen of dakterrassen van Thermo-essen . Een nieuw product met een FSC Label en een veelbelovende toekomst.

Verduurzaming is altijd een complex proces geweest van arbeid en kosten, waar men vaak geen zin in heeft, echter is er nu een oplossing in de markt. Dit Essen hout is zodanig verduurzaamd dat de producent van de verduurzaming garandeerd dat het behandelde Essen tbv Terrassen van thermo-essen, een garantietermijn garandeerd van 30 jaar. Een dergelijke periode is duurzaam genoeg om een gevelbekleding mee te doen, dus waarom geen dakterrassen van thermisch Essen.

De kleur van dit product is werkelijk zeer mooi diep middelbruin. Dit is niet alleen aan de oppervlakte maar tevens een door en door kleur door het hele materiaal heen. Indien men Balken zaagt of planken afkort bij de aanleg van een terras van Thermo Essen of een dakterras van Thermisch Essen, ziet men totaal geen witte plekken of lichtere gedeeltes.

Buiten dat is de buigsterkte en constructie-taaiheid nog steeds meer dan vol;doende ondanks dat het verduurzaming proces de vezel korter maakt waardoor het materiaal sneller breekt. Echter hoeft men zich hier geen zorgen om te maken.

Voorts is het bedrijf Jadimex te Lovenjoel (Belgie) de enige in de Benelux die thermisch essen voor terrassen en Thermo essen voor dakterrassen met het FSC label kan leveren. Dit op zich is een hele kunst voor een noord-Europees product met een chemische behandeling.

Echter het allergrootste voordeel van dit materiaal is de stabiliteit ten aanzien van het krimpen en uitzetten van het materiaal bij zowel hoge temperaturen als hoge lucht-vochtigheden. Dit betekend dat het een hele hoge graad van afwerking kan blijven behouden in buiten omstandigheden, die jarenlang kan worden vastgehouden. Het zogenaamde krimpen en trekken is de grootste vijand van buitenschrijnwerk in het geheel. Het Thermisch Essen krimpt en trekt zelfs nog minder dan Teak-hout, wat op zich al bijzonder stabiel is.

Voorts is het bij terrassen van Thermo-essen een additioneel voordeel dat dit materiaal niet zo glad wordt op den duur als de tegenhangers van dit materiaal zoals de houtsoort Ipe of Afrormosia.

Tenslotte is de prijs ook bepalend in de markt voor het slagen van een materiaal soort. Thermisch Essen heeft ook hier weer een voordeel, gezien het feit dat het gemiddeld voor terrasplanken van thermo-Essen een nog lager bedrag gerekend word dan de houtsoort Padoek….. Kortom,..een behoorlijk rijtje voordelen wat zeker het overwegen waard is. een dakterras van Thermisch essen,…een goede en zeer duurzame investering.

Terrassen van Thermisch Essen