Bankirai carports

Is het niet handig dat bij het aanrijden op uw privé terrein, dat uw autootje keurig beschermd staat tegen het hemelwater, onder een prachtige houten creatie zoals een carpoort van bankirai hout.

Houten carports modellen zijn er plenty op internet te vinden waarbij men door de bomen het carports bos niet meer ziet. Indien men een carpoort van Bankirai wil laten installeren is het raadzaam eerst eens te praten met een gespecialiseerd bedrijf. Er zijn veel cowboys op dat gebied en slechts enkele leveren een vakkundig product voor een normale prijs met degelijke service. Bij carports kan er een nadeel ontstaan indien men het foute materiaal besteld. Met name Bankirai mag dan wel Tropisch hardhout genoemd worden echter is het absoluut geen houtsoort waar men zich moet op verheugen. Bankiria is een vrij goedkope hardhout soort die krimpt en trekt als de ziekte.

Hierdoor geeft het de Tropisch hardhoutwereld een slechte naam daar het met zulke eigenschappen met vrijwel ieder soort product, een resultaat krijgt na het krimpen van het materiaal wat er vervolgens niet meer uitziet! (Op zijn Belgisch gezegd “het trekt op niks”). Er is niets zo storend bij de schoonheid van een carpoort als de verbindingen van Bankirai niet meer sluitend de functie vervullen, daar het direct een shabby aangezicht is.

Daarentegen indien men een correct gemaakte carpoort van Bankirai in de juiste stijl plaatst bij het vastgoed, kan het tijdloze aanwinst zijn, echter moet de kwaliteit dan van dien aard zijn dat het niet verzakt, krimpt of trekt of tordeert en scheluw trekt. Voorts loopt men onder een Bankirai carpoort niet meer in de regen en staat uw autootje lekker droog. Al met al geen slecht idee een carpoort.