BIJZONDER BUITENSCHRIJNWERK

De buitenschrijnwerk producten die het bedrijf Buitenschrijnwerk levert zijn van buitengewone kwaliteit. De kennis en achtergrond van de man achter het bedrijf is evenzo buitengewoon te noemen. De man; Edward Vlasveld,…Meester-Jachtbouwer. Het bedrijf; Flaxfield,…een speling op zijn achternaam. Een ondernemer die niet graag in de media spotlichten staat, echter met een product wat wel zo interessant is.

Sinds 2010 heeft Flaxfield uit het Nederlandse Blaricum een vestiging in Zuid-Duitsland en sinds 2012 ook in Belgie. Op alle 3 de markten opereert Edward met een high-end design product, zowel op het ontwerpen van buitenruimtes, als het realiseren daarvan. Een van de onderdelen van zijn totaalproduct is het vervaardigen van hoogwaardig buitenschrijnwerk. Dit product is niet uitsluitend bedoeld voor voor A clientèle, maar tevens voor een ieders budget. De buitenschrijnwerk producten van Edward zijn hoogwaardig in afwerking en precisie en genieten een levenslange garantie op de totale constructie. Wij zetten de buitenschrijnwerk verschillen voor u even op een rijtje.

Het buitenschrijnwerk verhaal begint bij het materiaal verschil. De reguliere plaatster maakt in alle gevallen gebruik van commerciële houtsoorten die vooraf kant en klaar gefraisd en geschaafd zijn,….welnu hier ligt het probleem..

Deze planken en balken hebben altijd nog een restvochtwaarde in zich die er niet is uitgedroogd of gewaterd, voordat het geschaafd werd…Dit is de kern van het probleem. Hierop gaat het hout werken en vervormen met als gevolg dat het buitenschrijnwerk niet vormvast is en het krimpt en trekt aan alle kanten waardoor het scheef komt of losse planken krijgt, of soms zelfs krom trekt en lelijke kromme naden gaat krijgen. De schoonheid van het houtwerk gaat hierbij volledig verloren.

In tegenstelling tot dit maakt Edward gebruik van niet-commerciele houtsoorten die nadat ze volledig gedroogd zijn pas geschaafd en gezaagd gaan worden. Hierdoor krijgt men een veel beter en stabieler product. Buiten dat maakt Edward gebruik voor zijn buitenschrijnwerk van kwaliteitshoutsoorten die buiten de range van commerciële houtsoorten vallen.

Voorts is de wijze van construeren van buitenschrijnwerk een wereld van verschil tussen het buitenschrijnwerk van Edward en de reguliere plaatser. Bij Edward word er gebruik gemaakt van hoogwaardige bevestigingsmaterialen zoals titanium schroeven, essentieel in het behouden van het nauwkeurige constructie resultaat. De schroeven worden allemaal afgedopt zodat er geen vocht onder de schroefkop gaat zitten,….in tegenstelling tot de gamma of de commerciële China-kwaliteit RVS schroeven van de reguliere plaatser.

De complete onderconstructie wordt gelegd met een waterpasinstrument wat op zich nauwkeuriger is zelfs dan een laser, daar een laserapparaat ten allen tijde een tolerantie in de ontvanger aan het baakstatief, van plus minus 2 mm moet hebben, om te kunnen functioneren. Binnen deze 2 mm is er al een wereld van verschil in nauwkeurigheid die zich later dmv het krimpen en uitzetten nog verder expandeert in een zichtbaar lelijk resultaat. Dit is de reden dat Edward zijn buitenschrijnwerk uniek te noemen is.

De aandachtfactor waarmee Edward zijn buitenschrijnwerk product oplevert is simpelweg allesovertreffend voor een normale concurrerende prijs.