Houten terras op palen door vochtproblemen

Houten terras op palen door vochtproblemen

Vochtproblemen met uw terras: oorzaken en gevolgen

Als u kampt met vochtproblemen van het houten terras in uw tuin, bent u natuurlijk niet te benijden. Als regenwater niet de ondergrond of uw tuingrond intrekt, maar het hout van uw terras aantast, ontstaan er op termijn problemen. Natuurlijk wilt u niet na elke regenbui op een nat terras lopen of zitten. En houtrot door intrekkend vocht kan fikse schade aan de bouwstructuur en het uiterlijk van uw terrasconstructie opleveren. Daarom is het belangrijk om de vochtproblematiek rond uw terras op een slimme en effectieve manier aan te pakken. Welke mogelijkheden zijn er op dit gebied?

Mogelijke oplossingen van de vochtoverlast bij uw terras

Er zijn diverse oplossingen die toegepast worden om het terras goed droog te krijgen. Vaak wordt onder het terras een goede waterafvoer gelegd, zodat overtollig water snel afgevoerd kan worden. Een drainagesysteem kan het behoud betekenen van uw terras op langere termijn. Een nieuwere en fraaie methode is het plaatsen van geïmpregneerde en vochtbestendige palen. Deze waterbestendige palen worden onder terrassen geplaatst. Een terras wordt hierdoor zodanig verhoogd dat er geen vocht meer kan intrekken in het terrashout. De palen zijn goed bestand tegen vocht, zodat er geen problemen ontstaan met optrekkend vocht langs de palen van uw terras. De palen zorgen ook voor extra stabiliteit van het terras, als de ondergrond vochtig en drassig is. De paalconstructie garandeert dat het terras stabiel blijft staan en niet gaat verzakken.Ten slotte oogt een wat hoger terras op palen natuurlijk mooi. Kortom: u heeft driedubbel voordeel als u een terras met palen laat aanleggen. Geen last van optrekkend vocht of houtrot, een stabiel en sterk terras en een visueel prachtig ogend terras van hout in de tuin.

Kies ook voor een houten terras op palen

Kies daarom ook voor een terras op palen in uw tuin. Zeker als de ondergrond erg vochtig is of u last heeft van water op uw terras. Het is verstandig om voor de aanleg van uw terras op palen een ervaren houtexpert in te schakelen. Buitenschrijnwerk.eu, van de houtexpert Edward Vlasveld, is zo'n bedrijf. Een betrouwbare partner, die uw terras professioneel en tegen aantrekkelijke tarieven aanlegt. Het resultaat is dat u een terras van topkwaliteit heeft, waar u jarenlang mee vooruit kunt.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Laat ook de vochtproblemen achter u en kijk op Buitenschrijnwerk.eu voor de voordelen en mogelijkheden van een houtterras op palen. Wij zorgen dat uw houten terras in Amsterdam met palen perfect afgewerkt wordt. Zodat u geen last heeft van aantasting van het hout of een verzakkend terras. U kunt bij ons ook gerust een vrijblijvende offerte opvragen.