De steigerhout/Barnwood rage

Met name in de gemeentes waar de vastgoed prijzen wat hoger liggen zoals Het Gooi of Brasschaat/Knokke/Sint Martens Latem en dergelijke gemeentes is het fenomeen steigerhout of Barnwood een veel gebruikt materiaal om terras attributen zoals zithoeken, tafels, buitenkeukens, krukjes en pergola’s mee te construeren.

Van een afstand ziet het eruit alsof het al honderd jaar oud is, echter is de constructie en de nauwkeurigheid waarmee het gemaakt is duidelijk zichtbaar van nieuwe aard. Deze combinatie is niet alleen mooi om te zien en te samen met de charme van de enigszins antieke uitstraling geeft het product, wat het ook mogen wezen, een zeer trendy uiterlijk. Dit staat niet alleen gezellig maar tevens een welkome afwisseling bij de modern getinte stukken vastgoed.

Een prachtige combinatie op een grote witte egale muur met een Belgisch hardstenen terras en een plat dak erboven. Van dit Barnwood kan het een en ander gezegd worden. Er is namelijk veel plagiaat steigerhout van Barnwood in de markt waarvoor men een hele dure prijs betaald voor het feit opgelicht te worden. Dit nieuwe ruwe en vers gezaagde hout wordt op een hele handige manier snel verouderd door besproeit te worden met een zuur waarna het in de zon binnen een week grijs is. Zodoende kan men met grote hoeveelheden hout tegelijk een behoorlijk bedrag meer aanrekenen aan de koper en zo op deze frauduleuze wijze de zakken vullen.

Er is uiteraard ook oprecht materiaal in de markt, echter kan dat onderscheid door de consument niet gecontroleerd worden. Alleen een houtspecialist ziet het verschil. Echter constructief gezien doet het geen onderscheid aan elkaar, men betaald alleen voor iets dat men niet krijgt zonder dat het verschil te zien is. Geen ramp echter, men betaald alleen een beetje meer voor niets.

Dit alles doet niets over de uitstraling van het product, want die is simpelweg geweldig. Het geeft een visuele warmte die bij nieuw gezaagd hout op geen enkele wijze aanwezig is. Kortom steigerhout en Barnwood zijn super hout producten met een geweldige uitstraling.

steigerhout bank