Terrassen en dakterrassen in 240 verschillende hardhout soorten

hardhout soorten

Als men geluk heeft kan men kiezen uit 5 of 10 houtsoorten voor het laten maken aanleggen van een terras of bij het kopen van een dakterras van tropisch hardhout. De bekende soorten zoals; Teak / Afzelia / Afrormosia / Padoek / Ipe/ en de commerciele houtsoort Bankirai of cumaru kan men overal krijgen,….echter het bedrijf buitenschrijnwerk.eu gaat hierin heel ver. indien men een houten dakterras of een hardhouten terras kopen wilt van een bijzondere houtsoort kan men bij laatstgenoemde terecht voor een op maat gemaakt kwaliteitsproduct.

terrassen en dakterrassen

In de afgelopen 37 jaar heeft het bedrijf buitenschrijnwerk.eu een behoorlijke ervaring opgedaan met terrassen van Afzelia en Padoek terrassen (zie hierboven), maar ook met Bankirai terrassen en Bankirai dakterrassen.

Het geeft vaak een veelvuldigheid aan mogelijkheden indien men geen budget heeft om een high-end of hoogwaardige houtsoort te nemen. Men kan op deze manier kiezen voor een Bankirai dakterras of een dakterras van Ipe. Maar ook gewone buiten terrassen van Bankirai of vlakke buiten terrassen van Padoek of Ipe kunnen onderling een heel groot prijsverschil uitmaken waardoor een potentiele klant toch uiteindelijk zichzelf een dergelijk product kan veroorloven. Echter zit het grote verschil tussen de massa en zoveel houtsoorten in de extreem cost-effectieven soorten zoals grenen terrassen of terrassen van Ceder of desnoods terrassen van Lariks of Vurenhout.

Deze houtsoorten zijn in vergelijk tot de meest gebruikte soorten zo cost-effectief dat het vrijwel voor een ieder betaalbaar word. Men moet echter wel een vraagteken zetten bij de duurzaamheid van het materiaal daar een terras van vurenhout of een grenen dakterras niet even lang meegaat als een terras van Padoek of dakterras van Ipe.

Een afweging van wat kost de arbeid, tot hoe lang blijft deze houtsoort goed totdat hij gaat rotten. In deze logica heeft het dan ook geen nut om veel geld uit te geven voor mooie en secure arbeid, terwijl het materiaal na een paar jaar al begint te rotten en vergaan. Echter indien men met een houtsoort als vuren een terras laat maken, en men zou het zelf handmatig verduurzamen, brengt men zo de prijs/prestatie verhouding op een gunstiger niveau. een goed houten terras is een balans tussen de prijs en de duurzaamheid.