Uw terras van Teak of een Teak houten dakterras gemaakt op een wijze zoals een Teak dek van een luxe Jacht.

Terras van Teak

Wie zou dat niet willen ?,… een teak houten terras gemaakt op een zeer luxe wijze waarbij schroeven volledig onzichtbaar zijn weggewerkt en gemaakt met de grootst mogelijke precisie van construeren. Op luxe jachten wordt deze techniek al sinds eeuwen toegepast, echter is het niet alleen arbeidsintensief, maar ook steeds moeilijker om deze zeldzame vakmensen te vinden die een dergelijk hoogwaardig product op het gebied van dakterrassen kunnen produceren.

dakterras teak

Teak wordt ook wel de koning der houtsoorten genoemd. indien men beslist een aanleg teakhout terras te bekostigen, of een dakterras van Teak, kan men eerst eens goed in de portefeuille tasten om het materiaal aan te schaffen.

Teakhout voor houten terrassen kan men in 2 verschillende kwaliteiten aanschaffen of verkrijgen. Ten eerste moet men al bij gespecialiseerde houthandels aankloppen hiervoor, daar de meeste houthandels hier zichzelf niet eens aan wagen. De markt voor Teakhout is dan ook zeer klein en exclusief. Het wordt met name gebruikt in de luxe jachtbouw industrie en door de high-end buitenschrijwerk bedrijven zoals buitenschrijnwerk.eu

De beste kwaliteit voor het aanleggen van een Teak terras is het zogenaamde natuur-teak. Dit is voornamelijk afkomstig uit landen zoals Birma of Laos / Thailand en java, wat hoort bij Indonesie. Deze kwaliteit wordt gebruikt in de luxe jachtbouw industrie voor het aanleggen van scheepsdekken en belijstingen van ramen en kozijnen van kajuiten voor de wat kleinere luxe jachten.

De alternatieve keuze voor het kopen van een Teakhouten terras of Teak dakterras is het Teakhout wat van Plantages afkomstig is. Met name op Java is er een grote aanwezigheid van uitgestrekte Teak plantages die hun geld binnen een 30 jaar kunnen opbrengen. Echter zit hier een licht nadel aan als men dit gaat gebruiken voor een terras of dakterras,…..

De kwaliteit van dit Teakhout is een stuk minder, doordat er op een plantage het hout word opgejaagd met kunstmest om de bomen zo snel mogelijk te laten groeien, waardoor de celstructuur een beetje het grote luchtige radijsjes-princiepe gaat krijgen. Hierdoor weegt het plantage teak voor terrasplanken een stuk minder dan de natuurlijke Teakplanken voor het aanleggen van een Teak terras.

Echter wil dit niet zeggen dat het plantage-teak niet goed is…..Integendeel…het is nog steeds Teak en daardoor nog altijd beter van kwaliteit dan welke houtsoort dan ook voor uw houten terras of Teak dakterras.

een Teakterras is een investering voor uw vastgoed