Een dakterras van ipe of een houten ipe terras

Men heeft bij de meeste houthandels een aantal houtsoorten waaruit men kan kiezen. Terrassen van Ipe of dakterrassen van Ipe zijn een veelvulgigheid in de keuzes die men gemiddeld maakt. kwalitatief is er niets mis met Ipe echter heeft het nogal wat nadelen.

dakterras van ipe

Ipe,…een houtsoort voor terrassen waar de meeste van ons wel van gehoord hebben. Echter zitten er nogal wat nadelen aan deze houtsoort indien men hier een ipe terras laat maken of een dakterras van Ipe wil kopen.

Om dit te belichten moeten we eerst kijken naar de structuur en de samenstelling van Ipe. deze houtsoort is een vette houtsoort wat een hele goede eigenschap is voor de duurzaamheid van het hout. Echter deze vettige eigenschap gaat samen met de eigenschap dat Ipe tevens stijf staat van de Kalk ! Deze eigenschap zorgt er voor dat water goed wordt opgenomen en dat de anti rotting stoffen in een hoge concentratie aanwezig zijn.

Deze combinatie van kalk en vettigheid maakt dat Ipe bij de eerste druppel aan regenwater direct spekglad word, wat voor een ipe buitenterras of in dit geval een dakterras van Ipe een groot nadeel is. Wie wil er immers nu uitglijden, en zijn of haar kleding bevuilen, of nog vervelender, een been of de rug bezeren.

Er zit echter nog een tweede nadeel aan een Ipe terras of Ipe dakterras,…. het wordt lelijk van oppervlakte naar verloop van tijd. Het wordt niet mooi grijs zoals Teak of Padoek. Echter indien men al deze nadelen niet echt belangrijk vindt is een terras van Ipe of een Ipe dakterras in technisch opzicht een goede keuze die echter niet de goedkoopste keuze is, echter is dat te overwegen aan de desbetreffende klant die voor een terras van Ipe of Ipe dak terras moet kiezen.