Bankirai / Cumaru / Mukulungu terrasen met B-Fix of clips

B-fix of beter bekend als zgn. clips zijn bevestigings materialen die behoorlijk populair zijn, en haar intrede in de Bankirai houten terrassen en de Cumaru hardhouten dakterrassen al reeds geruime tijd achter de rug hebben, echter zijn er voor en nadelen te bespeuren na verloop van tijd.

De verbinding is met dergelijke systemen nooit direct verbonden met het materiaal waar het op gemonteerd is. Er zit altijd een stalen beugeltje of clip tussen de twee houten materiaal gedeeltes waardoor het beugeltje de zwakke factor is. Dit is onderhevig aan krimpen en trekken van het Bankirai terras hout of het Cumaru dekterras plankje wat op den duur de Bankirai terrasplanken of de Cumaru terrasplanken doet bewegen en zetten ten opzichte van elkaar onderling.

Dit is niet alleen onvermijdelijk, maar tevens een goedkoop en slordig shabby gezicht als alle bankirai terrasplanken ten opzichte van elkaar scheef en ongelijk liggen. In geval van de Cumaru dakterras planken geeft dit fenomeen nagenoeg het zelfde effect. Zodra een terras van tropisch hardhout niet meer mooi strak, recht en vlak ligt met kaarsrechte naden, verliest het direct zijn charme en ziet er niet meer uit.

De oplossing hiervoor is door deze Bankirai terras planken direct te monteren op de onderbalken met schroeven die loodrecht door de plank gaan en afgedookt worden met doken of deuvels of proppen van zeer hoogwaardig hout zoals Wenge of Teak of Ebbenhout. Wederom geldt hiervoor het zelfde voor de hardhout dakterras planken, gezien het feit dat deze net als de tropisch hardhout, of iedere andere plank op een onderbalk-geraamte gefixeerd moet worden.

het voordeel ten aanzien van deze B-Fix of Clip methode is dat de Bankirai terrasplanken veel beter en vlakker en rechter blijven liggen. Ook dakterrassen van Bankirai of Cumaru die op losse balken gefixeerd zijn vanwege het feit dat er door het epdm materiaal geen schroeven door het dakleer mogen of palen geslagen kunnen worden vanwege het feit dat een dak ten allen tijde onaangetast moet blijven ten aanzien van lekkages van hemelwater te voorkomen.

Een ander voordeel van Bankirai planken of terrassen direct te schroeven en af te doken,is dat het visueel een heel luxe effect geeft. Zeker bij dakterrassen van tropisch hardhout staat dit vele malen sjieker.

Bankirai / Cumaru / Mukulungu terrasen met  B-Fix of clips