Bankirai houten terras

Bankirai, de meest verkochte houtsoort voor uw houten terras of dakterras project

Wie is er niet bekend met de kreet bankirai/Cumaru als tuinhout materiaal voor uw terras van hout of nog te plaatsen dakterras materiaal. Echter kleven hier nogal wat nadelen aan met betrekking tot duurzaamheid, uitstraling en constructie beperkingen ten aanzien van de prijs prestatie verhouding die Bankirai biedt als een cost -effectieve houtsoort. Met name het spinthout is een grote boosdoener ten aanzien van de kwaliteit van dit materiaal. Wellicht is een overweging het waard een keuze te kunnen maken naar een andere houtsoort die veel meer waard maakt voor een klein beetje meer geld.

Kromme planken, de ene plank twee maal zo zwaar als de volgende plank, kleuren die uiteen lopen van lichte Meranti kleur tot een donkere Azobe kleur, zijn slechts een van de eigenschappen die de zwaar commerciële houtsoort Bankirai/Cumaru als nadeel hebben.

Echter het grootste nadeel is de onacceptabele hoeveelheid krimp en trek die zowel Bankirai als Cumaru als eigenschap hebben. Dit is voor de vervaardiging van Bankirai hardhouten terrassen of Cumaru dakterrassen een zeer groot nadeel waarbij uitsluitend de cost-effectieve prijs daadwerkelijk het enige voordeel is wat deze houtsoorten te bieden hebben.

Indien men een houten terras wilt hebben wat de tand des tijds met vlag en wimpel doorstaat, dan zal men de houtsoort Bankirai links moeten laten liggen gezien het feit dat Bankirai en Cumaru beiden commerciële houtsoorten zijn die nat gezaagd verwerkt worden in kant en klare producten. Hiermee wordt bedoeld dat bijvoorbeeld het bekende anti-slip groefje in de welbekende Bankirai plank ter plekke geschaafd wordt en dus op het moment van schaven volledig vers is en nog honderd procent vol zit met de natuurlijke vochtigheid van het hout zelf. Hierdoor krimpt en trekt het hout gigantisch en agressief op een zodanige manier dat iedere poging tot het secuur afwerken van een Bankirai terras product of een dakterras van Bankirai, een volledig nutteloze investering van arbeidsuren wordt, daar de krimp en trek iedere sluitende naad of pasvorm compleet uit zijn voegen trekt. Het Bankirai terras product ziet er dan na verloop van tijd niet meer uit en is daarna per definitie een volledige verspilling van arbeid/tijd en geld.

Het is dus aan te raden voor dat u uw beslissing maakt een Cumaru of Bankirai terras aan te schaffen, eerst eens bij uzelf na te gaan of dit voor u wel een verstandige beslissing gaat zijn. Er zijn tenslotte veel betere houtsoorten te koop die nagenoeg net zo cost-effectief zijn als een nog veel betere houtsoort kwaliteit hebben.

Bankirai houten terras