Terrassen van Bankirai tropisch hardhout

Er gaat niets boven de warme charme van een houten terras van Bankirai tropisch hardhout. Er zitten echter wel een aantal nadelen aan de bankirai buiten producten, en 1 daarvan is dat het glad word, een volgend probleem is dat de duurzaamheid factor vaak minder blijkt te zijn dan men vermoedt, gezien het feit dat Bankirai nogal wat kwaliteitsverschillen vertoond in de houtmarkt van buiten hout producten. Het onderstaande is dan ook ter informatie bedoeld naar die gene die zichzelf nog onbewust is van deze feiten.

Bankirai tropisch hardhout is wel zo’n beetje het meest bekende materiaal voor houten buiten terrassen, echter wat minder bekend is, is het feit dat dit materiaal niet echt geschikt is voor de constructie van een terras dat buiten vaak onder natte omstandigheden verblijft. Glad hout is levensgevaarlijk, zeker voor ouderen die slecht ter been zijn, met betrekking tot het uitglijden, alsmede is het een rotgezicht als deze alg of groenaanslag zichtbaar is gezien het de warme charme van de originele houtkleur volledig bedekt.

Voorts is Bankirai Tropisch hardhout onderhevig aan een behoorlijke krimp en trekfactor. Bankirai krimpt in de breedte als wel in de lengte richting van het hout materiaal toch varierend van 2 tot 15% van de breedte. Dit feit is minder bekend bij het grote publiek en is daarom heel verleidelijk en makkelijk om hierdoor als nietsvermoedende consument met ogen open in te trappen. Tevens laten deze technische feiten ook vaak niets meer heel van de schoonheid van een terras, echter dat nog buiten beschouwing gelaten.

Alle verbindingen van een Bankirai terras van tropisch hardhout, worden hiermee op spanning getrokken, en het planken dek krijgt al gauw een slordige shabby look hierdoor. Dit effect brengt al gauw met zich mee dat de planken los getrokken kunnen worden, en dat de langsnaden langs de planken niet schoon recht meer blijven. Voorts is een terras van Bankirai tropisch hardhout wat vaak bestaat uit spinthout en kernhout door elkaar heen geleverd. Dit is een verslechtering van het totale hout materiaal gezien spinthout van Bankirai veel slechter van kwaliteit is dan het kernhout gedeelte. Dit zorgt er voor dat het hout binnen 5 jaar al kan gaan rotten, waardoor de totale levensduur van het totale terras als een baksteen naar beneden gaat.

Er zijn hiervoor genoeg voorbeelden uit de praktijk waarbij Bankirai Tropisch-hardhouten terrassen binnen afzienbare tijd volledig afgeschreven werden vanwege dit fenomeen. Dit is uiteraard zonde van alles kosten en arbeid. Er wordt dan ook aangeraden indien u een blijvend kwaliteitsproduct wilt, dat er veel betere houtsoorten bestaan voor het maken van buitenterrassen zoals Padoek, Afrormosia, of Teakhout of een betere prijs/prestatie verhouding Afzelia Deze laatste houtsooerten zijn een veel betere keuze en hebben een veel stabielere eigenschap met betrekking tot de duurzaamheid, als tot de krimp en trek van het tropisch hardhout materiaal.

Daarbuiten komt uiteraard nog de issue van de kwaliteit van de arbeid waarmee een houten terras van tropisch hardhout opgeleverd word. buitenschrijnwerk.eu behoort hiermee met haar hoogstaand en high-end vakwerk tot de top binnen de grenzen van Europa

Terrassen van Bankirai tropisch hardhout