Een Afzelia terras met Afzelia terrastrap is een bijzonder degelijke keuze

Afzelia terras

Afzelia terassen en Afzelia dakterrassen zijn bijzonder resistent tegen de grootste vijand van houten terrassen en dakterrassen….namelijk Vocht ! Vocht zorgt voor het excellereren van het krimopen en uitzetten van alle houtmaterialen en

houtsoorten. Afzelia is een houtsoort die nagenoeg van alle houtsoorten de beste prestatie- eigenschappen heeft op dit gebied. het is dan ook geen goedkope houtsoort, echter wel een super stabiele. Voor een keuze van een terras of dakterrras, vrijwel de beste voor een nog steeds betaalbare prijs.

Een Afzelia terras met Afzelia terrastrap

Als men in het Houtvadmecum kijkt, (de bijbel van alle hout-verwerkende bedrijven) dan staat Afzelia helemaal bovenaan op de 2e plaats onder de peperdure houtsoort Teak, als het gaat om de krimp en uitzet van houtmateriaal.

Afzelia staat hierom bekend, heeft dan ook als vrijwel enige houtsoort de eigenschap dat het nagenoeg vers-gezaagd verwerkt en gelijmd kan worden tot een geplaatst kozijn of deur, waarbij men een jaar later constateert in zeer drogen huiskamen omstandigheden dat bewegende delen zoals ramen en deuren nog steeds perfect passen met dezelfde maten als een jaar daarvoor bij de installatie van het materiaal. werkelijk een uitmuntende eigenschap van deze fantastische houtsoort.

Hierdoor is Afzelia zeer geschikt voor buitenprojecten. Afzelia terrassen en Afzelia dakterrassen behoren hierdoor qua materiaal tot de meest degelijke en stabiele houten buitenterrassen die men kan construeren. Afzelia heeft echter 1 nadeel bij het verwerken van het materiaal;…. het stof wat het zagen van het materiaal tot gevolg heeft kan een inwerking hebben op de slijmvliezen en de ogen. het geeft een irriterend gevoel bij langdurige blootstelling aan dit zaagstof, en dit is het best merkbaar bij droog zonnig weer en warme buiten-temperaturen.

desalniettemin is dit fenomeen van tijdelijke aard en niet van invloed op de opdrachtgever van het nieuw te maken Afzelia terras of dakterras van Afzelia. Het is geen goedkoop materiaal, echter moet men bij het aanleggen of kopen van een Afzelia terras, goed overwegen dat deze houtsoort op lange termijn veel mooier blijft dan de meeste andere tropische hard hout soorten.